חדר ילדים בעייתי, אודה לעזרתכם

• הוסף לסימניות
לחדר המצורף (הגדול יותר) הייתה אמורה להיות מרפסת (כמו בתכנון המצורף), בסופו של דבר כל הקו בניין הצמוד אליה המשיך החוצה ולא נותרה אפשרות אלא לסגור אותה ולצרף אותה כנישה לחדר. כרגע החדר נותר בעייתי, כי מלבד חלון גדול בסוף הנישה אין לו שום איוורור נוסף.
אשמח לרעיונות מה ניתן לעשות איתו, האם להותיר כך? האם לבצע שינוי כלשהו? מה האופציות שניתן לעשות מנישה כזו?
הדירה טרם נרכשה, זו אחת ההתלבטויות שיש לנו עליה.

חדר ילדים.png

• הוסף לסימניות
תני תוכנית עם יותר פרטים
מה קורה מסביב?

על פניו הייתי מוותרת על הדירה

• הוסף לסימניות
מבחינת החדר עצמו, נראה שניתן לתכנן אותו טוב גם עם הנישה, והוא גם יתאוורר טוב.
כך שהחדר לא ניזוק.
ניצול הנישה - יש אינספור אפשרויות.
תלוי מה הצרכים שלכם,
אפשר למשל לקחת את האורך של כל הקיר המשותף לחדר ולנישה ולהפוך אותו לקיר נגרות מעוצב ומעניין בעומק
35 - 40 ולשלב שם ספרים, משחקים, משחקי קופסה, ספרי לימוד ומחברות, עציצונים ונוי ועוד. זה יכול להכיל המווןן.
אפשר להתפרע קצת יותר, ולעשות שם אוהל / פינת משחק / פינת דמיון, לרצף בשטיח רך או אפילו במזרן ולעשות סגירה עם וילון בפתח שפונה אל החדר, ילדים יכולים לבלות שם שעות....
אולי לעשות להם שם בית קטן, מטבח, מיטה לבובה וכאלה...או מדפים של משחקים אהובים...

• הוסף לסימניות
תני תוכנית עם יותר פרטים
מה קורה מסביב?

על פניו הייתי מוותרת על הדירה
תודה על התגובה.

מעדיפה שלא להעלות את הדירה במלואה, במיוחד שבהקשר של החדרים אין נתונים נוספים רלוונטיים.
הקיר הארוך של החדר + הנישה הוא קיר משותף עם דירה נוספת, והחלק הצר בנישה הוא קיר חיצוני לבניין, שם החלון.

• הוסף לסימניות
הנישה יכולה להיות פינת משחקים מהממת, אפשר גם לסגור אותה בחציה ולהשאיר מרפסת בסוף.
אם זו דירה גדולה שאין תחושה שהשטח שם גוזל מהבית זה ממש לא חסרון.
בטח לא כזה שאמור לגרום לכם לא לקנות את הדירה.

• הוסף לסימניות
כך שהחדר לא ניזוק.
תלוי מה הצרכים שלכם,
אפשר למשל לקחת את האורך של כל הקיר המשותף לחדר ולנישה ולהפוך אותו לקיר נגרות מעוצב ומעניין בעומק
35 - 40 ולשלב שם ספרים, משחקים, משחקי קופסה, ספרי לימוד ומחברות, עציצונים ונוי ועוד. זה יכול להכיל המווןן.
אפשר להתפרע קצת יותר, ולעשות שם אוהל / פינת משחק / פינת דמיון, לרצף בשטיח רך או אפילו במזרן ולעשות סגירה עם וילון בפתח שפונה אל החדר, ילדים יכולים לבלות שם שעות....
אולי לעשות להם שם בית קטן, מטבח, מיטה לבובה וכאלה...או מדפים של משחקים אהובים...
תודה! הצלחת להדליק את הדמיון שלי :love:

• הוסף לסימניות
כך שהחדר לא ניזוק.
תלוי מה הצרכים שלכם,
אם הבנתי נכון, הסיפור זה האור והאוויר שיכנסו לחדר הגדול. ניצול הנישה זה הבעיה המשנית.

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון, הסיפור זה האור והאוויר שיכנסו לחדר הגדול. ניצול הנישה זה הבעיה המשנית.
גם וגם.
בעינייך, לעניין אור ואויר אין לחדר הרבה סיכויים?
ואם נפתח את הקיר הצר החיצוני לחלוטין, ונשאיר מעין מרפסת שפתוחה רק בסופה, יעזור משהו או שלא יתן הרבה?

בגלל הבעיה הזו, ועוד כמה - היא זולה בפער די ניכר מדירות אחרות. מה שמשאיר אותה בתקציב שלנו, אחרת היינו הולכים לדירות קטנות יותר. לכן חשוב לי להבין עד כמה זה באג ש'מקלקל' את החדר.

• הוסף לסימניות
גם וגם.
בעינייך, לעניין אור ואויר אין לחדר הרבה סיכויים?
ואם נפתח את הקיר הצר החיצוני לחלוטין, ונשאיר מעין מרפסת שפתוחה רק בסופה, יעזור משהו או שלא יתן הרבה?

בגלל הבעיה הזו, ועוד כמה - היא זולה בפער די ניכר מדירות אחרות. מה שמשאיר אותה בתקציב שלנו, אחרת היינו הולכים לדירות קטנות יותר. לכן חשוב לי להבין עד כמה זה באג ש'מקלקל' את החדר.
אני לא בטוחה שהבנתי את הפתרון שהצעת, שהחדר יהיה פתוח כולו לנישה? ולנישה יהיה חלון כלפי חוץ במרחק של 2.8 מהפתח של החדר? אם כן, בעיניי זה חיסרון גדול מאוד בדירה, אם כי בהחלט יש כאן צורך להכריע מה עדיף לכם, חדרים נורמליים עם אור ואוויר, או מטראז’ (באופן אישי לא הייתי הולכת על דירה כזאת, אבל לכל אחד שיקוליו הוא)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכן כדאי שתעלי את התכנית של הדירה כולה (באם היא נתונה לשינויים), יכולים להיות פה רעיונות טובים

• הוסף לסימניות
התייחסתי גם לזה, לפי דעתי החלון בחדר הוא אולי לא מלכתחילה, אבל בהחלט נותן מענה.
הכל בסוף שיקול של מחיר ותמורה.
אבל לא הייתי פוסלת חדר כזה עם אור ואיוורור כאלה מייד.

• הוסף לסימניות
תודה גדולה מאד לכל המסייעים.

מצ"ב הדירה במלואה, כאשר התוכנית היא לאחר טופס 4 להגדיל מטבח וסלון עד לסוף המרפסת (יש הכנה מסויימת מצד הקבלן כבר בבניה), ובנוסף להזיז את הכניסה למטבח שמאלה, כדי שלא תהיה ממש מתוך הסלון.
את הסוכה אנחנו מקווים כי בהמשך ניתן יהיה להגדיל החוצה, כרגע היא ממש קטנה.

דירה.png

• הוסף לסימניות
אם אתם כותבים שהמרפסת הזו שהפכה לנישה, זה אומר שיש לה תיקרה?

• הוסף לסימניות
תודה גדולה מאד לכל המסייעים.
מצ"ב הדירה במלואה, כאשר התוכנית היא לאחר טופס 4 להגדיל מטבח וסלון עד לסוף המרפסת (יש הכנה מסויימת מצד הקבלן כבר בבניה), ובנוסף להזיז את הכניסה למטבח שמאלה, כדי שלא תהיה ממש מתוך הסלון.
את הסוכה אנחנו מקווים כי בהמשך ניתן יהיה להגדיל החוצה, כרגע היא ממש קטנה.

צפה בקובץ המצורף 1039872
ממליצה לך לבדוק האם ניתן להרוס את הקיר המשותף למטבח ולמרפסת

• הוסף לסימניות
אם אתם כותבים שהמרפסת הזו שהפכה לנישה, זה אומר שיש לה תיקרה?
כן, כעת היא כבר סגורה כולה כחלק ממשי מהחדר.

ממליצה לך לבדוק האם ניתן להרוס את הקיר המשותף למטבח ולמרפסת
בדקנו. הקיר שמשותף לסלון - א"א להוריד, והוא אכן מפריע. (חושבת שאולי אפשר כן להקטין מעט, אבל לא זכרת במדויק כרגע). חשבתי לעשות מאחוריו את הפינת אוכל.
את הקיר מהצד השני (בסוף השיש) כבר הורידו.

• הוסף לסימניות
בדקנו. הקיר שמשותף לסלון - א"א להוריד, והוא אכן מפריע. (חושבת שאולי אפשר כן להקטין מעט, אבל לא זכרת במדויק כרגע). חשבתי לעשות מאחוריו את הפינת אוכל.
את הקיר מהצד השני (בסוף השיש) כבר הורידו.
הקיר המשותף לסלון יכול להשתלב מצוין בספריה או פינה להדלקת נרות
והנישה בחדר ילדים יכולה לשמש כאזור קריאה שקט ונח אם זה מדבר אל הקהל יעד שלך..

• הוסף לסימניות
הדירה נחמדה מאוד. הייתי מעדיפה שטח גדול יותר, מאשר דירה קטנה. אמנם החלון בחדר ילדים בסוף, אבל, זה לא נורא, אפשר לתכנן יפה את החדר ולנצל את הנישה הזו, אפילו כמקום אחסון לעגלות לבובה, בימבות וכיוצ"ב, והחדר נראה תמיד מסודר. את הארון הייתי שמה על הקיר של הדלת את המיטה מזיזה עד הסוף.
(אם הנישה הזו לא מקורה, היא יכולה לשמש בסוכות לשינה.)

• הוסף לסימניות
לא רואה את זה כחסרון משמעותי אם בגלל הנקודה הזו את מרוויחה חדר נוסף/ דירה מרווחת יותר
מקסימום אפשר להפוך את הנישה לפינת רביצה קטנה עם מזרון מפנק טיפה מוגבה מהרצפה
אוורור יכנס לחדר גם אם מעט פחות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה