הסולידית: חילצתי יותר מ־12,000 ש"ח מרשות המיסים דרך מימוש הפסדים טקטי.
לפני כמה ימים כתבתי כאן על מגיני מס, והצעתי לקזז הפסדים בבורסה מול רווחים כדי לחסוך במס לקראת סוף השנה.
בתזמון מושלם, אקסלנס טרייד השיקו סימולטור מס חדש שמראה כמה מס כבר שילמתי השנה, וכמה ממנו אפשר לקזז אם אממש הפסדים עד סוף 2025.
הכלי מציג עבור כל נייר ערך בתיק מה יהיה הרווח או ההפסד במכירה, ומה משמעות המס בפועל: כמה מס ישולם או האם ייווצר מגן מס.
זו יופי של דרך לשקף כמה שווה התיק אחרי מס, מבלי להסתבך בחישובי FIFO מורכבים, במיוחד כשקונים את אותו נייר בשערים שונים לאורך זמן.
במקרה שלי, בתחילת השנה מימשתי חלק קטן מהתיק ברווח. לפי הסימולטור, שילמתי מס בסך 18,377 ש"ח. כשסימנתי בסימולטור את האחזקות שמופסדות על הנייר, הסתבר שאם אמכור אותן עד 31.12.2025, אוכל לקזז מהמס ששילמתי 12,127 ש"ח.
היופי הוא שבניגוד לארה"ב, בישראל אין כלל Wash Sale מפורש שמחייב להמתין 30 יום בין מכירה בהפסד לקנייה מחדש. ז"א שטכנית אפשר למכור, לממש את ההפסד לצורך קיזוז, ולקנות מיד חזרה.
אישית, אני נעדיפה להמתין כמה ימים בין המכירה לקנייה כדי ליצור חשיפה אמיתית לסיכון שוק, כדי שלא תעלה טענה שמדובר בתכנון מלאכותי שמטרתו היחידה היא הפחתת מס.
שימו לב שלכל היותר דחיתי את המס: לא ביטלתי אותו. ברגע שמכרתי את המניה בהפסד וקניתי אותה מחדש במחיר הנמוך, איפסתי את עלות הבסיס שלי. אם המניה תעלה בעתיד חזרה ואמכור אותה, אשלם את מלוא המס על העלייה הזו.
מה שבכל זאת הרווחתי כאן זה נזילות וזמן. אני צפויה לקבל יותר מ-12,000 ש"ח לחשבון שלי באקסלנס במקום שהכסף ישכב אצל פקיד השומה. זה שקול להלוואה ללא ריבית וללא מועד פירעון מהמדינה. הכסף הזה יכול לחזור לשוק, לייצר רווחים נוספים ולהתקמפנד בסבבה.
וזה, יקיריי, כסף על הרצפה.