התייעצות חברים בגיל 30+

• הוסף לסימניות
מבין כל המחשבות והעניינים שמטרידים אותי במהלך היום והימים בכלל , חשבתי לעצמי, איך בכלל מכירים חברים חדשים בגיל 30 או 40 פלוס?
אני חוזר בתשובה שעבר לגור רחוק מבית הוריו , החברים שלי מהעבר רחוקים מהשקפת העולם שלי היום ברוך השם שהתחזקתי , וגיאוגרפית הם גם רחוקים.
אז יש את בית הכנסת ויש תחושה קהילתית , אבל זה לא עולה לשלב שמעבר לזה, אני מרגיש חוסר נעימות ליצור קשרים עם אנשים וזה היה ככה גם מילדות.
חשבתי על זה כשיש מסגרות, לימודים, עבודה או צבא למי שעושה אז יש חיבור יומי עם אנשים אבל זאת "אהבה שתלויה בדבר" ז"א כשנגמרים הלימודים או מחליפים עבודה לרוב הקשרים נפסקים/נחלשים.
מעניין אותי לדעת איך אתם מוצאים את החברים שלכם בחיים ומה אתם חושבים על זה?

*כמובן שאני מדבר על חברים לחיים ולא בני זוג. (מי שזכה בת הזוג שלו היא גם חברה שלו לחיים)

תודה רבה

• הוסף לסימניות
האם בעבר היו לך גם תחושות כאלו, עוד לפני החזרה בתשובה, ש'חסר לך חברים'?

כלומר, היה חסר חברים לצאת איתם לים, לדיבורים וכ'ו

• הוסף לסימניות
לדעתי חברים בגיל כזה מוצאים בכולל\מקום הלימודים\עבודה וכיוצא בזה.

• הוסף לסימניות
תעברו לקהילה קטנה, שם הרבה יותר קל להתחבר וליצור קשרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה