קריפטו חדש! קרנות מחקות שקליות על ביטקוין

האם בקרן השתלמות/פנסיה
יש אופציה למסלול עם ביטקוין?
לגבי קרן השתלמות רגילה / קרן פנסיה רגילה אני לא מכיר כזה עדיין.

אבל דרך קרן השתלמות IRA (בניהול אישי) או פנסיה IRA ניתן לקנות קרנות סל, כולל קרן מחקה ביטקוין.

אבל דרך קרן השתלמות IRA (בניהול אישי) או פנסיה IRA ניתן לקנות קרנות סל, כולל קרן מחקה ביטקוין.
רק לשם הדיוק, אין דבר כזה בישראל [עדיין] פנסיה IRA.
יש אפשרות לקופת גמל IRA.

קודם צריך לבדוק אם צריך כשרות בכלל
הרב יעקב לנדו אמר לי שא"א להשקיע בחברות המחקות ביטקויין הללו, ולכן אין על זה כשרות גלאט הון, (ויש שחולקים, אך זו דעתו ודעת הרב רוזנבלט רבה של בני ברק ותלמידו של ר' ניסים קרליץ)

הרב יעקב לנדו אמר לי שא"א להשקיע בחברות המחקות ביטקויין הללו, ולכן אין על זה כשרות גלאט הון, (ויש שחולקים, אך זו דעתו ודעת הרב רוזנבלט רבה של בני ברק ותלמידו של ר' ניסים קרליץ)

תוכל לפרט מדוע לדעת הר' לנדא א"א להשקיע בקרנות הללו?

לפי איך שהבנתי צורת המחקה ביטקויין זה ע"י שחברת ההשקעה בארץ משקיעה בחברות שעוסקות בזה, וחלקם פועלות בצורה לא כשרה.

אם אני מתכנן למשוך את הכסף ברווח של עשרות אלפי שקלים האם כדאי לי לקנות את הקרן הדולרית או שזה לא כריתי אם אני ישקיע דרך הקרן השיקלית (אני מדבר להשקעה של כמה שנים כ-3 שנים)
תודה רבה

אני רוצה להשקיע בקריפטו בשקלים
מה האפשרויות חוץ מנייר 1186055 ?
כפי שהבנתי זה השקעה בכריית ביטקוין,
מה המשמעות של זה ביחס להשקעה באחזקת ביטקוין?

אני רוצה להשקיע בקריפטו בשקלים
מה האפשרויות חוץ מנייר 1186055 ?
כפי שהבנתי זה השקעה בכריית ביטקוין,
מה המשמעות של זה ביחס להשקעה באחזקת ביטקוין?
תקרא בתחילת האשכול.

@מקצועי בלבד @ה. שלמה לגבי השקעה בקרנות סל עוקבות ביטקוין מה עדיף ישראליות או מחו"ל? ואפרט יותר:
מראיה ראשונית בוודאי קרנות ישראליות עם החסכון בעמלות החלפת מט"ח,
מצד שני הקרנות הישראליות חדשות יותר ולכן יחידה זולה בהרבה מהקרנות מחו"ל הישנות יותר,
ויוצא שאם אתה משקיע סכום של 10,000 ש"ח בישראליות זה יצא מאוד הרבה יחידות,
ועל כל יחידה יש עמלה של קניית מניות, ויוצא שמשלמים הרבה יותר על קרנות ישראליות,
בגלל שהקרנות הוותיקות יקרות יותר ובסכום הזה יכנס הרבה פחות יחידות קנייה!
(כמובן שיש את העניין של הדולר / שקל שיכול להוריד משמעותית ברווח כמו שקורה עכשיו,
אבל השאלה היא חוץ מזה.)

@מקצועי בלבד @ה. שלמה לגבי השקעה בקרנות סל עוקבות ביטקוין מה עדיף ישראליות או מחו"ל? ואפרט יותר:
מראיה ראשונית בוודאי קרנות ישראליות עם החסכון בעמלות החלפת מט"ח,
מצד שני הקרנות הישראליות חדשות יותר ולכן יחידה זולה בהרבה מהקרנות מחו"ל הישנות יותר,
ויוצא שאם אתה משקיע סכום של 10,000 ש"ח בישראליות זה יצא מאוד הרבה יחידות,
ועל כל יחידה יש עמלה של קניית מניות, ויוצא שמשלמים הרבה יותר על קרנות ישראליות,
בגלל שהקרנות הוותיקות יקרות יותר ובסכום הזה יכנס הרבה פחות יחידות קנייה!
(כמובן שיש את העניין של הדולר / שקל שיכול להוריד משמעותית ברווח כמו שקורה עכשיו,
אבל השאלה היא חוץ מזה.)
העמלה היא לא לפי יחידות אלא באחוזים, ולכן בשקליות ללא ספק יהיו לך גם עמלות קניה ומכירה הרבה יותר זולות.

למה? אם השקעתי כשהשקל היה חלש ואני מוציא עכשיו, אז לא יהיה לי אותו סכום.
תחשבן לבד.
הקרן הישראלית והקרן האמריקאית משקיעות באותו ביטקוין.
זה לא משנה אם הקרן מוכרת אותו בשקלים ומביאה לך, או מוכרת אותו בדולרים, ממירה ומביאה לך, או שאתה מקבל דולרים וממיר לבד. הכל יוצא אותו דבר.

תחשבן לבד.
הקרן הישראלית והקרן האמריקאית משקיעות באותו ביטקוין.
זה לא משנה אם הקרן מוכרת אותו בשקלים ומביאה לך, או מוכרת אותו בדולרים, ממירה ומביאה לך, או שאתה מקבל דולרים וממיר לבד. הכל יוצא אותו דבר.
אבל כשהשקל מתחזק אתה כן מקבל פחות.?
במה אני טועה?

נערך לאחרונה ב:
אבל כשהשקל נחלש אתה כן מקבל פחות.?
במה אני טועה?
יש 3 מטבעות.
דולר, שקל, ביטקון.
אתה מושקע בביט, ואתה רוצה את הכסף בשקלים.
לכן ככל שהשקל חזק - זה לרעתך, וככל שהביט חזק - זה לטובתך.
השער של הדולר לא רלוונטי, גם אם זה ההמרה עוברת דרכו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה