חדר כושר למוח: 20 האתרים שיהפכו אתכם לחכמים יותר

• הוסף לסימניות
חדר כושר למוח: 20 האתרים שיהפכו אתכם לחכמים יותר
הגיע הזמן שתלמדו שפה שניה, או אולי היסטוריה ופיזיקה מהמרצים של MIT, שתתחילו לקרוא מהר יותר, ושתגלו איך מהנדסים מבשלים. באוסף זה תמצאו אתרים שיעשירו אתכם בחינם

הרשת עמוסה בכל טוב עבור אדם שיבקש להעשיר את עצמו: אתרים ובלוגים ילמדו אתכם מקצועות, מלאכות, רעיונות ותפיסות שונות. הכל נמצא שם בחוץ, עבור מי שיודע היכן לחפש. אתר LifeHack ריכז אוסף של אתרים שכאלה, אשר זמינים לכל משתמש - וככל הנראה שיתרמו לכם יותר מעוד פרק של תוכנית ריאלטי או משחק בקנדי קראש.

1. Duolingo: אבלה אספניול?

אתר זה מציג קורסים פשוטים וידידותיים באנגלית, צרפתית, גרמנית, פורטוגזית, ספרדית ואיטלקית. בתוך מספר שבועות או חודשים - בהתאם לקצב ההתקדמות שלכם - תוכלו לקרוא ולכתוב בשפות אלה בקלות.

2. Khan Academy: ללמוד מהבית בקלות

אתר זה הוא פלטפורמה לקורסים שונים שהיא חינמית וכוללת נושאים רבים - מתמטיקה, מחשבים ותכנות, היסטוריה, פיזיקה, ביולוגיה, כימיה ועוד. רמות הקורסים משתנות (במתמטיקה, תוכלו לקחת קורס של לימודים ברמת כיתה ח' או אלגברה מתקדמת) וניתנות להתאמה אישית. הרעיון מאחורי האתר הוא פשוט: מטרתו היא לאפשר לכל אחד ללמוד מה שמעניין אותו בלי לשלם.

3. Justin Guitar: מישהו פורט עלי

אתר זה הוא בית ספר לנגינה בגיטרה, אשר מפעילו מציג שיעורים פשוטים בווידאו. ניתן לבחור בו סגנון מוזיקלי שמדבר אליכם (מי שאוהב קאנטרי ומי שאוהב מטאל יעברו שיעורים שונים) ולהתחיל בשיעור הרלוונטי. האתר הוא נקודת פתיחה נהדרת למי שמתחשק לו ללמוד לנגן ולא רוצה להוציא כסף על מורה.

4. Cooking For Engineers: לבשל כמו מדען

אתר זה כולל שיעורי בישול ומתכונים מעניינים, כאשר הדגש הוא על הנקודות האנליטיות שבכל מתכון - השפעת הטעמים והרכיבים זה על זה ועוד. גם שפתו של האתר היא מאוד עניינית ומציגה חשיבה מתמטית. מתאים למי שרוצה ללמוד לבשל ולהבין בדיוק איך מגיעים לכל טעם וכל אפקט במנה.

5. Nerd Fitness: להיכנס לכושר בסגנון שלך

אתר זה כולל אוסף תרגילים שונים לחיטוב הגוף, שיפור הסיבולת והתזונה, במבנה של טיפים מיום ליום ובשפה גיקית וחביבה (למשל, עם דימויים מעולם הרובוטריקים). מפעיל האתר אינו מאמן כושר מוסמך וכנראה שלא תוכלו להסתמך עליו כתחליף לחדר כושר - אך הוא עדיין כולל טיפים שימושיים רבים.

6. MIT Courseware: ללמוד עם הטובים ביותר

לא כל אחד יכול להתקבל ללימודים במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, ממנו יצאו כמה מהמוחות המבריקים של זמננו. יתרה מזאת - לא קל לשלם על מסלול אקדמי ב-MIT. אתר זה מרכז קורסים פתוחים שמעבירים מרצי המכון, להנאת הגולשים. בין היתר תוכלו למצוא שם קורסים במדעים מדויקים, מדעי החברה ועוד.

7. Information Is Beautiful: אינפוגרפיקות להמונים

באתר זה תמצאו אוסף גדול של אינפוגרפיקות בתחומים רבים ומגוונים - מהתפלגות הסיבות המובילות למקרי מוות במאה האחרונה, דרך הסיכוי להימצאות חיים תבוניים מחוץ לכדור הארץ ועד לסולם המכשירים בעלי התוכנות המורכבות ביותר. האתר כיפי וחביב ואפשר לגלוש בו מנושא לנושא זמן רב.

8. Spreeder: לקרוא מהר יותר

הידעתם? מהירות הקריאה שלנו מושפעת ממהירות הדיבור ולכן רוב האנשים לא קוראים טקסט יותר מהר משהיו מדקלמים אותו. האתר הזה ילמד אתכם שיטה פשוטה מאוד לקריאה שאינה מוגבלת במהירות הדיבור ומאפשרת, לאחר מעט אימון, להכפיל ולשלש את מהירות הקריאה.

9. Project Gutenberg: ספרים בחינם

אתר זה מציע יותר מ-44 אלף ספרים להורדה בחינם בפורמטים דיגיטליים שונים - גם לספרים אלקטרוניים כקינדל ודומיו וגם בפורמט html לקריאה במחשב. תוכלו למצוא בו יצירות קלאסיות של אוסקר וויילד, מארק טוויין, צ'ארלס דיקנס ועוד רבים וטובים - לצד סופרים בני זמננו.

10. Code Academy: ממחר, גם אתה מתכנת

מקצועות התכנות ובניית האתרים הם מהמבוקשים ביותר בשוק כיום, לאור הזינוק העצום בתפוצת השירותים המקוונים למיניהם. יש לא מעט אנשים שהיו רוצים ללמוד תכנות - אם כחלק מהסבה מקצועית ואם כתחביב או במטרה להבין על מה מדברים אנשי ה-IT בחברה שלהם. האתר הזה יעניק לכם שיעורים והדרכות בבניית אתרים, תכנות בסיסי ואף יחבר אותך אל קהילת מפתחים פעילה.

11. GeographyIQ: ממחר, אתה מר עולם

האתר הזה משלב תכונות של ויקיפדיה ושל גוגל Earth ומציג מידע עשיר ומתעדכן על כל מדינה, מקום ואתר בעולם. בין היתר, מוצגים נתוני כלכלה, פוליטיקה מקומית, תיירות, היסטוריה, טופוגרפיה ועוד.

12. Lumosity: להוציא מהמוח קצת יותר

האתר הזה הוא בעצם חדר כושר למוח. הוא כולל שורה ארוכה של משחקי חשיבה, זיכרון, ניתוח מידע, מהירות תגובה, תשומת לב לפרטים ועוד. תוכלו לבנות בו "תוכנית אימונים" ולתרגל את הצדדים הטכניים של המוח - לצד צדדים כמו חשיבה יצירתית ופתרון בעיות.

13. Pinfruit: להפסיק לשכוח מספרים

האתר הזה מציג שיטה מעניינת לזכירת מספרים ארוכים. היא מתבססת על חיבור אסוציאטיבי של מילים לקבוצות מספרים והצגתן באופן שמקל עליכם לזכור את המספר שחיפשתם. מתאים עבור כל מי שנוטה לשכוח מספרי טלפון, תעודות זהות של בני משפחה או לוחיות רישוי.

14. Mindtools: הגיע הזמן להעלאה במשכורת

האתר הזה מציג שורה של תרגילים שיעזרו לכם לשפר כישורים שקשורים למקום העבודה: שיתוף פעולה תחת לחץ, קבלת החלטות, כישורי תקשורת, תכנון לוחות זמנים, ניהול פרויקטים ועוד. האתר מתאים גם לעובדים חדשים שרוצים לשפר יכולות ולהתבלט בארגונים וגם למנהלים שרוצים להשתפר בתחום ספציפי.

15: LearnStreet: לשדרג את יכולות התכנות

האתר הזה נועד למי שמכיר תכנות בסיסי ורוצה לקפוץ לרמה הבאה או ללמוד שפות תכנות אחרות. תמצאו בו קורסים בפייתון, ג'אווה סקריפט ורובי. לצד השיעורים שתוכלו לעבור, יש בו גם אפשרות להעביר שיעורים וללמד גולשים אחרים כיצד לתכנת בשפות שאתם מכירים.

16. How Stuff Works: לכל שאלה תשובה

מהו בעצם בוזון היגס? מהם השקרים הכי גדולים בהיסטוריה? איך אפשר לגדל בשר מלאכותי במעבדה ואיזה נשיא אמריקאי נחשד בשכתוב התנ"ך? באתר הזה תמצאו תשובות לשאלות הנ"ל ולעוד רבות נוספות. הוא מורכב מאוסף של עובדות מפתיעות ומרתקות.

17. The World FactBook: תשאלו את ה-CIA

סוכנות הביון האמריקאית אוספת, מקטלגת ומנתחת מידע מסוגים רבים שהשתיקה יפה להם - אבל מפעילה גם אתר ובו מידע זמין לציבור. באתר הזה תמצאו נתונים עדכניים על מדינות ופוליטיקה, מנהיגים עולמיים בעבר ובהווה ועוד.

18. CouchSurfing: לארח ולהתארח

האתר הזה מאפשר לכם להכיר מקומיים כשאתם מבקרים בחו"ל ולהתארח אצלם - ואף לארח תיירים בביתכם כשהם מגיעים לישראל. בסופו של דבר, אחת הדרכים הטובות ביותר להעשיר את עצמכם היא להכיר אנשים מעניינים ותרבויות חדשות.

19. OneLook: איך אומרים את זה באנגלית?

האתר הזה הוא מילון מקוון אשר משלב תוצאות ממילונים אחרים ברשת ומסוגל להגדיר גם מונחים מורכבים, טכניים או כאלה שמקורם בסלנג. הוא פשוט ונוח לשימוש.

20. KnowYourMeme: להישאר מעודכן

עולם הממים הוא דינמי ומתחדש ללא הרף וכולל אינספור תמונות, סרטונים וסמלים אשר סביר להניח שיצוצו אצלכם בפיד ברשתות החברתיות. באתר זה - הוותיק והמפורסם מסוגו - תגלו מה המקור לכל מם פופולרי, מי התחיל אותו ומה המשמעות האמיתית שלו.

מקור: כלכליסט

• הוסף לסימניות
מיותר לציין שחלקם הגדול של האתרים סגור באתרוג.

• הוסף לסימניות
רשמתי לעצמי כמה אתרים שאני אבקש שיפתחו לי בנתיב.
אולי כמה מהם כשרים ויזואלית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הכלי שיהפוך את הקניות שלכם באמזון לחכמות ומהירות הרבה יותר! 📦✈️

רציתם לקנות מוצר באמזון ארה"ב (com.) אבל אין את זה במידה או בצבע שחיפשתם? סתם רוצים לבדוק אם המוצר מופיע במחיר זול יותר באתר אחר? מייאש אתכם לפתוח אחד-אחד את כל אתרי אמזון האירופאיים ולחפש את אותו פריט?

הכירו את "פותח מוצרי אמזון גלובלי" – הכלי שיחסוך לכם זמן וכסף בלחיצת כפתור אחת!

מהיום, לא צריך לעבוד קשה. פשוט מעתיקים את הקישור של המוצר שמצאתם, בוחרים את האתרים שמעניינים אתכם (גרמניה, בריטניה, צרפת, איטליה ועוד), ובלחיצה אחת – כל עמודי המוצר הרלוונטיים נפתחים לפניכם.

מה תמצאו בכלי החדש?

• השוואת מחירים מהירה: בדיקה מיידית של פערי מחירים בין המדינות השונות.
  • זמינות מלאי: מצאתם מוצר שאזל במלאי בארה"ב? אולי הוא מחכה לכם במחסנים באירופה.
  • התאמה לישראל: ריכוז מידע על אתרים ששולחים ישירות לארץ וטיפים על מוצרי חשמל ומתח.
  • נוחות מקסימלית: ממשק נקי, פשוט ובעברית.
איך זה עובד?

1. מדביקים את הקישור של אמזון.
  2. מסמנים את המדינות שרוצים לבדוק.
  3. לוחצים על הכפתור ונהנים מחוויית קנייה גלובלית באמת.
נסו את זה עכשיו ותתחילו לקנות חכם!
<לכניסה לחצו כאן>
https://moshhhhhh.github.io/amazon/
השימוש חינם לתמיד וללא פרסומות. האתר לא קשור בשום צורה לחברת אמזון. בעלי האתר לא מרוויחים בשום צורה משימוש באתר.
יש לי אתר בו מוצגים ספריי, אבל אין רכישות בכלל.

האתר עולה לי כסף מידי חודש (בניגוד להתחלה בה הוא היה ללא תשלום דרך משרד לפיתוח הנגב והגליל).
חשבתי שכדאי לסגור אותו ולמכור את ספרי כמו סופרים אחרים - העברה בנקאית ודרך המייל או הטלפון.

האם עדיף להשאיר את האתר כי יש ערך לו כלשהו מלבד מכירות או כדאי לסגור את האתר?

ומאמר שכתבתי על הנכונות לספר על כשלונות:

בספר המאמרים החדש שלי, גיבור הסיפור, כתבתי הרבה על הכישלונות שלי.
ביניהם: שאין קונים לספר החדש שלי "סדר הפוך" ( זה ממשיך גם עכשיו, ואין רוכשים גם לספרון הילדים דובי שיר והכתר האמיתי או לספר גיבור הסיפור)
גם במאמרים הנוכחים, שאני כותבת פה ושם, שאולי יהיו בסיס לספר הבא בסדרה, אני כותבת על חסרונות שלי על אכזבות וכדו', ושאלתי את עצמי איך אני מסוגלת לכתוב על כשלונות, ככה באופן גלוי.

התשובה שעניתי לעצמי:
1. כי אני לא מאמינה בהצלחה כשהיא דרמטית
2. אני רוצה להעביר מסרים
תשובה כנה יותר: כי אני כבר הצלחתי, ברוך ה'.
אני לא רואה את עצמי לפני 5 שנים, לפני שספרי הראשון יצא לאור ונמכר בחנויות, כותבת בעליזות כה רבה על כישלונות וגם חשה יציבות רגשית בעקבות כישלונות ומצליחה להתמיד בעשיה למרות הכל, אני חושבת שהמסע הזה, בו עברו עלי קצת רגעי סיפוק ותהילה, במהלך ספריי הראשונים, נתן לי את היכולת לכתוב לספר ולחוות את כשלונותיי כאילו היו הצלחות.

אני חושבת שאני מבינה כיום הרבה דברים שלא הבנתי בעבר, והמרכזי שבהם הוא שלא חובה להצליח.
לא צריך להצליח.

לפני זמן מה קראתי פוסט של מישהי שכותבת שסבא שלה היה אומן. יש בבית שלו איורים שעיצב על הקירות, הסבא הלך לעולמו ורוצים להרוס את הבית יחד עם האומנות הנדירה.
הסבא לא קיבל הכרה מימיו וכעת האיורים ייעלמו.
הרגשתי אז תחושת פספוס אדירה.
כמה חבל שאומן לא קיבל הכרה, כה חבל שיצירותיו, עליהן עבד שעות וימים, יעלמו.

כיום אני מבינה שזה לא חבל בכלל.
זה בסדר.
העיקר העשיה וההשתדלות.

אומן לא חייב לקבל הכרה, זה נחמד עבור העולם סביבו שיזכו להכיר אומנות חדשה, אבל הוא לעצמו שלם לחלוטין גם בלי שיכירו אותו.
לדעתי החשיבה הזו מחזירה לאדם את העצמאות.
לא, אתה לא זקוק שיקראו אותך, שיהנו מיצירותיך, שיכירו בך.
האדם לא זקוק שיכירו בו, כי הכרה זה דבר חיצוני וקשור במכירים ולא במי שמכירים בו.
אתה מתנדב, אתה משתדל.

אין ערך בפידבק של העולם כלפיך, כי היית ונשארת אותו אדם, והערך היחיד זו העבודה העצמית שלך מול המידות שלך, זו המודעות העצמית, הקבלה העצמית, החיים שאתה בונה לעצמך, האמונה והביטחון בה' הטוב והמיטיב, אהבת הזולת ואהבת הבריאה, הקשבה, התקדמות, ועוד נכסים שהופכים אותך למי שאתה באמת.

זה אומר להיות מאוד קשוב לעצמך ואכפתי כלפיך עם חמלה ואהבה עצמית.

הפעולות האחרות, של לשווק את עצמך, את היכולות שלך, הם דברים חיצוניים לחלוטין, אינן מגדירות אותך אלא הן חלק ממאמץ קולקטיבי שלך ושל אנשים אחרים אכפתיים לתרום למען עולם טוב יותר.

לסיכום, עבודת האדם מול עצמו היא עבודה אינסופית, אדירה ומתגמלת מאוד.

כשאדם מבין שהוא והסביבה בעלי ערך זהה וקבוע שלא יכול להשתנות, הוא מתחיל להתרכז בעצמו במקום להתרכז בסביבה, הוא בונה את עצמו האמיתי, יתכן שבמהלך הבניה העצמית הזו הוא יבחין שיש לו ייעוד להשפיע הלאה, ויתכן שהוא ימצא ייעוד אחר מקסים לא פחות.
אבל הוא ילמד להיות קשוב לעצמו ולאינטרסים שלו (אם הוא יהודי מאמין האינטרסים שלו הם שה' ימלוך על העולם).

הוא ילמד להיות 'הוא' וזו מתנה של עצמו לעצמו, מתנה שלא יכולה להגמר לעולם.
מה שאני כותבת כאן זו רק תיאוריה, ונדרשת עבודה רבה להפנים ולחיות את זה באמת.
אבל גם תיאוריה זו התחלה נפלאה.
לפני תקופה פרסמתי את התוסף מעשי ידי (להתפאר?... ;)) במתמחים טופ, וכעת אמרתי בליבי לפרסמו גם כאן משום 'אל תמנע טוב מבעליו'.
אם דפי החסימה של נטפרי מעלה בכם קונוטציה שלילית כנראה שהתוסף הזה בדיוק בשבילכם...
התוסף הזה פשוט מחליף את דפי החסימה הרגילים של נטפרי בדפים יפהפיים ומרהיבים שייתנו לכם חשק להיכנס לכל האתרים החסומים בנטפרי... ;)
התוסף מחליף את סוגי הדפים דלהלן:
דפים חסומים, 'מחפשים פתרונות', בדיקת אתר, קובץ ציבורי, קובץ לא נתמך ותגיות.

להורדה מהחנות
אתר הבית
נסו ותהנו!

נהניתם מהתוסף? אשמח אם תדרגו אותו בחנות :)

תיאור מלא:

נמאס לכם מדף החסימה האפור והמשעמם של נטפרי? הגיע הזמן לשדרג את חווית הגלישה שלכם!

NetSkin הוא תוסף מהפכני שנועד להפוך רגע של תסכול לחוויה ויזואלית נעימה ומלאת מידע. במקום דף חסימה גנרי, NetSkin מציג לכם עיצוב מרהיב, מודרני ואינפורמטיבי, המותאם אישית לסוג החסימה שבה נתקלתם. עם גלריה של עשרות עיצובים ייחודיים ושליטה מלאה בידיים שלכם, גלישה בטוחה מעולם לא נראתה טוב יותר.

🎨 מה הופך את NetSkin למיוחד?

• גלריה עשירה ומגוונת: בחרו מתוך למעלה מ-60 עיצובים ייחודיים, המחולקים לקטגוריות חכמות. כל עיצוב תוכנן בקפידה כדי להעניק מראה ותחושה שונים, מקלאסי ואלגנטי ועד למודרני וטכנולוגי.
  • התאמה אישית לכל סוג חסימה:NetSkin מזהה אוטומטית את סיבת החסימה ומאפשר לכם להגדיר עיצוב שונה לכל תרחיש:
    • דף חסום: אתרים שנחסמו בהתאם למדיניות הסינון.
    • בפיתוח: אתרים מורכבים שהצוות הטכני עובד על פתרון סינון עבורם.
    • בדיקת אתר: אתרים חדשים שטרם נבדקו ודורשים שליחת פנייה.
    • קובץ ציבורי: קבצים משותפים הדורשים בדיקת אבטחה.
    • קובץ לא נתמך: קבצים שהסורק האוטומטי אינו תומך בהם.
    • חסימת תגית: אתרים שנחסמו לפי הגדרות הסינון האישיות שלכם.
  • אינטגרציה חכמה עם תגיות: התכונה שמבדלת אותנו! כאשר אתר נחסם עקב תגית אישית, NetSkin לא רק יציג דף מעוצב – הוא יפנה לשרתי נטפרי, יקבל את שם התגית המדויק שגרמה לחסימה ("חדשות", "ספורט", וכו') ויציג לכם אותו. סוף סוף תדעו בדיוק למה האתר נחסם!

⚙️ שליטה מלאה בידיים שלכם

מערכת ההגדרות המתקדמת שלנו מאפשרת לכם להתאים את החוויה בדיוק לטעמכם:

• מצב אקראי: תנו ל-NetSkin להפתיע אתכם עם עיצוב שונה בכל פעם.
  • מצב אקראי מתוזמן: רעננו את האווירה! הגדירו לתוסף לבחור עיצוב אקראי חדש בכל יום או בכל שעה.
  • בחירה ספציפית: התאהבתם בעיצוב מסוים? בחרו אותו והוא יופיע תמיד.
  • בריכת עיצובים: במצב אקראי, אתם יכולים לבחור אילו עיצובים בדיוק ייכללו בסבב ואילו יישארו בחוץ.
  • הפעלה וכיבוי גלובליים או פרטניים: הפעילו את התוסף על כל סוגי החסימות, או כבו אותו עבור קטגוריות ספציפיות.
  • תצוגה מקדימה: לא בטוחים איזה עיצוב לבחור? צפו בתצוגה מקדימה של כל עיצוב ישירות מתוך דף ההגדרות.

💡 חווית משתמש משודרגת

• ממשק נקי ואינטואיטיבי: חלון קופץ לגישה מהירה ודף הגדרות מקיף, שניהם קלים ונוחים לשימוש.
  • מצב כהה (Dark Mode): דף ההגדרות תומך במצב כהה לנוחות מרבית בשעות החשיכה.
  • ביצועים מעולים: התוסף קל משקל ואינו מאט את הגלישה. הוא פועל רק כאשר דף חסימה מזוהה, ומבצע את ההחלפה באופן מיידי.
הפסיקו להסתפק בברירת המחדל. התקינו את NetSkin עוד היום והפכו כל "עצור" בדרך לחוויה נעימה, אינפורמטיבית ומעוצבת אישית.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה