- הוסף לסימניות
טעימה מהסיפור:
" היה זה לאחר תקופה ארוכה שבה למדתי לבד. הרגשתי צורך לחלוק את הלימוד עם עוד אדם, מה שנקרא בעולם הישיבתי: "חברותא".
משהו בלימוד הרגיש לי יבש, ואני הרגשתי מאד את המאמר "אין סכין מתחדדת אלא בירך חברתה".
חיפשתי לי את הסכין הזו, להתחדד בה. זמן רב לא מצאתי חברותא, עד בסופו של דבר החלטתי לחפש חברותא בדרך מקורית משל עצמי... "
לקריאת הסיפור המלא לחצו כאן ~> www.pinabamibach.com
- - -
חג חנוכה שמח ומדהים לכולם!
נרות הקודש הדולקים ממלאים את ליבי מדי שנה ברגש חם וטהור.
בכל ערב, כשנשב מול נרות החנוכה, בל נשכח להודות לה' על כל השפע והטוב שנתן לנו.
והפעם לכבוד חנוכה – עוגיות אלפחור (או אלפחורס ברבים) המוכרות והידועות מדרום אמריקה, ולצידן משקה אלפחור חם.
העוגיות הן חלביות, ממולאות בריבת חלב. הן אומנם דורשות מעט עבודה, אבל הטעם – שווה כל ביס.
מתאימות נפלא לכל ערבי הלביבות ואירועי החנוכה למיניהם.
מקציפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים לגמרי בתערובת.
מוסיפים את החומץ, ומקציפים. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומעבדים במהירות נמוכה רק שהבצק אחיד ומעט דביק.
לאלו שלשים ביד - היזהרו מלישת יתר.
יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. אפשר עד 24 שעות.
מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ על גבי משטח עבודה מקומח קלות. קורצים עיגולים(טבלו את הקורצן שלכם בקמח, והעוגיות ישתחררו בקלות) ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 8 דקות, העוגיות נשארות לבנות. (העוגייה מוכנה כשהיא נפרדת בקלות מהתבנית)
כשהעוגיות מתקררות, מורחים שכבת ריבת חלב נדיבה על כל עוגייה, מעליה מניחים עוגייה נוספת ולוחצים קלות. מורחים את עודפי הריבה על דפנות העוגייה ומצפים אותה בקוקוס טחון.
מצוין בכלי אטום לפחות חמישה ימים.
מרתיחים את החלב בסיר קטן. מכבים את האש לפני שהחלב גולש!
שמים את ריבת החלב בתחתית של כוס זכוכית. מעליה שופכים את החלב החם. מפזרים מלמעלה את הקוקוס הקלוי.
חנוכה שמח!
" היה זה לאחר תקופה ארוכה שבה למדתי לבד. הרגשתי צורך לחלוק את הלימוד עם עוד אדם, מה שנקרא בעולם הישיבתי: "חברותא".
משהו בלימוד הרגיש לי יבש, ואני הרגשתי מאד את המאמר "אין סכין מתחדדת אלא בירך חברתה".
חיפשתי לי את הסכין הזו, להתחדד בה. זמן רב לא מצאתי חברותא, עד בסופו של דבר החלטתי לחפש חברותא בדרך מקורית משל עצמי... "
לקריאת הסיפור המלא לחצו כאן ~> www.pinabamibach.com
- - -
חג חנוכה שמח ומדהים לכולם!
נרות הקודש הדולקים ממלאים את ליבי מדי שנה ברגש חם וטהור.
בכל ערב, כשנשב מול נרות החנוכה, בל נשכח להודות לה' על כל השפע והטוב שנתן לנו.
והפעם לכבוד חנוכה – עוגיות אלפחור (או אלפחורס ברבים) המוכרות והידועות מדרום אמריקה, ולצידן משקה אלפחור חם.
העוגיות הן חלביות, ממולאות בריבת חלב. הן אומנם דורשות מעט עבודה, אבל הטעם – שווה כל ביס.
מתאימות נפלא לכל ערבי הלביבות ואירועי החנוכה למיניהם.
- עוגיות אלפחור -
המרכיבים:
150 ג' חמאה רכה בטמפ' חדר
1/2 כוס אבקת סוכר (אפשר גם סוכר)
3 חלמונים
כף חומץ
כוס קורנפלור
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
למילוי:
ריבת חלב
קוקוס טחון
אופן ההכנה:המרכיבים:
150 ג' חמאה רכה בטמפ' חדר
1/2 כוס אבקת סוכר (אפשר גם סוכר)
3 חלמונים
כף חומץ
כוס קורנפלור
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
למילוי:
ריבת חלב
קוקוס טחון
מקציפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים לגמרי בתערובת.
מוסיפים את החומץ, ומקציפים. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומעבדים במהירות נמוכה רק שהבצק אחיד ומעט דביק.
לאלו שלשים ביד - היזהרו מלישת יתר.
יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. אפשר עד 24 שעות.
מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ על גבי משטח עבודה מקומח קלות. קורצים עיגולים(טבלו את הקורצן שלכם בקמח, והעוגיות ישתחררו בקלות) ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 8 דקות, העוגיות נשארות לבנות. (העוגייה מוכנה כשהיא נפרדת בקלות מהתבנית)
כשהעוגיות מתקררות, מורחים שכבת ריבת חלב נדיבה על כל עוגייה, מעליה מניחים עוגייה נוספת ולוחצים קלות. מורחים את עודפי הריבה על דפנות העוגייה ומצפים אותה בקוקוס טחון.
מצוין בכלי אטום לפחות חמישה ימים.
- משקה אלפחור -
המרכיבים:
כף גדושה ריבת חלב
1 כוס חלב
קוקוס טחון, קלוי מעט בתנור או במחבת
איך מכינים?המרכיבים:
כף גדושה ריבת חלב
1 כוס חלב
קוקוס טחון, קלוי מעט בתנור או במחבת
מרתיחים את החלב בסיר קטן. מכבים את האש לפני שהחלב גולש!
שמים את ריבת החלב בתחתית של כוס זכוכית. מעליה שופכים את החלב החם. מפזרים מלמעלה את הקוקוס הקלוי.
חנוכה שמח!
הנושאים החמים