חבורות בלי מכה

• הוסף לסימניות
מישהי נתקלה בתופעה של חבורות בשתי הרגליים בו זמנית מהחלק העליון של הרגל עד הברך בלי שום חבלה קודם?

לי זה נשמע כמו משהו שצריך להראות לרופא. חברה שלי שספרה לי היום באגביות שהיא גלתה אתמול כך את 2 הרגליים שלה אדישה וחושבת שזה משהו שיעבור...
מישהו יודע מניסיון מה הגישה הנכונה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
היא הראשונה בעולם שנתקלת בזה?

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
שתתיעץ עם רופא. לא להתעלם
אני רוצה טיעון חזק לשכנע אותה למה כן. היא אחת שעסוקה מעל הראש ולא מצליחה להגיע לדברים בסיסיים יותר כשזה לא קריטי. (כמו מעקב ה. ובדיקות דם...)

• הוסף לסימניות
אני רוצה טיעון חזק לשכנע אותה למה כן. היא אחת שעסוקה מעל הראש ולא מצליחה להגיע לדברים בסיסיים יותר כשזה לא קריטי. (כמו מעקב ה. ובדיקות דם...)
לעוף לבדיקות דם!!!!

אם יש לה עוד "חבורות" בגוף
או דימום בחניכיים או באף
פצעים שמדממים יותר מהרגיל או לא מגלידים כרגיל
לבקש הפניה למיון עוד לפני החג.

וסליחה על ההתקפה
אבל שני מקרים במשפחה אצלנו הסתימו בנס בחיים!!

• הוסף לסימניות
לעוף לבדיקות דם!!!!

אם יש לה עוד "חבורות" בגוף
או דימום בחניכיים או באף
פצעים שמדממים יותר מהרגיל או לא מגלידים כרגיל
לבקש הפניה למיון עוד לפני החג.

וסליחה על ההתקפה
אבל שני מקרים במשפחה אצלנו הסתימו בנס בחיים!!
תודה! אני אשאל אותה.
במידה ואין את שאר הדברים שציינת עדיין לכוון אותה למיון?

• הוסף לסימניות
ITP זה מחסור משמעותי בטסיות הרכיב הראשון בתהליך הקרישה. מכיר מקרה מהיכרות אישית שהגיעו לבי"ח עם רמה של 1000 בשעה שהנורמה 150,000 ומעלה. התסמינים היו חבורות שגדלות ולא נעלמות.
מאבחנים בספירת דם פשוטה.

• הוסף לסימניות
מאוד יכול להיות ITP
חשוב לבדוק!
יכול להיות כל מיני דברים מאוד לא נחמדים
ויכול להיות איזה תופעה ויראלית חולפת
אבל עד שלא בודקים לא יודעים
וזה סימן אזהרה שאסור להתעלם ממנו

• הוסף לסימניות
לא רוצה להלחיץ. יכול להות סימפטום לדברים לא טובים. בשום אופן לא להזניח!

• הוסף לסימניות
חבורות ופצעים לא מזוהים שבאים משום מקום (כלומר, כאשר אתם כלל לא זוכרים שנפלתם או נחבלתם), עלולים להיות סימן אזהרה מפחיד ללוקמיה, זאת משום שסימני פציעה עודפים מצביעים לעיתים על הפרעה במחזור הדם.
מצד שני שמעתי על כאלו שקורה להם במצבי לחץ וסטרס

• הוסף לסימניות
רק רוצה להבין
אם נתקלים בחבורה אחת /שתיים
זה גם סיבה לדאגה?

• הוסף לסימניות
רק רוצה להבין
זה גם סיבה לדאגה?
אני לא יודעת
אבל שלקרובת משפחתי גילו ITP היה לה הרבה חבורות- פטכיות זה נקרא
וגם באזור הפה והעיינים (היה לה מספר טסיות נמוך ממש 3000)
זה ספירת דם פשוטה

• הוסף לסימניות
אם זה רק זה ונעלם זה בסדר
אם זה כמה ימים
ונוספים עוד
ולא יודעים מה מקורם
או שהם בגודל גדול מהרגיל למרות שלא היתה חבלה
כן. זה סיבה לדאגה.

מכירה לפחות 4 מקרי לוקמיה (מסוגים שונים) שאובחנו כך.

רק בריאות
במידה ואין את שאר הדברים שציינת עדיין לכוון אותה למיון?
אפשר בדיקת דם בטרם

• הוסף לסימניות
וסתם שאלה שעלתה לי מפה- אם יש על העור, בעיקר בזרועות- נקודות אדומות קטנטנות, שבאות והולכות כל הזמן, נראה כמו דקירות ממחט.. יש ממה לדאוג????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה