עזרה חדר ילדים מהמאה ה- 19- בקשה מהבינה

• הוסף לסימניות
לצורך כתיבת סיפור אני צריכה תיאור של חדר ילדים בתקופת המאה ה19. 1880 בערך...
אם משהו יוכל להוציא מ-AI תמונה של חדר ילדים מתקופה זו- יעזור לי מאד! עבור השראה לכתיבה.

• הוסף לסימניות
לצורך כתיבת סיפור אני צריכה תיאור של חדר ילדים בתקופת המאה ה19. 1880 בערך...
אם משהו יוכל להוציא מ-AI תמונה של חדר ילדים מתקופה זו- יעזור לי מאד! עבור השראה לכתיבה.
מקפיצה שוב
משהו יכול לבקש מהבינה תמונה?

• הוסף לסימניות
תמונה שמצאתי איפשהו
1770108365947.png

התמונה נקראת A Child's Bedroom in 1880 וזה מתוך אוסף של ספריית ברוקלין. קישור לעמוד באתר הספריה: https://www.bklynlibrary.org/blog/2022/09/19/childs-bedroom-1880
אני לא יודעת באיזה מעמד חברתי הייתה המשפחה שהתגוררה בבית הזה - אם כי אני משערת שמדובר במעמד בינוני, כי לאריסטוקרטיה הגבוהה הייתה מערכת חדרים שלמה עבור הילדים, ופה חדר אחד משמש גם למשחק וגם לשינה.
אם את כותבת על משפחה ממעמד נמוך יותר, לילדים עניים לא היה חדר ילדים כזה - הילד היה צריך לחלוק את חדר השינה עם עוד בני משפחה, ובוודאי לא היו כל כך הרבה צעצועים - הרי ילדים יצאו לעבוד לפרנסת המשפחה ולא היה פנאי למשחקי ילדות. במקרים אחרים בכלל לא היה חדר שינה, וכל הבית הסתכם בחדר אחד בו גם מבשלים, גם אוכלים וגם ישנים כולם ביחד.

• הוסף לסימניות
מעתיקה לך מה שכתב לי הג'מיני:

חדר הילדים המלכותי והאריסטוקרטי (אנגליה)
בבתים כמו Osborne House (ביתה של המלכה ויקטוריה), חדר הילדים היה למעשה "דירה בתוך בית".
  • המאפיינים: שימוש רב במיטות ברזל או פליז (Brass beds) שנחשבו להיגייניות יותר מעץ כי היה קל יותר לנקותן ולהדביר בהן פשפשים.
  • הפרדה: היה חדר יום (Day Nursery) למשחק ולימוד, וחדר לילה (Night Nursery) לשינה, עם חדר קטן צמוד לאומנת.
מעמד הביניים העירוני (הרופא או הסוחר)
בבית עירוני טיפוסי (כמו זה שבתמונה שראית), החדר היה משותף לכל הילדים.
  • ריהוט רב-תכליתי: מכיוון שהמקום היה מוגבל יותר מאשר באחוזות, הופיעו רהיטים "חכמים" כמו מיטות שנפתחות או שולחנות מתקפלים.
  • האח (Fireplace): כמעט בכל חדר ילדים כזה הייתה אח קטנה לחימום, תמיד עם סורג ברזל גבוה (Nursery fender) כדי שהילדים לא ייפלו לאש.

המעמדות הנמוכים: הניגוד המוחלט
בדירות המעמד הפועלים בלונדון, פריז או ניו יורק, לא היה חדר ילדים.
  • היכן ישנו? הילדים ישנו לעיתים קרובות 3-4 במיטה אחת בתוך החדר היחיד של הבית, או על מזרני קש שהונחו על הרצפה בלילה והורמו בבוקר כדי לפנות מקום לעבודה או בישול.

• הוסף לסימניות
זה מה שגמיני יצר...
אולי תתארי יותר מדויק מה בדיוק את צריכה
1770109915598.png

• הוסף לסימניות
זה מה שג'מיני כתב לי על המאפיינים של חדר כזה:
  • הפרדה בין יום ללילה: האריסטוקרטים החזיקו לרוב חדר יום (Day Nursery) למשחקים וארוחות, וחדר לילה (Night Nursery) לשינה. מדובר למעשה במערכת חדרים ולא רק חדר אחד.
  • בטיחות והיגיינה: שימוש במיטות פליז וברזל (קלות לניקוי) ונוכחות של ה-Fender – סורג הברזל הגבוה מסביב לאח, שנועד למנוע מהילדים גישה לאש.
  • עולם של משחקים: סוסי נדנדה גדולים מעץ, בתי בובות מפורטים וצעצועים מכניים היו סימן ההיכר של עושר המעמד העליון.
  • נוכחות המבוגר: בתוך החדר תמיד הייתה פינה לאומנת (Nanny או governess), שניהלה את חיי הילדים כמעט ללא התערבות ההורים.
זו התמונה שהוא יצר לי:
1770116186258.png

• הוסף לסימניות
@אחותך עכשיו אני מחכה כבר לקרוא את הסיפור...
נהייתי מעורבת רגשית עם כל המידע על חדרי ילדים ;)
תעלי אותו כשתסיימי לכתוב!

• הוסף לסימניות
מקווה שמשהו מכאן יעזור לך..

קבצים מצורפים

• R2l3ZO4lgCBkcUKYTiLN--0--oeqms.jpg
    R2l3ZO4lgCBkcUKYTiLN--0--oeqms.jpg
    KB 100.1 · צפיות: 102
  • 5kyRnDwA0wqUGICQ7r9E--0--79w1m.jpg
    5kyRnDwA0wqUGICQ7r9E--0--79w1m.jpg
    KB 109.3 · צפיות: 101
  • OjK96FeMjz6NnTYKyQpc--0--5bfwe.jpg
    OjK96FeMjz6NnTYKyQpc--0--5bfwe.jpg
    KB 135.2 · צפיות: 97
  • ZM11s2TsqnXn4F0Q6T7D--0--cx9r6.jpg
    ZM11s2TsqnXn4F0Q6T7D--0--cx9r6.jpg
    KB 127.1 · צפיות: 99
  • 3PNUXQBe6FJKPJ2axMsQ--0--b4w3h.jpg
    3PNUXQBe6FJKPJ2axMsQ--0--b4w3h.jpg
    KB 144.2 · צפיות: 102
  • g1ZE6WDQDPxWwxPCrWXA--0--ntik7.jpg
    g1ZE6WDQDPxWwxPCrWXA--0--ntik7.jpg
    KB 130.5 · צפיות: 110
  • הוסף לסימניות
@אחותך עכשיו אני מחכה כבר לקרוא את הסיפור...
נהייתי מעורבת רגשית עם כל המידע על חדרי ילדים ;)
תעלי אותו כשתסיימי לכתוב!
אגב, אם את אוהבת לקרא סיפורים באווירה הזו. תקראי את הספר- האומנת מבלאומן שטראסה, אחד הספרים!. וזה בדיוק האוירה שבתמונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה