דרוש מידע זעקת השבת - קניון BIG גלילות

• הוסף לסימניות
לצערינו במרכז ירושלים החילונית השבת נראית חול. מסעדות וכו' פתוחים כרגיל.
וזה אחרי שרוב ירושלים הם חרדים דתיים מסורתיים ולהבדיל ערבים.
אחרי שרוב ירושלים דתית חרדית אכן היא שומרת על קדושתה.
אין יחס בין מספר תושביה לכמות חילולי השבת

• הוסף לסימניות
אני מבינה את הזעקה בפתיחת קניון חדש ענק כזה.
אבל לידיעת הציבור לא רחוק משם בהרצליה יש קניון שאותי אישית מרתיח הרבה יותר :
קניון שבעת הכוכבים.
שנקרא כך ע״ש שהוא פתוח שבעה ימים בשבוע.
זה לא רק לפתוח בשבת, אלא להפוך את זה לדגל המקום!
(אגב גם עזריאלי עודפים בהרצליה פתוח בשבת)

• הוסף לסימניות
אחרי שרוב ירושלים דתית חרדית אכן היא שומרת על קדושתה.
טכנית אין כ"כ הרבה קניונים בירושלים...
מה הקשר גבול יו"ש?
חלקים גדולים מהמדינה הם גבול יוש כולל כפר סבא חריש ועפולה
נכון ובאיזורים האלו יש הרבה ערבים כמו כפר קאסם, המשולש וכו'. ולכן קניונים שנפתחים שם (במיוחד אם הם בבעלות ערבית) יכולים להיות מיועדים "רשמית" לערבים.

• הוסף לסימניות
טכנית אין כ"כ הרבה קניונים בירושלים...

נכון ובאיזורים האלו יש הרבה ערבים כמו כפר קאסם, המשולש וכו'. ולכן קניונים שנפתחים שם (במיוחד אם הם בבעלות ערבית) יכולים להיות מיועדים "רשמית" לערבים.
אה. ואז מה?

• הוסף לסימניות
לא ידוע לי על קניונים בבעלות ערבית.
המשולש וכפר קאסם הם לא יוש.
אני יכול לחתום על זה שבבילו בשבת יש יחס של לפחות פי שתיים יהודים מערבים אפילו שזה ליד רמלה.
כנ"ל על חוצות המפרץ בחיפה.
כשמיי בייבי שנמצא בתור ירכא ובבעלות דרוזי פותח בשבת אכן זה לא עניינינו ואני לא רואה מניעה ללכת לשם.
מעבר לזה זה לא מעניין ולא רלוונטי.

• הוסף לסימניות
ביג אשדוד שנים פתוח בשבת ואף אחד לא דורך שם.
עד כדי כך שיש חנויות שפגשתי בחו"ל ולא ידעתי שיש לי פה מתחת לבית.
לידיעה יש שם חרדים בלי סוף עשו שם עצרת פעם ראשונה כשפתחו ומאז כלום
אגב רוב הרשתות זה זכיינות כך שאין קשר בין סניף לסניף

• הוסף לסימניות
האם רשתות זארה וגולף שמחזיקות שטחי מסחר עצומים בביג גלילות וסגורים בשבת גם מוחרמים?

• הוסף לסימניות
אבל לידיעת הציבור לא רחוק משם בהרצליה יש קניון שאותי אישית מרתיח הרבה יותר :
קניון שבעת הכוכבים.
שנקרא כך ע״ש שהוא פתוח שבעה ימים בשבוע.
זה לא רק לפתוח בשבת, אלא להפוך את זה לדגל המקום!
(אגב גם עזריאלי עודפים בהרצליה פתוח בשבת)
מה נותן לכתוב דברים לא נכונים?

"קניון שבעת הכוכבים הוא מרכז קניות בהרצליה הממוקם בשדרות שבעת הכוכבים, הקרויות על שם דגל שבעת הכוכבים, ומכאן נגזר שמו. הקניון ממוקם באזור מרכזי המחבר בין חלקה המזרחי של העיר, שבו מתגוררים מרבית תושביה, לבין חלקה המערבי, ובו אזור התעשייה, הרצליה פיתוח וחוף הים. הוא נמצא בבעלות חברת הכשרת היישוב ונחשב אחד מנכסיה הבולטים."

• הוסף לסימניות
מה נותן לכתוב דברים לא נכונים?

"קניון שבעת הכוכבים הוא מרכז קניות בהרצליה הממוקם בשדרות שבעת הכוכבים, הקרויות על שם דגל שבעת הכוכבים, ומכאן נגזר שמו. הקניון ממוקם באזור מרכזי המחבר בין חלקה המזרחי של העיר, שבו מתגוררים מרבית תושביה, לבין חלקה המערבי, ובו אזור התעשייה, הרצליה פיתוח וחוף הים. הוא נמצא בבעלות חברת הכשרת היישוב ונחשב אחד מנכסיה הבולטים."
אאל״ט כתוב עליו מבחוץ אחרת.
אבל זה זכור לי מלפני שנים, אז אולי אני טועה.
יתכן שאת צודקת בסיבת השם, אבל הם לקחו את זה גם לכיוון הימים בשבוע.
ובכל מקרה- הוא אכן פתוח בשבת.

עריכה:
מהאתר שלהם, בדף הראשי:
1743169257165.png

• הוסף לסימניות
ראיתי בחנות בבני ברק על גבול רמת גן בסופר יש בשכונה
יהודי חסיד מבוגר שמדביק מדבקות קטנות מוצר זה מיוצר על ידי מפעל שפתוח בשבת
ראיתי יהודי אחר ששואל אותו על זה
הוא אמר לו תחשוב שזה מיוצר בעזה האם הייתה קונה או לא ??
נשמח אם אחד מהחברים בפרום מכיר את אותו יהודי
זה ממש חיזק אותי 🤩🤩
כמו כן מי שיודע היכן ניתן להשיג מדבקות אלו נשמח מאוד שיעלה כאן
אני רוצה להדפיס כמה
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אכן, רק הניסוח קצת צרם לי.. כאילו זה משוואה
או טריפות ופתוחות
או כשרות וסגורות..
במסעדה שאין לה הכשר זה אומר שאין שם משגיח שמדליק את האש במקום הערבי שעובד שם, ושבודק את העלים והקיטניות, וכיוון שמן הסתם לא עובדים שם אנשים יראי שמיים- המאכלים שם הם בהחלט טריפה גם אם הם אותם מוצרים של רבנות מהדרין.

• הוסף לסימניות
בהנהלת ביג תקפו את החלטה זו ואף עקצו את המגזר החרדי: "מעולם לא התרגשנו מאיומים והפחדות של המגזר החרדי, שכנראה הפעם מצא מי שישלם לו בשביל האיומים הללו והפעם מטעמים של שיקולים מסחריים ומניעת תחרות. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית וליברלית, לפחות בינתיים. אנו מכבדים את כל הדעות, לא מחייבים שוכרים לפתוח בשבת, לא מחייבים לקוחות להגיע בשבת ובוודאי שלא מחייבים עובדים לעבוד בשבת.

"לטעמנו, במדינת ישראל אמורה להיות לכל תושב זכות בחירה מה הוא עושה ומה לא ולעולם לא ניכנע לשום איום שנובע מענייני דת מסיבות כאלה ואחרות. בניגוד לגדולי התורה, אנו מכבדים את הדת ואת חופש הבחירה, אולם מתנגדים באופן נחרץ לכפייה דתית. ובנימה צינית ברוח הימים, עדיף שתתגייסו להשתתפות במלחמות ישראל".
לזיכוי הרבים

גם קרנות תשרי שפונה רק למגזר החרדי הוא בבעלות איתן בר זאב יו"ר ביג

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לזיכוי הרבים

גם קרנות תשרי שפונה רק למגזר החרדי הוא בבעלות איתן בר זאב יו"ר ביג
זה כבר חשוב, בביג אני באמת חושב שא"א להיכנס בו למעט בית שמש ומקומות ספציפיים.
פה לעומת זאת זה סיפור אחר לגמרי,

• הוסף לסימניות
נשמח שישלחו רשימה מסודרת של החניות שגדולי ישראל אסרו לקנות משם
עדיפות בקובץ שמי שירצה יוכל להדפיס ולתלות לתעולת הציבור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה