זקוקה למפרט מחשב המתאים לצורכי גרפיקה ומולטימדיה

• הוסף לסימניות
<!-- / icon and title --><!-- message -->
משהי בקשה ממני שהעלה שאלה בשבילה.

היא מעוניינת לקנות מחשב חדש,
ורוצה עצה טובה מהמומחים לגבי מפרט מחשב
המתאים לצרכים שלה - גרפיקה ומולטימדיה.

תודה מראש לכולכם :)
מימי

• הוסף לסימניות
מחשב בסביבות 4000 בחנות זולה.
המפרט? כל אחד יכול לתת יש יותר טובים ויש טיפה פחות, הכל תלוי בכסף.
אם יש בשפע שתלך על הטוב ביותר, אם מנסים לחסוך אז שתקנה ת'טיפה פחות טוב.
המפרטים משתנים מלא, אבל לדעתי מומלץ מעבד I5 זיכרונות 1333, לוח אם P55 וכרטיס מסך טוב.

• הוסף לסימניות
אני יתן מפרט מתאים לגרפיקה בכלל ולעריכת וידאו בפרט מבוסס תוכנות של אדובי
מעבד אינטל I7
לוח אם ASUS מבוסס P55
כרטיס מסך ATI בלבד מדגם 4850 או 4870 (ATI טובים לתוכנות של אדובי ומומלצים לכרטיסים של מטרוקס)
4 GB זיכרון 1600 של חברת ג'יגהבייט (לא קינגסטון ולא כל הזבל הקיים בשוק)
מארז עם לפחות 2 מאווררים + קירור למעבד וכמובן גם לכרטיס מסך שאם אני לא טועה זה בא ביחד..
2 דיסקים קשיחים של SEGATE (אחד למערכת הפעלה והשני לחומר גלם ועבודה) 7400rpm
הערה: מפרט זה מתייחס גם לחברות החומרה וגם לדגמים.. לא מומלץ ללכת על דגמים מתחת למה שצוין לעיל.. אם כבר על גבוה יותר
חשוב לזכור כי לא כל מחשב חזק שיכול להריץ משחקים מתקדמים בהחלט יתאים לגרפיקה.. לפעמים חיסכון של כמה מאות שקלים יכול להסב לכם הפסד גדול שכן בסופו של דבר תאלצו להחליף חלקי חומרה ולהפסיד את הכסף ששילמתם על חלקים לא מתאימים.
מחשב כמו שציינתי אמור לעלות בערך 5000-6000 ש"ח
ועוד טיפ קטן: לא כדאי לקנות מאיבורי או מKSP לוחות אם... (לפחות עפ"י שמועות מבוססות ודי למבין.)

• הוסף לסימניות
מבחינתי כל מה שיוסלה אומר זה בסדר, עד שמגיעים למה שלא,
א. אם היא הולכת להשקיע עוד כסף על מעבד I7 עם ניצול של לא הרבה מעל ה I5, חבל שלא תלך על הערכת שבבים החדשה שלו בלוחות האם של X58.
ב. ניצול של 1600 MHZ בוודאי יעבוד יותר טוב בלוח אם הנ"ל.
. אבל למה ג'יגה בייט שתתקדם ל OCZ או GAIL. שהם למקצוענים.
ג. לדעתי אחרי מה שראיתי בחווית משתמש של וינדוס 7, כל המחשב שלי בממוצע של 7.5 ניקוד, מתוך 7.9 חוץ מהדיסק הקשיח שמהווה את צוואר הבקבוק והינו 5.4, לכן אולי כדאי ללכת ליותר 10000 RPM, ו32 קאש באפר.
ד. המחיר הוא נכון למה שנכתב.
ה. אייבורי לא טובים למי שלא יודע מה הוא מחפש, אבל כשבאים אליהם עם מפרט מדוייק ואיכותי אתה מקבל מחשב מעולה כולל הקרטונים והקופסאות של מה שהזמנת! הם מביאים חדש בלבד, מנסיון אישי שלי.
גם אני שמעתי על אייבורי מליון דברים, אני למשל קנייתי מהם כ-20 מחשבים בחיי ומעולם, מעולם, לא קרה שהשירות לא היה טוב, ההיפך, דווקא כיוון שהם גדולים האחריות היא הרבה יותר מיידית מאשר חנויות קטנות, יבואו כאן ויחלקו עליי, יכול להיות, אבל אני מדבר מנסיון אישי.

• הוסף לסימניות
בלי להקניט...
אני קניתי אצלהם מחשב וידעתי בדיוק מה אני רוצה ז"א שלחתי להם מפרט ברור 1,2,3
הגעתי לקחת את המחשב הייתי בקשר טלפוני עם הטכנאי הקראתי לו בדיוק מה שמו לי, והיה חלק אחד-הזכרון שהם שמו לי חברה אחרת ממה שביקשתי המוכר סיקש לדבר עם הטכנאי בטלפון, ואמר לו מה פתאום אתה מדבר על הדגמים השינים של החברה הזו, בדגם הזה ספציפית הוא הרבה יותר טוב!!!!
ואני מצטערת ע"כ המחשב לפעמים בלי כל הודעה מתכבה ונדלק מחדש...
המחשב היה אצלהם בבדיקה והרגיש טוב... אבל ממשיך להתכבות...
אם באי אליהם ע"מ לקנות מחשב, ויש לך מפרט ביד, לא לזוז ממנו אפילו לא במילמיטר (במיוחד שאנו לא מבינים גדולים בהבדלים...)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ערב טוב פופקו. אני יענה על תגובותיך לפי הסדר
לפני כן אני רוצה לציין שאת המפרט שהבאתי ביססתי עפ"י המלצה של מקצוענים מדור מערכות שמרכיבים מערכות מחשב לעריכת וידאו שמבוססים על תוכנות אדובי ומטרוקס.
א. למיטב הבנתי ההבדל במחיר בין I5 לI7 איננו גבוה במיוחד, ולאור העובדה שI7 חזק יותר, מה שמאיץ את ייצוא הוידאו והרינדורים, הרי שהוא עדיף, אולם אתה צודק שבהתחשב בניסיון לחסוך.. גם הI5 ייתן תוצאה טובה
ב. בנוגע ללוח אם לא פירטתי יותר מידי אלא המלצתי על לוח אם של ASUS מבוסס P55.. אם אני לא טועה הלוח שציינת אכן מבוסס P55 ולכן יתכן והוא מתאים
ג. אני עובד על OCZ ואני לא כ"כ מרוצה, למרות שהם טובים, אך לגרפיקה ממליצים אנשי המקצוע על ג'יגהבייט
ד. דיסק קשיח בעל מהירות של 10000rpm מאוד יקר כיום ועדיין לא מצדיק את המחיר.. רוב הדיסקים עם 7400rpm עם נפח של 500 גיגה ומעלה בעלי 32 cash וברור שלא לקנות פחות מ32
ה. עפ"י מה ששמעתי אייבורי מייבאים לוחות אם שעברו פגם בייצור ותוקנו, מה שמאפשר למכור את הלוח במחיר נמוך יותר. לא שיש עם זה בעיה שהרי ייתכן והתיקון בסדר והכל עובד כמו שצריך. זה בסדר גמור וטוב למשתמשים ביתיים או לגיימרים, אולם בגרפיקה ובעריכת וידאו, אחד הדברים החשובים הוא מניעת קריסה של המערכת.. ולמי שיודע ללוח אם תפקיד חשוב בכך
בכל מקרה מכיוון שאני אומר את כל זה עפ"י שמועות בלבד הרי שאני מחזיר את המלצתי לא לקנות מאייבורי ושכל אחד יעשה כטוב בעינו.. מה שכן מסכים, דיסקים קשיחים וכרטיסי מסך אין חולק שהכי כדאי לקנות מאייבורי

• הוסף לסימניות
אשתדל לענות לפי הסדר.
א. ההבדל בין I5 ל7 הוא כ-350 + שקל אבל בשביל לנצל את I7 חובה לקחת את ה X58 שאיננו דרך אגב מבוסס P55 אלא ערכת שבבים שונה לחלוטין, ולכן כל המחשב קופץ לאיזה 800-1000 שקל הפרש בגלל I7 , לעומת תועלת של 20 אחוזים במקסימום בערך.
מה שכן יש בלוח אם החדש את עניין הטריפל צ'נל, של שליחת חומר מהמעבד ל-3 שבבי זיכרונות בו זמנית.
אני עובד על GAIL, וזה פשוט סופר על בהכל.
אתה צודק לגבי ההארדיסק וגם שמיתי שזה הופך אותו ליותר רגיש עקב המהירות הגדולה.
לגבי אייבורי, אני גם שמעתי את כל זה, במציאות אתה מקבל ליד חבילה סגורה של לוח אם ע"י מדברקה שברגע שהיא נקרעת אי אפשר להחזיר, בצבע מבריק כזה כמו של ויזה, ב"ה המערכת לא קורסת וכמובן שצריך לשמור עליה טוב.
נכון שיוצא שאייבורי נותנים משהו שלא הזמנת אבל אין להם בעיה להחליף למה שאתה כן רוצה במדוייק ולתת לך חדש בקופסא.
בכ"א לכן זה תמיד הורג אותי לתת מפרטים כי זה דינאמי וכמובן תלוי בכסף, מי שאין לו יותר מידי שילך על ה -I5, מי שיש לו שיילך מצידי על ה I7.

נ.ב. שמעתי שבמעבדים החדשים של אינטל הם יעבדו על הלוחות אם עם ערכת השבבים P55, ולא על ה X58, אפילו שהיא יותר מתקדמת, כיוון שמדובר בפלטפורמה בעייתית.

• הוסף לסימניות
ממש לא! אייבורי לא הסכימו להחליף לי הם טענו שהזכרון תקין!! ואין סיבה להחיליף, המחשה עבר בדיקות מעבדה והוא רץ, ואף פעם לא נכבה... (או שכן או שלא... מה שבטוח זה אולי..)

• הוסף לסימניות
נו, אז הזיכרון היה תקין אולי זה עניין של חום..., תאמיני לי שהזיכרון לא תקין הם מחליפים במקום זה קרה לי עם זיכרונות ועם לוח אם של חבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה