חדש בישיבה

• הוסף לסימניות
ריח של התחלה, שנה חדשה.

ב' אלול הצעירים כבר בפנים הוא מגיע יום יומיים באיחור, בינינו, אין לו מה לעשות בבית, והוא מתגעגע לסטנדר. יום איחור זה סביר למעמדו.

יעקב חוצה את הכביש מהתחנה לחצר הישיבה, בודק מה השתנה, את התשובה הוא יודע בלי לראות, כבר שנה רביעית והכל אותו דבר, אבל תמיד הוא מרגיש כאילו זה מקום חדש, אסוציאציות של חדש מתקשרות במוחו, מוזיקה של התחלה.

הוא עולה לחדר בפנימיה הצפונית מניח את התיק על המיטה, שולף כמה חולצות מגוהצות ותולה בארון.

אפילו חדר חדש כבר אין, הוא מהרהר, הכל כרגיל. חברותות הוא ממשיך חברי חדר נשארו כולם, אפילו הריח של השמפו מהמקלחת נותר של הוואי עם תערובת של פינוק כחול.

הוא יורד ללובי המוביל לבית המדרש, בצד טורים טורים של כובעים וחליפות תלויים בסדר מופתי, רואים שבית המדרש עוד לא מפוצץ, הוא חושב, לא הגעתי אחרון, אחרת גם מעקה המדרגות היה מקום ראוי לחליפה, וכל פינה שיש בה מסמר או זווית בולטת.

מה אתה אומר, מה אנחנו עושים איתם? שואל אותו מוישי מקצה המסדרון. חייבים לסיים עם זה אחת ולתמיד, להילחם בכל הכוח.

מה הפעם? הוא חושב, מה פספסתי ולא סיפרו לי.

את המעדנים והקורנפלקס קיצצו מזמן מהתפריט של הבוקר, המזגנים בחדרים כבר שנתיים לא עובדים בלילה, ההנהלה לא נכנעה אז כשהם נלחמו, בסוף הכסף מנצח הרהר בעוגמה. אבל מה עוד אפשר לקצץ להם?

הוא מתלבט אם למשוך זמן או לחשוף את בורותו בנייעס החמים של הישיבה, הוא זורק בלון ניסוי.

אני עוד לא החלטתי, הוא אומר, נראה איך זה יתפתח.

אתה נורמלי? תוקף מוישי, ככה זה מתחיל, אחר כך אי אפשר לעצור את זה, היום הם מסתובבים בין הרגליים ומחר נכנסים לך לקישקעס' ואחר כך כל מקום נעשה להם היתר, אני אומר לך אנחנו חייבים לחתוך עם זה מיד, לא לוותר על אחד.

תקשיב, אני לא מוכן כל פעם שלא מסתדר לכם משהו להרים את כולם ולהתחיל מלחמת עולם, בסוף עוד משפילים אותנו עד עפר. אני חושב עדיין, מתלבט כמו שאמרתי לך. אבל נראה לי שהפעם אני הולך להגיד למנהל ולראש ישיבה שיש להם גיבוי מהבחורים, ואדרבה אם הם רוצים אנחנו אפילו נצעיד את זה קדימה. יעקב נוטה לעברו כמו לוחש לו בסוד, ופעם הבאה הם עוד יתעצו איתנו לפני, אתה תראה.

מוישי מסתכל עליו בעיניים עגולות ולא מצליח לעצור את עצמו, מתלבט אולי יש איזה נייעס שהוא לא מכיר.

אני לא יודע על מה אתה מדבר, ואם יש איזה שינויים בישיבה אדרבה כמו שאתה יודע אני תמיד אתך, אבל את החור של הנמלים בחדר צריך לרסס עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מידי, ישך' כמה שקלים לK300?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חזק.
זה הפוך על הפוך.

• הוסף לסימניות
מזכיר לי שכתבתי פעם את זה:

פתאום ראיתי אותן.
מתרוצצות מתחת למיטה.

סליחה, דפקתן לפני שהופעתן ככה בפתע?!

דבר ראשון, הנחתי את רגלי בחוזקה (דרכתי, בעברית פשוטה) על כל מי שנקרתה בדרכי כדי לסמן שזהו אסון לאומי וכל מי שבקרבת פתח המערה תזהיר את האחרות שהמשפחה הזו לא נחמדה בכלל וממש לא כדאי לבקר אצלה. אחר כך הבאתי את המטאטא, אספתי וזרקתי לפח.

חיפשתי בארון החומרים איזשהו קוטל שיבהיר אחת ולתמיד (אחת מספיק, זה כבר יהיה לתמיד) לכל מי שהחליטה לצאת, למרות ההודעה הדרמטית, שלכאן לא נכנסים.
נקודה.

מה אומר?
הרגשתי צוררת לרגע.

בוודאי כל הקטנטנות שנשארו לשמור רועדות מפחד. צופרי אזעקה הופעלו מרגע מסירת ההודעה המאיימת והן לא יודעות אם תזכנה לראות את אמא שוב...
בטח תכרזנה בתום המלחמה על קביעת המועד כאבל לאומי, עצב גדול וצום לדורות.

ומה בסך הכל רציתי? בית ללא אורחים בלתי רצויים…

• הוסף לסימניות
פתאום ראיתי אותן.
מתרוצצות מתחת למיטה.

סליחה, דפקתן לפני שהופעתן ככה בפתע?!

דבר ראשון, הנחתי את רגלי בחוזקה (דרכתי, בעברית פשוטה) על כל מי שנקרתה בדרכי כדי לסמן שזהו אסון לאומי וכל מי שבקרבת פתח המערה תזהיר את האחרות
נשמע לי כמו איזה סיפור הזוי מלוויה של רבנית ידועה על כמה ילדות שהתרוצצו מתחת למיטה ונוצר סיכון שהעוילם ימעך אותן בטעות,
לדרוך לכולן על הרגליים בחוזקה זו גם כן דרך להכריז על אסון לאומי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שיתוף - לביקורת X איפה אתה????
הולך ברחוב, אוטובוס חולף לו לידי. עולה, משלם מתיישב.

ואז.... ראיתי אותו.
הוא הסתכל עליי, עיניים קרות יש לו. אני חושב.

" X מה אתה עושה פה???"
הוא שותק. הוא כזה חמוד...

"אה, שלום, " הוא עונה לי, "מה קורה????"

"בסדר, כאילו ב"ה, איזה יופי לפגוש אותך"

"אה" הוא שותק.

ואז רציתי לשאול אותו, מאוווודד.

הוא שתק.

"תגיד, עכשיו את כל האמת, זה היה לך כיף להציק לי, לחפור לי, להקניט אותי, להגיד שהאנגלית שלי גרועה, לקרוא לי "גולם"? זה היה לך כיף?"

הוא עוד שותק. מביט עליי. חצוף!

"לא, זה אפילו לא מצחיק, אתה אולי, מה שעשית, קידם אותך, מאוד, אבל האם חשבת עליי, כמה שאני בכיתי, אתה.... אתהה" הכעס נעצר לי בגרון, חנקתי אותו. "אתה, אתה בסדר?? אתה בחור נורמלי?? אתה חושב שאנשים אהבו אותך? אתה חושב שהם רצו להיות איתך?? אתה חושב שהם לא הגיעו אליי לבכות אצלי בשקט, וזה שלא דיברת עם ברגמן וזיגמן וחיימקה? אתה חושב שאף אחד לא ידע??"
הקול שלי עובר ללחישה " X למה עשית את זה? מיררת לי, לכולם את החיים, זה היה לך כיף?? תגיד את האמת! מה היה האינטרס שלך??"

"זה כיף לך??"

משהו בעניים שלו קצת התחלחל,

"אז, מה?" הוא אומר לי לבסוף, "אני, זה היה הטבע שלי, זה מה שרציתי, זה מה שהיה לי, ככה נולדתי, אתה לא יכולת לשנות אותי, אתה לא!
אתה חושב שזה היה לי טוב??"

אני שותק.

איך הוא דיבר.

בסוף כולם עזבו אותו, השאירו אותו לבד, בודד עצוב ומושפל עד אפר.

"תדע לך X אני אהבתי אותך, באמת אתה היית בחור מתוק" קולי מתמלא ברחמים, "עכשיו, לך תבקש סליחה"

"אפילו אם עבר יוהכ"פ?"

ווואי עוד שנייה הוא בוכה לי באוטבוס, לא נעים....

"אפילו"

האוטובוס עוצר, חורק, הוא יורד, משאיר אותי.

לבד.
"לפחות אנחנו יודעים שאלינו כל גזירת הגיוס הזו לא תגיע. אנחנו כאן בתוך ה'תיבת נח' שלנו, הישיבה!" אמר/ דרש דודי, בחור שקדן ומגיד מישרים בוסרי למדי, ליענקי חברו המסור לשמיעת דרשותיו שהפכו תדירות מיום ליום...

"אי אפשר לדעת..." פלט יענקי לדודי הנחרד.

"חס ושול'עם! איך אתה מדבר?" אמר דודי ברעד לא מדומה.

"על המשפט 'אל יאמין אדם בעצמו עד יום...'"

"מותו. ודאי ששמעתי! אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לחשוב על כזה דבר! בישיבה שלנו אין בחורים שיתגייסו, אני אומר לך!" הרעד של דודי הפך מפחד לתקיף עד כועס... "טוב, אני הולך לראשיב'ע, להביא לו לראות את טיוטות דרשות המוסר שכתבתי..." אמר ועזב את יענקי לכיוון חדרו של ראש הישיבה.

הוא צעד במרץ, לקצב מחשבותיו שנעו בתזזיתיות יתר לאור השיחה האמוציונלית שהייתה לו...

הוא הגיע לדלת חדרו של ראש הישיבה. קולו נשמע מבפנים, מדבר בטלפון.

הוא עצר בעצמו מלדפוק, קצת כדי לא להפריע לשיחה, יותר מסקרנות לשמיעתה.

"כן, אני שומע מוישה, זה ברור, המצב ממש לא טוב! כמה שזה כואב, אני אשלח אליהם כמה בחורים מהישיבה.

מפחיד אותי לחשוב שאני שולח ככה בחורים מידיעה לגיוס הזה.

ברור שלא הייתי רוצה להגיע לזה... אבל אין מה לעשות, אנחנו לא נעמוד בסנקציות!"

דודי בלע את רוקו באימה.

"לא שמעתי, מה אמרת? כמה רוצים לגייס? אהה, רק מהישיבה שלנו, זה לא הרבה מדי? טוב, אל תדאג אני אשלח את הפחות טובים... נקווה שכל הישיבות יישרו קו שיחד נגיע ליעדים שנקבעו..."

דודי כבר לא היה יכול. הוא פרץ לחדר משתנק מאימה.

"הראשיב'ע! לגייס?! בחורים מהישיבה שלנו??!!"

"אין מה לעשות דודיל'ה... אתה לא יודע באיזה מצב קשה..."

"אבל איך? מה? זה לא ייתכן!"

"אחרי שיגיעו ליעדים הכל יהיה טוב, ונוכל כולנו לחזור למסלול..."

"אבל הראשיב'ע" פרץ דודי בבכי קורע לב "בחורים מהישיבה שלנו ילכו לצבא ויהיו לחייל..."

"מה?? איך אתה מדבר דודי?? חס ושול'עם! לגייס כסף! במצ'ינג של עולם התורה!"

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה