- הוסף לסימניות
21בן כמה הבחור?
21בן כמה הבחור?
כל מילה פנינה.איך שלא יהיה, לקבל חום שחסר לו מחבר, חוץ מזה שזה לא יעיל לאורך זמן זה גם לא חכם,
מכיון, שחבר הוא בסך הכל אדם צעיר, והסיבה שהוא נותן לו את החום הזה היא לא כי באמת הוא מסוגל להכיל את האחר ולהרעיף עליו חום, אלא כי זה נותן לו תחושה טובה של מייבין בנפש ומוצלח...
וזה חוץ מזה שההוא יכול יום אחד להחליט שזה כבר לא מתאים לו ולעזוב אותו, ואז חוץ מזה שהוא ישאר עם לשון בחוץ, הוא גם יכול מאוד להתאכזב ולהרגיש ממש נבגד...
הכלל, חום ואהבה אפשר לקבל ממי שהוא בעצמו בעל נפש מבוססת ויציבה, שמסוגל באמת להכיל אדם אחר, ולרוב זה דוקא אדם מבוגר, וביותר שאדם מבוגר יש לו ניסיון חיים והוא יכול להבין מתי הוא עוזר לבחור ומקדם אותו, או שהוא נותן לו סתם לדשדש בעבר שלו בכדי לתרץ לעצמו כל מיני חולשות שלו.
ובפירוש יש ואפשר למצוא אנשים מבוגרים ומנוסים שיש להם לב חם שיוכלו להיות לו לחברה נעימה ומועילה, [הוא יכול גם לדוגמה ללכת להתארח אצלם שבתות וכדומה].
בהצלחה.
לא בהכרח בכלל.אגב יתכן מאוד וכדאי לבחור כזה להתחתן עם מישהי במצב כמו שהוא נמצא בו.
בנות שלא נמצאות במצב כזה עשויות להרגיש הן מקריבות מידיי הרבה ושהם נדפקו בשידוך שלהן מה שעשוי להוסיף מהמורה כלשהי לקשר.
בנות שמגיעות מסיטואציה דומה "החיסרון" הזה הופך ליתרון ענק כי זה פשוט יהיה דבק ממש חזק לקשר שלהם ולשניהם יהיה מוטיבציה לא לשכפל את מה שהם חוו בבית בו הם גדלו.
בין אם הוא ילך ככה, ובין אם הוא ילך אחרת,אגב יתכן מאוד וכדאי לבחור כזה להתחתן עם מישהי במצב כמו שהוא נמצא בו.
בנות שלא נמצאות במצב כזה עשויות להרגיש הן מקריבות מידיי הרבה ושהם נדפקו בשידוך שלהן מה שעשוי להוסיף מהמורה כלשהי לקשר.
בנות שמגיעות מסיטואציה דומה "החיסרון" הזה הופך ליתרון ענק כי זה פשוט יהיה דבק ממש חזק לקשר שלהם ולשניהם יהיה מוטיבציה לא לשכפל את מה שהם חוו בבית בו הם גדלו.
מה הסיפור?מכיר את הסיפור של ר' שלום שבדרון על 2 הבחורים בחברון?
מכיר, אנחנו מדברים על סבירותלא בהכרח בכלל.
מכיר את הסיפור של ר' שלום שבדרון על 2 הבחורים בחברון?
היו 2 בחורים אחד אגואיסט ואחד בעל חסד עצום עם לב זהב - לא חושב על עצמו כלום רק על הזולת.מה הסיפור?
לא שייך סבירות, צריך לבדוק כל מקרה לגופו אם זה מה שיועיל או יזיק.מכיר, אנחנו מדברים על סבירות
בכל אופן ככה אני חושב, ברור שבכל מקצוע זה מה שנדרש.
ולכן כדאי לקחת בחורה בלי בעיה ולהכניס אותה ביודעין לתוך מערכת בעיייתית.לא שייך סבירות, צריך לבדוק כל מקרה לגופו אם זה מה שיועיל או יזיק.
בד"כ שידוכים של בעיה ובעיה זה לא פיתרון טוב, כי ברגע שאחד מטפל בבעיה אז הנישאין בסיכון.
ואכמ"ל
חס וחלילה, הכוונה זה שאם יש בעיה מטפלים בה לפני החתונה. ולפני שמתחילים שידוכים.ולכן כדאי לקחת בחורה בלי בעיה ולהכניס אותה ביודעין לתוך מערכת בעיייתית.
(להבהרה: נכתב בציניות גמורה).
זה נשמע לי התחלת ריפוי טובה מאד.כאמור, מדובר בבחור חכם, והוא אמר לי שהוא רוצה איזה משפחה שהוא יכנס לשם כמו איזה בן בית..., והאמא שם תהיה כמו אמא וכו', מכיון שמעולם לא היה לו אמא טובה\נורמלית...,(כל זה הוא אמר לי לבד, כלומר מדובר בבחור חכם מאוד, ומאוד מודע לבעיות שלו, [הבעיה שאי אפשר להכניס מישהו מקצועי לבית הזה, מכיון שהאבא שם הוא איש ידוע במגזר, ואף אחד לא חולם מה הולך שם בבית... והאבא בחיים לא יסכים להכניס מישהו חיצוני,] אבל איך אני ימצא לו משפחה כזאת?. ועוד שאסור שההורים שלו ידעו משהו מזה, [גם כי הבחור לא מסכים בשום פנים ואופן, וגם שאני מכיר קצת את ההורים שלו, ואני יודע שהוא צודק,].
אולי יש כאן מישהו שמסכים?.... [הבחור לומד בישיבה טובה מאוד].
איך שלא יהיה, לקבל חום שחסר לו מחבר, חוץ מזה שזה לא יעיל לאורך זמן זה גם לא חכם,
מכיון, שחבר הוא בסך הכל אדם צעיר, והסיבה שהוא נותן לו את החום הזה היא לא כי באמת הוא מסוגל להכיל את האחר ולהרעיף עליו חום, אלא כי זה נותן לו תחושה טובה של מייבין בנפש ומוצלח...
וזה חוץ מזה שההוא יכול יום אחד להחליט שזה כבר לא מתאים לו ולעזוב אותו, ואז חוץ מזה שהוא ישאר עם לשון בחוץ, הוא גם יכול מאוד להתאכזב ולהרגיש ממש נבגד...
הכלל, חום ואהבה אפשר לקבל ממי שהוא בעצמו בעל נפש מבוססת ויציבה, שמסוגל באמת להכיל אדם אחר, ולרוב זה דוקא אדם מבוגר, וביותר שאדם מבוגר יש לו ניסיון חיים והוא יכול להבין מתי הוא עוזר לבחור ומקדם אותו, או שהוא נותן לו סתם לדשדש בעבר שלו בכדי לתרץ לעצמו כל מיני חולשות שלו.
ובפירוש יש ואפשר למצוא אנשים מבוגרים ומנוסים שיש להם לב חם שיוכלו להיות לו לחברה נעימה ומועילה, [הוא יכול גם לדוגמה ללכת להתארח אצלם שבתות וכדומה].
בהצלחה.
כאמור, מדובר בבחור חכם, והוא אמר לי שהוא רוצה איזה משפחה שהוא יכנס לשם כמו איזה בן בית..., והאמא שם תהיה כמו אמא וכו', מכיון שמעולם לא היה לו אמא טובה\נורמלית...,(כל זה הוא אמר לי לבד, כלומר מדובר בבחור חכם מאוד, ומאוד מודע לבעיות שלו, [הבעיה שאי אפשר להכניס מישהו מקצועי לבית הזה, מכיון שהאבא שם הוא איש ידוע במגזר, ואף אחד לא חולם מה הולך שם בבית... והאבא בחיים לא יסכים להכניס מישהו חיצוני,] אבל איך אני ימצא לו משפחה כזאת?. ועוד שאסור שההורים שלו ידעו משהו מזה, [גם כי הבחור לא מסכים בשום פנים ואופן, וגם שאני מכיר קצת את ההורים שלו, ואני יודע שהוא צודק,].
אולי יש כאן מישהו שמסכים?.... [הבחור לומד בישיבה טובה מאוד].
אדם שחסר לו חום ואהבה דומה לאדם שנמצא בתת תזונה.איך אני מגדיר לבחור מה ההבדל בין חברות טובה לחונקת? [כלומר מתי חברות הופכת מחברות טובה לחברות חונקת?]
[אם יש למשהו מידע על ספר או משהו כזה, אשמח לשמוע].
ולפי הצפי שלי אני פוחד שהאשכול הזה יגיע למימדים גדולים.
אז כך, מדובר בבחור [כמו שצויין,] ומכיון שיש הבדל גדול בין בחורים לבחורות בענין הזה, אז נא לענות תשובות פרקטיות לבחור.
[אני פשוט מעונין בתשובה ולא באשכול מתמשך....]
תודה מראש.
כל פנינה מילה, [כלומר, הלוואי שהפנינים\ות היו מבריקות כמו המילים הללואדם שחסר לו חום ואהבה דומה לאדם שנמצא בתת תזונה.
וכמו בתת תזונה, יש דרגות במחסור בחום ואהבה.
יש כאלה שהם טיפהל'ה רזים ותו לא, ויש ממש את המוזלמנים שבקושי הולכים. (לא להיבהל מההקשר השואתי. יש מקרים כאלה, ה"י).
בחור שגדל בבית הרוס כמעט תמיד יחפש וימצא חבר שיעניק לו חום ואהבה כביכול (...). זו משוואה מתמטית מדעית כמעט.
המקרים היחידים שבהם הוא לא יחפש קשרים כאלה זה רק במקרה שהחלק הרוחני של בחורנו היקר ברמה כל כך גבוהה עד כדי כך שזה מפצה על החלק הרגשי שחסר לו. סביר להניח שאין הרבה מקרים כאלו, כי בדרך כלל ילדים מבית הרוס חווים קשיים רוחניים לא פשוטים, כך שהחלק הרוחני הרעוע לא מפצה בהתחלה על החלק הרגשי.
אדם שחסר לו חום ואהבה ברמה קיצונית יחפש חום ואהבה בפחי זבל, בדיוק כמו אדם שאין לו מה לאכול שמחטט בפחי זבל.
לבוא ולצעוק עליו 'מה אתה מחטט בפחים' זה כמו לצעוק על הומלס מורעב שמחפש אוכל בפחים כדי לשרוד.
הוא לא יקשיב כי הוא בהישרדות חייתית ממש, והוא כל הזמן מנסה להציל את עצמו ממצב של גסיסה ח"ו.
הומלס שיפסיק לחפש בפחים רק כי צעקו עליו 'מה אתה מחטט בפחים' עלול להגיע לסכנת חיים, וכן בנמשל.
מי שרוצה באמת לעזור להומלס המורעב יציע לו ארוחה חמה ומזינה.
מי שרוצה לעזור לבחור שגדל בבית הרוס יציע לו חום ואהבה אמיתיים שמרפאים את הנפש באמת.
ומה מרפא את הנפש באמת?
האמת היא, שאנשים כאלה חוו ועדיין חווים סוג של יתמות בחיי ההורים, וכידוע לכולנו ד' הוא אבי יתומים ורק הוא יכול למלא חלל כזה עצום שהתמשך שנים ארוכות מגיל קטן, ובמובן מסוים יתמות כזו טראגית הרבה יותר מיתמות רגילה בגלל חוסר המודעות של הילד למצבו האמתי וחוסר התמיכה של הקהילה עקב כך שהכל נראה בסדר בגדול.
ברור שבחור כזה יכול למצוא מזור למכתו רק אם הוא יקבל חום ואהבה ממי שברא את החום והאהבה, וכל שאר הניסיונות האחרים יובילו למפח נפש ואכזבה נוראית.
אבל בכל אופן, כמו במשל עם ההומלס, אם נקלעת לסיטואציה שאדם מורעב מבקש ממך עזרה, אתה לא תגיד לו 'רק ד' זן ומפרנס מביצי כינים ועד קרני ראמים', אלא סביר להניח שתנסה לעזור לו להשיג אוכל להחיות את נפשו, כי זה מה שנדרש ממך לעשות כעת כדי להציל יהודי מלסבול ברעב.
גם במקרה של הבחור, מחמאות אמיתיות על דברים טובים שיש בו יחיו את נפשו ממש. וזה לא סתם מחמאות אלא הצלת נפשות על ידי מחמאות. זה ממש כמו עירוי נוזלים לאדם שהתייבש.
מחמאות זו רק דוגמא אחת, ובוודאי שישנן עוד דרכים לגרום לבחורנו היקר להרגיש טוב עם עצמו וספרי החינוך מלאים עצות טובות נוספות, אבל נראה לי שרוב אם לא כל הדרכים מובילות לדרך הראשית שבה הבחור בעז"ה ילמד להרגיש חום ואהבה פנימיים אמיתיים על ידי חיבור אמיתי לזה שברא את החום והאהבה, למשל על ידי תפילה.
(אגב, סתם ככה לא חכם להתערב בחברויות של אנשים, בכל גיל ובכל מצב. ההשלכות ההרסניות של ההתערבות גדולות פי מיליארד מתועלת המדומיינת ש'הצלתי את הילד שלי מהחבר הרע ההוא' וכו'. מי שהוריו ומוריו התערבו לו בחברויות יגדל אינפנטיל מוחלט בכל מה שנוגע ליחסים חברתיים. אמנם הוא לא יהיה אספרגר, אבל הוא יצטרך המון המון עבודה עם עצמו כדי להגיע לרמת תקשורת סבירה עם חברים).
לא חושב שלב שומע יכולים לעזור.לב שומע 1599503232
א. נכון מאוד, צריך לחשוב על זה.א. יתכן מאוד שכדאי למצוא אברך שילמד איתו סד"ג בבית האברך. כך על הדרך יקבל מושג איך מתנהל בית נורמלי. חוץ מזה שזה יכול להוסיף המון לבחור הן בלימוד והן בדימוי העצמי (אם קצת חסר לו- לא כלפי החברים...)
ב. לגבי החבר השאלה כמו תמיד מה המקסימום שיקרה בכל צד. מה יקרה אם החבר יעזוב אותו יום אחד, ישבר לרסיסים או ימשיך הלאה. ומאידך אם זה בהשגחה לא בהכרח שזה יביא לתלות ולאיבוד עצמיות ואישיות מסויימים של הבחור.
ג. כדאי בכל-אופן ללכת לטיפול מבלי שהאבא ידע (הבחור צריך לדעת שאבא הוא אבא שתפקידו לדאוג לילד ולא בעלים עליו ולהיות יח"צן של המשפחה וכדו'). יש בישיבות ת"תים ובפרט לצורך עניין זה. העסק עדיין יכול להישאר חסוי אם יש קשר עם איש צוות חכם=שתקן שיש לו השפעה על ראש הת"ת.
ד. יש מטפל מסויים שמאוד מוצלח לעניינים האלו ועל הדרך מדריך לטווח הרחוק לחיי הנישואין שיוכל להתחתן עם כל אחת וכך שרק תרוויח מזה שהוא צמח נכון למרות הכל ותעריך אותו יותר מכל אחד אחר. לפרטים אפשר לפנות אלי.
ה. אפשר לדבר עם הבחור שיש היום הרבה כאלו שבתוכו הבית הרוס וכלפי חוץ הבית זהב. בעיה שצריך להתמודד עם זה. (מה גם שהוא לא מחוייב לשם הטוב של המשפחה שלו. (משפחה טובה באמת יודעת לטפל בבעיות למרות שלא נעים....)
(אברהם)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים