התייעצות זריקות הרזיה - מה לא לאכול

מה עושים עם החומר שנשאר במזרק של מונג'רו?
אחרי ארבע זריקות נשאר חומר ואי אפשר להזריק אותו...
לסובב מאוד חזק לכיוון השני
אני כן ניסיתי וזה אכן עובד
רק צריך לשים לב כמה באמת הוזרק בפועל אם החומר נגמר
לבדוק בחלונית אם נשאר קליקים עד האפס וכמה

שאלה דחופה-
מתלבטת אם להתחיל לקחת
בעיקרון קבלתי אישור מהדיאטנית כי אני בתווך,
העניין הוא שאין לי באמת תיאבון ואני לא אוכלת הרבה
לפי דעתי אני לא מצליחה לרדת בגלל שקצב חילוף החומרים שלי איטי מאוד
האם הזריקות מגבירות את חילוף החומרים ויש לי טעם לקחת אותן או שזה סתם לסבול ואני לא יראה תוצאות?
לדברי הדיאטנית שהייתי אצלה אין לי מה לקחת
לטענתה זה רק יאט לי את הירידה במשקל כי היא אומרת שבעצם זה מפרק את האוכל יותר באיטיות ואם גם ככה אני לא אוכלת והקצב שלי איטי אז זה עוד יותר יאט
האם מנסיונכם זה נכון?

שאלה דחופה-
מתלבטת אם להתחיל לקחת
בעיקרון קבלתי אישור מהדיאטנית כי אני בתווך,
העניין הוא שאין לי באמת תיאבון ואני לא אוכלת הרבה
האם הזריקות מגבירות את חילוף החומרים ויש לי טעם לקחת אותן או שזה סתם לסבול ואני לא יראה תוצאות?
לטענתה זה רק יאט לי את הירידה במשקל כי היא אומרת שבעצם זה מפרק את האוכל יותר באיטיות ואם גם ככה אני לא אוכלת והקצב שלי איטי אז זה עוד יותר יאט
האם מנסיונכם זה נכון?
אני לא במצב שלך כי אני לצערי כן אוכלת יותר ממה שצריך.
אבל כן יש לי הרגשה שלמרות שעדיין - עם הזריקות - קורה לי שאני אוכלת יותר ועדיין יש ירידה במשקל.
חושבת שזה כן שורף יותר. אבל זה לא מדעי כמובן...

הקטע שחוזר פה מידי פעם עם הפירוק האיטי ואוכל שמתקלקל בבטן וכו' - גם לא יודעת כמה הוא מדעי. באתרים קצת יותר רשמיים מופיע הסבר על הורמונים של שובע ולא אוכל שמתקלקל בבטן..

למשל באתר של כללית על וויגובי:
כיצד פועלת התרופה?
סמגלוטייד שייכת למשפחת התרופות שמכונות אגוניסטים ל־GLP1. זהו הורמון שמיוצר במעיים, ותפקידיו בגוף מרובים. בין היתר הוא גורם להפרשת אינסולין מהלבלב בתגובה לאוכל. תרופות כמו סמגלוטייד מחקות את הפעילות של ההורמון GLP1, גורמות להפרשת אינסולין בתגובה לאוכל ומאזנות את רמות הסוכר בדם.

יתר על כן, ההורמון GLP1 הוא אחד מהורמוני השובע. סמגלוטייד פועלת על מרכז הרעב במוח, משרה שובע, מפחיתה את הרעב ומפחיתה את הכמיהה למזון.

אני לא במצב שלך כי אני לצערי כן אוכלת יותר ממה שצריך.
אבל כן יש לי הרגשה שלמרות שעדיין - עם הזריקות - קורה לי שאני אוכלת יותר ועדיין יש ירידה במשקל.
חושבת שזה כן שורף יותר. אבל זה לא מדעי כמובן...

הקטע שחוזר פה מידי פעם עם הפירוק האיטי ואוכל שמתקלקל בבטן וכו' - גם לא יודעת כמה הוא מדעי. באתרים קצת יותר רשמיים מופיע הסבר על הורמונים של שובע ולא אוכל שמתקלקל בבטן..

למשל באתר של כללית על וויגובי:
כיצד פועלת התרופה?
סמגלוטייד שייכת למשפחת התרופות שמכונות אגוניסטים ל־GLP1. זהו הורמון שמיוצר במעיים, ותפקידיו בגוף מרובים. בין היתר הוא גורם להפרשת אינסולין מהלבלב בתגובה לאוכל. תרופות כמו סמגלוטייד מחקות את הפעילות של ההורמון GLP1, גורמות להפרשת אינסולין בתגובה לאוכל ומאזנות את רמות הסוכר בדם.

יתר על כן, ההורמון GLP1 הוא אחד מהורמוני השובע. סמגלוטייד פועלת על מרכז הרעב במוח, משרה שובע, מפחיתה את הרעב ומפחיתה את הכמיהה למזון.
הויגובי באמת שונה מהמונג'רו בכך כי יש לו רק חומר פעיל 1 של הורמון glp1
בשונה ממנו במונג'רו יש חומר פעיל נוסף שנקרא gip כפי שמופיע באתר הרשמי של החברה
(ואגב אין לי מניות בחברה, זה ידוע ומפורסם וניתן לברר את זה אצל כל רופא)

מצו"ב העתק מהאתר הרשמי של מונג'רו:

איך עובדת מונג’רו: ירידה במשקל או טיפול בסכרת?

עוד לפני שנדבר על השאלה איך עובדת מונג’רו, חשוב להבין שבמקור לא מדובר על תרופה שהייעוד שלה הוא ירידה במשקל. המונג’רו פועלת על שני הורמונים מרכזיים בגוף שמיד נציג לכם אותם, ודרך הפעולה שלה על אותם הורמונים אפשר לנצל אותה גם לטובת ירידה במשקל. ההצלחה של מונג’רו בטיפול בסכרת היא חסרת תקדים, וזה מה שהוביל את אנשי המחקר לנסות לעבוד איתה גם בתור כלי לירידה במשקל.

מנגנון הפעולה של מונג’רו

השאלה המרכזית שמטרידה את מי שרוצים לקחת את התרופה היא איך עובדת מונג’רו? מנגנון הפעולה של מונג’רו מבוסס על כך שבתרופה יש חומר פעיל שמשפיע על רמות הסוכר בדם. בגוף שלנו יש שני הורמונים מרכזיים שאחראים על וויסות רמות הסוכר בדם, שנקראים בקיצור בשפה המקצועית GLP1 וGIP. שני ההורמונים הללו מסוגלים להאט את קצב התרוקנות הקיבה, מה שכמובן מסייע לנו לחוש תחושת שובע לאורך זמן רב יותר, ומצמצם את כמויות האוכל שאנחנו צריכים. בנוסף, ההורמונים הללו מאיצים את פעילות הלבלב וכך משמרים רמת סוכר תקינה בדם. עוד אפקט חשוב שיש להם הוא לצמצם את כמות הגלוקוז שהכבד מפריש למחזור הדם.

האם מנסיונכם זה נכון?
הרופאה אמרה לי שהזריקות משפרות את המטאבוליזם- ובכללם זה קצב חילוף החומרים- שעשוי להשתפר
נשמע מוזר הדעה של הדיאטנית...

כמה זמן לוקח להרגיש עם ויגובי תחושת שובע?
כבר שבוע וחצי, לא מרגישה שהרגשת השובע מגיעה...
משתדלת מאוד לשמור, אבל מחכה שיעזור לי להרגיש שובע.

הרופאה אמרה לי שהזריקות משפרות את המטאבוליזם- ובכללם זה קצב חילוף החומרים- שעשוי להשתפר
נשמע מוזר הדעה של הדיאטנית...
מעניין ממש…
בינתיים עשיתי בדיקה אצל כמה
והם אכן אמרו לי שזה נטו נותן תחושה של שובע
והם לא הרגישו שזה משפיע על קצב חילוף החומרים שלהם
מה שנתן לי לחשוב פעם שנייה על זה, ואולי לרדת מזה לגמרי
אם עוד משהו חושב שזה לא נכון אשמח לשמוע…

כמה זמן לוקח להרגיש עם ויגובי תחושת שובע?
כבר שבוע וחצי, לא מרגישה שהרגשת השובע מגיעה...
משתדלת מאוד לשמור, אבל מחכה שיעזור לי להרגיש שובע.
יש כאלה שמשפיע מיד
ויש כאלה שרק במינונים גבוהים: 1.7 /2.4 משפיע עליהם

מעניין ממש…
בינתיים עשיתי בדיקה אצל כמה
והם אכן אמרו לי שזה נטו נותן תחושה של שובע
והם לא הרגישו שזה משפיע על קצב חילוף החומרים שלהם
מה שנתן לי לחשוב פעם שנייה על זה, ואולי לרדת מזה לגמרי
אם עוד משהו חושב שזה לא נכון אשמח לשמוע…
אני גם טיפוס שבכלל לא אוכל הרבה ובכלל לא מדי אוהבת עוגות למשל, ותוך 3/4 שנה ירדתי 19 ק"ג. בהחלט זה גרם לתחושת שובע,
ובהחלט עזר גם לקצב חילוף החומרים שאני יודעת שאיטי אצלי.

השאלה הגדולה היא איך החילוף חומרים והרצון לאכול
אחרי שמפסיקים את הזריקה?
יש מישהו שהתנסה?

אחרי שמפסיקים את הזריקה?
יש מישהו שהתנסה?
אני הפסקתי לשנה יותר מ2-3 ק"ג לא עליתי ,התאבון חזר לי אבל ב"ה הצלחתי לשמור על איזון.
הקפדתי מאד לא לאכול בשעות אחרי 7 גג 8 בערב ובבקר החל מ11 לא קודם.

אחרי שמפסיקים את הזריקה?
יש מישהו שהתנסה?
בגדול זו תרופה כרונית, לנצח. אפשר אולי להוריד מינון אבל רוב האנשים שמפסיקים עולים במשקל

אחרי כמה זמן התופעות לוואי הקשות עוברות?
לא תמיד יש
ואם יש אז זה לא אותו דבר אצל כל אחד
לפעמים יום יומיים אחרי נטילת הזריקה ולפעמים רק כמה שעות
אבל בד"כ זה רק בפעם הראשונה או בפעם הראשונה אחרי שמעלים מינון

לא תמיד יש
ואם יש אז זה לא אותו דבר אצל כל אחד
לפעמים יום יומיים אחרי נטילת הזריקה ולפעמים רק כמה שעות
אבל בד"כ זה רק בפעם הראשונה או בפעם הראשונה אחרי שמעלים מינון
בפעם הראשונה שלקחתי זה היה ממש סביר.
בפעם השניה חזרתי אחרי הפסקה וחזרתי למינון של 1.0 בלי הדרגה וזה היה קשוח. חודשיים עד שזה עבר.

מישהו יודע אם אפשר להפסיק לשבועיים בערך ואח"כ להמשיך או שיש ענין ברצף של שבוע אחרי שבוע?

מישהו יודע אם אפשר להפסיק לשבועיים בערך ואח"כ להמשיך או שיש ענין ברצף של שבוע אחרי שבוע?
יש עניין ברצף, אבל אני גם הפסקתי ליותר משבועיים (מחוסר ברירה) וראיתי שזה בכל אופן ממשיך קצת להשפיע אבל צריך להיזהר.

יש לי שאלה אשמח לתשובה
אני רוצה לעבור מויגובי 2.4 למונג'רו,
מה המינון המקביל?
אפילו הרופא לא ידע ממש מה להגיד, ואני לא רוצה לחזור לאחור...:rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה