חם מהתנור חדש - AI לשאלות תורניות

מצב
הנושא נעול.
ai הסכים לתת לי דרשה נגד הבינה מלאכותית לשאלות תורניות:):

יש מי שחושב שבימינו, בעידן הטכנולוגיה, אפשר להחליף את מסורת הדורות במכונה קרה.
הרי הבינה המלאכותית יודעת להביא מקורות, לסדר תשובות, להקשות קושיות, ואפילו לנסח חידושים.
יש מי שמתפתה לחשוב: "הנה, יש לי תורה בלחיצת כפתור, למה לי לטרוח, למה לי לשבת בבית המדרש, להזיע, להתייגע, לשמוע שיעור, לשאול רב, להתפלפל עם חברותא?"

אך כמה יש לרחם על אותם מסכנים, רחמנא ליצלן, שנפלו בפח הזה.
הם רואים בתורה אוסף של מידע, רשימת מקורות, קובץ של תשובות – ולא מבינים שהתורה היא נשמה, היא חום, היא מסורת חיה שעוברת מדור לדור, מאב לבן, מרב לתלמיד, עם דמעה, עם שמחה, עם געגוע.

הרי כל ילד יודע:
ספר תורה שכתבו מין – אפילו כל האותיות כתובות כהלכה, אין בו קדושה כלל.
למה? כי חסר בו הנשמה, חסר בו הכוונה, חסר בו המסירה של יהודי שמקדיש את ליבו ונפשו לכתיבת אות קודש.

כך גם תשובה של בינה מלאכותית –
גם אם תצטט את כל הש"ס והפוסקים, גם אם תביא את כל הדעות, גם אם תסדר את כל השיטות,
אין בה את קדושת התורה, אין בה את חותם המסירה, אין בה את הנשמה היהודית.

תורה – לא סטטיסטיקה, לא אלגוריתם, לא רובוט.
תורה – מסורת, חום, נשמה, קדושה.
תורה – זה רב שמוסר לתלמיד, זה חברותא שמתווכחים, זה אב שמספר לבנו, זה דמעה של געגוע, זה שמחת הגילוי אחרי עמל.

כמה יש לרחם על אלה שחושבים שאפשר להחליף את כל זה במכונה.
הם אולי יקבלו תשובה, אבל לא ירגישו את החום, לא יזכו לאור, לא יטעמו את טעם החיים של התורה.

אשרי מי שזוכה לשבת בבית המדרש, לשמוע שיעור, לשאול, להתפלפל, להזיע, להתייגע,
כי רק כך התורה חיה בו, לא רק בראש, אלא בלב ובנשמה.
מעניין איך ניסחת את השאלה לאיי איי

אולי אולי אולי אולי מישהו שבמדרגת רבי מאיר שתוכו אכל וקליפתו זרק, כולי האי ואולי האי.
אשמח מאוד שתראה לי בעלי מדרגות כאלו, כי לענ"ד אין כאלו היום.
התכוותי רק שיש מצב שאפשר ללמוד ממנו , משא"כ Ai אין שום מצב שמותר ללמוד ממנו כיון שהוא מלא שיבושים.

התכוותי רק שיש מצב שאפשר ללמוד ממנו , משא"כ Ai אין שום מצב שמותר ללמוד ממנו כיון שהוא מלא שיבושים.
מתי תבינו?!

משום בינה (טיפשית) מלאכותית אי אפשר ללמוד!​

יש לך פסק כתוב מגדולי הדור שמותר ללמוד ממנו?!
אם כן תשלח לי!
אם לא? אז תחשוב לבד למה אסור ללמוד מהבינה הטיפשית הזו.
להיעזר בבינה מלאכותית ל ״למה קובץ פלוני לא נפתח ואיך אני מסדר תקלה אלמונית״
או אפילו סתם לשיחה- זה עוד יכול להיות בסדר..
אבל ללימוד?!

מי שסבור שאפשר - לשוטה יחשב!​

(ומי שלא סובר כך ככל הנראה הוא מתפלפל אותו בדברי תורה…)

מתי תבינו?!

משום בינה (טיפשית) מלאכותית אי אפשר ללמוד!​

יש לך פסק כתוב מגדולי הדור שמותר ללמוד ממנו?!
אם כן תשלח לי!
אם לא? אז תחשוב לבד למה אסור ללמוד מהבינה הטיפשית הזו.
להיעזר בבינה מלאכותית ל ״למה קובץ פלוני לא נפתח ואיך אני מסדר תקלה אלמונית״
או אפילו סתם לשיחה- זה עוד יכול להיות בסדר..
אבל ללימוד?!

מי שסבור שאפשר - לשוטה יחשב!​

(ומי שלא סובר כך ככל הנראה הוא מתפלפל אותו בדברי תורה…)
נמאס כבר, אין לך בעלות לא על התורה ולא על גדולי הדור.
אני אישית המליץ לי רב חשוב מאוד על כמה נושאים לשאול את הבינה, גם נושאים תורניים, כן.
יש אוסרים ויש מתירים, ואמירות קולניות מסוג זה, רק מזהמות את הנושא.
יש אוחזים גם שאסור באיסור חמור ויש אוחזים שאפילו זה יכול להביא תועלת.
ויש לי שאלה לכל המתנגדים, האם אתם באמת מכירים את הבינה מלאכותית? או שאתם סתם משערים שזה גרוע?
ובאמת, בנושאים לשוניים גם של טקסטים תורניים הבינה יכולה לסייע רבות, כידוע לכל, (בנושא זה היה ההמלצה של הרב הנ"ל)
ודווקא בנושא זה נדמה לי שיותר טוב פשוט הבינה הרגילה ולא הבינתה דלעיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה