חגיגה + קליפ (לא לרגישים)

• הוסף לסימניות
וואו...
כמה מוסר... היה שווה הכל בשביל שאולי כמה פה חזרו בתשובה בזכות ה"מעויררים" דפרוג...
תודה למחמיאים
תודה גם למעירים
סורי מהדוממים שמתביישים לכתוב את דעותיהם בקול אך דעתם אינה נוחה מהעניין...

עניין של רגישויות א"א לתמצת לחוקים של פורום
אבל,
גם לפני שחשבתי להתעסק עם צילום, צילמתי את ילדי במקלחת או באמצע ארוחה כשהם מרוחים לגמרי ולא ראיתי בזה כל בעיה, פיתחנו את התמונות בהתלהבות כולל הגדלות לסבתא, אף פעם לא חשבתי שבטן של פעוטה בת שנה זה דבר רגיש.
אל העוגה המפוררת כתבתי בצורה מפורשת שאספנו הכל וזה נאכל!
ולכל המחמירים תבוא הברכה!

אפשר להעביר את הדיון לפורום עריכה תורנית
ולהשאיר את הבמה לדיונים מקצועיים

• הוסף לסימניות

איני בטוח שזה דומה ואיני שופט אבל לתשומת לב. השולחן ערוך (סימן קעא) פסק: "וזורקין לפניהם (לחתן ולכלה) קליות ואגוזים בימות החמה שאינם נמאסים אבל לא בימות הגשמים מפני שנמאסים אבל לא גלוסקאות לעולם. הזורקים חטים לפני חתנים צריך ליזהר שלא יזרקו אלא במקום נקי וגם יכבדו אותו משם כדי שלא ידרסו עליהם".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1455366:
מאידך, למה מותר להדביק עם קמח למשל?
כי יהיה מי שיאמר, שהשחתה זה רק אם אתה משחית סתם, ולצורך
מסחרי, כמו למשל להרוס בית לשם פרסומת שתכניס מיליונים, זה
לא יקרא השחתה.

אהבתי את הצילום והביצוע וגם את הטרנד הנחמד
מה שצורם לי בסמאש, זה הביזוי אוכלין
(אני בטוחה שיש לזה מקור)

• הוסף לסימניות
גם אם אין בל תשחית, יש לנו סימן שלם בשלוחן ערוך -- סימן קע"א: שלא לנהוג בזיון באכלין.

א. עושה אדם צרכיו בפת. והני מילי דלא ממאיס ביה (וזה, כשאינו נמאס בגלל זה), אבל מידי דממאיס בה, לא (אבל לעשות דבר שבגללו נמאס הפת, לא).

אומר המשנה ברורה: "ואפילו בשאר אכלין גם-כן אסור". וממשיך: "ואם עושה לרפואה, שרי (מותר) אפילו ממאס ביה (אפילו נמאס ע"י זה) ... ואפילו בלא רפואה, אם הוא דבר שהוא צורך האדם ודרך העולם לעשות בהאוכל צורך זה, גם כן שרי, ומטעם זה מזלפין הקרקע ביין וסכין הגוף ביין ושמן... (וזאת התשובה אולי למי ששאל לגבי קמח פה באשכול). אסור לפצוע זיתים לטל ידיו במים היוצאים מהם [שחזקים ומעבירים את הזהמא] מפני שהזיתים נמאסים על-ידי-זה ואיכא הפסד אכלין [גמרא].

ממשיך השולחן ערוך באותו סימן:
"ואין זורקין הפת משום בזיון אכלים. וכשם שאין זורקין את הפת כך אין זורקין אכלין הנמאסים על-ידי זריקה, אבל מידי דלא ממאיס (דבר שלא נמאס), כגון אגוזים ורמונים וחבושים, שרי...

ד. ממשיכין יין בצנורות לפני חתן וכלה, והוא שיקבלנו בכלי בפי הצנור. וזורקין לפניהם קליות ואגוזים בימות החמה שאינם נמאסים, אבל לא בימות הגשמים מפני שנמאסים, אבל לא גלסקאות לעולם.

"גלוסקה" זה עוגה. ואם אפילו לצורך מצווה גדולה של שמחת חתן וכלה אסור לבזות גלוסקאות, כל-שכן שעבור תמונה חמודה שאין בזה מצווה יהיה אסור.

לכן, לכאורה, התמונות בתחילת אשכול זה מתעדות איסור מפורש בשולחן ערוך, וממילא אין פלא שבפרוג יהיו כאלו שירצו למחות. וברור שהכל נעשה בתום לב, ואף-אחד לא מאשים אף-אחד אחר, ומאוד כדאי לשאול רב בענין, כי לפעמים הפסקים של מו"צ ירא שמים מפתיעים מאוד, למרות מה שלכאורה כתוב בספרי ההלכה.

• הוסף לסימניות
מכיוון שהנושא הטריד אותי, התקשרתי ל"מענה ההלכה"
ושאלתי כך:
כצלמת, יש סוג של צילומים שעושים לתינוקות בגיל שנה, מביאים לפניהם עוגת קצפת, והם מתמרחים איתה מאוד מאוד(הדגשתי לרב),במידה ואוכלים את העוגה אח"כ, האם יש בזה משום ביזוי אוכלין, או בל תשחית?
וקיבלתי תשובה:
אין בזה בעיה של בל תשחית כי זה לצורך שמחה,הנאה וחגיגה.

• הוסף לסימניות
אין ספק שזה עדיין דורש בירור, כיון שהתשובה הזו לא מסתדרת לכאורה עם המקורות האמורים לעיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוזר צלם;1455508:
אין ספק שזה עדיין דורש בירור, כיון שהתשובה הזו לא מסתדרת לכאורה עם המקורות האמורים לעיל.

אתה מוזמן לפרוש את העניין כהבנתך לפני מו"צ כמו שאני טרחתי לעשות, אם זה באמת חשוב לך.

• הוסף לסימניות
התקשרתי בעצמי ל"מענה ההלכה" עכשיו, והקראתי לרב טיפה מין המקורות לעיל, ותשובתו: "לכאורה זה אסור."

• הוסף לסימניות
למה לא לעשות מיני סמאש ;)
להנציח את הרגעים שהידיים השמנמנות טובעות בקרם הענוג,
בעצם-לאפשר לינוקא לאכול עם הידים ללא שומרי ראש...
ולוותר על החלק של המריחה על הגוף והריצפה?

• הוסף לסימניות
מירהל'ה סט חמוד!

למה השיר בלשון זכר? ('חג לו שמח...')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1455504:
מכיוון שהנושא הטריד אותי, התקשרתי ל"מענה ההלכה"
ושאלתי כך:
....
וקיבלתי תשובה:
אין בזה בעיה של בל תשחית כי זה לצורך שמחה,הנאה וחגיגה.

נכתב ע"י אריאל וו;1455535:
התקשרתי בעצמי ל"מענה ההלכה" עכשיו,....ותשובתו: "לכאורה זה אסור."

ועל זה נאמר: "תלוי איך שואלים"!

נ.ב. אני לא מכניס את ראשי במחלוקת הפוסקים והפוסקות של פורום פרוג.

• הוסף לסימניות
אהבתי- מהמם!!!
הדבר היחיד שצרם לי, חג לו... וזר לו.... :)

• הוסף לסימניות
יש פה אנשים שמספרים על עצמם שהם רגישים ומתוך כך פעלו

ירחם ה' על אנשים שמרחמים קודם על עצמם ולא על אחרים

זה פורום שנושא קשת רחבה של חברים, כל אחד והסגנון שלו והרב שלו
ואין לערב דעת תורה והשקפות עולם בפרום עיצוב, אחרת אני אחשוב שמדובר בחברה משועממים :):):)

חברה חשבתי שאתם רוצים פורום מקצועי שמבין שיודע לתת דעות מקצועיות
בזמן האחרון כל מעלה תמונה לא סטנדרטית - שאולי לא ראה אותה בפעם המאה התגובה היא לא ענינית
אותי למדו: אדם שסוטה מחוות דעת מקצועית ומקדים מייד חוות דעת עוקצנית ולא ענינית כנראה שאין לו מה לאמר...

ת'כלס כדאי ללמוד קצת אומנות ולהבין שבעולם האומנות יש קשת רחבה של סגנונות ותצאו מצמצום ודעות קדומות ותקבלו את החדש - הרי אנחנו יוצרים לא???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1455535:
התקשרתי בעצמי ל"מענה ההלכה" עכשיו, והקראתי לרב טיפה מין המקורות לעיל, ותשובתו: "לכאורה זה אסור."
לכאורה?שים לב שציטטתי את שאלתי כאן מילה במילה, ואין זה מתפקידי לעשות לומדעס עם הרב. ולא אמרו לי לכאורה.
לי יש נפק"מ מזה למעשה, וגם לדעת בעלי אין בעיה.
כל אחד יעשה את השאלה הזו בעצמו ולא יסיק מהתשובה שנתנו לי..
ולדעתי העניין יותר ממוצה.

• הוסף לסימניות
יעל בואי תיעצי לגברים לפתוח קו הלכה אולי שם דעתם תהיה יותר מתאימה

• הוסף לסימניות
המצגת כ"כ מוצלחת!
לדעתי אפשר לעצב את הקולאז בצורה שתעביר הרבה יותר טוב את היופי והמתיקות שהיו

• הוסף לסימניות
מתוק!
דבש!
קרם שוקולד!
קצפת!

תצליחי:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1455789:
לכאורה?שים לב שציטטתי את שאלתי כאן מילה במילה, ואין זה מתפקידי לעשות לומדעס עם הרב. ולא אמרו לי לכאורה.
לי יש נפק"מ מזה למעשה, וגם לדעת בעלי אין בעיה.
כל אחד יעשה את השאלה הזו בעצמו ולא יסיק מהתשובה שנתנו לי..
ולדעתי העניין יותר ממוצה.

אישית, כשיש לי שאלה בהלכה, אני הולך לדבר עם הרב פנים אל פנים, (והייתי מראה לו את התמונות לדוגמה) כדי שיהיה לי הלכה ברורה.

כבר קרה לי ששאלתי שאלות מרב באמת חשוב, והוא אמר א', וכשהראיתי לו משנה ברורה הוא חזר בו ואמר, אם כך כתוב במ"ב אז ב'.

בקיצור, אפשר לשאול רב כדי לדעת באמת מה ההלכה אומרת, ואשפר לשאול רב כדי לומר "שאלתי רב", אבל אם אסור לשמח חתן וכלה ע"י בזוי עוגות, לא הבנתי איך אפשר לבזות כך עוגה עבור שום מצוה, ולכן התקשרתי שנית, וכשהקריתי כמה מילים מהשולחן ערוך הרב אמר "לכאורה אסור".

והאמת והשלום אהבו.

• הוסף לסימניות
קודם תשאלו את הרב אם מותר לגלוש בפרוג. :p

אולי אפשר להציג את השאלה באופן כזה:
"במקום לראות פריצ'ס ותועיבוס" באינטרנט רחמנא ליצלן
אנחנו גולשים באתר חרדי שמראה פריצ'ס ובל תשחית ...."

חברה, מה ניסגר איתכם?
תחפרו יש כבר מספיק אשכולות עם הדיונים והקושיות האלו.....:rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה