דרוש מידע חד פעמי-הרעיונות לא נגמרים!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נו באמת, גם אני אישה ועובדת!

הכל ענין של סדרי עדיפויות!
ומי שמכיר בערך של שימוש בכלים רגילים לעומת חד פעמי לא מוותר על זה!
ערך זה לא רק הערך הסביבתי אקולוגי,אלא הערך החינוכי של שימוש במוצר פעם אחת ומיד לזרוק אותו, הזלזול בערך של דברים!

בהקשר של סדרי עדיפויות - בדיוק היום דברתי עם הגננת של הבת שלי אודות המכה השלישית, שלא משנה כמה אני מנקה - אחרי יום הכל חוזר לקדמותו. היא אמרה שאכן יש מוקד בגן של שתי ילדות….
היא ניסתה ללמד זכות על האמא - שהיא עובדת עד מאוחר והאבא אברך ויש הרבה ילדים - אבל לדעתי זה תירוץ! וזה סדרי עדיפויות! כמו שהאמא תתן לילדה אוכל כי היא מבינה שזה חובה, אם היא לא מרגישה שלנקות את הראש זה חובה היא לא עושה זאת!

גם בכלים חד פעמיים זה כך - ברור שיש מצבים שזה הכרחי ומקל אבל כדרך חיים? חבל!!
אצלי כלים ח"פ מגביל לעוזרת בית. כמו שתשלמי עוד 5 ש"ח לשעה אם עוזרת טובה תדרוש את זה, נשלם עוד קצת על ח"פ. בעיני זה שווה.
סה"כ אנחנו בני אדם. ב"ה בדור של היום יש בית, ילדים, עבודה, כביסות, לדאוג לרגשי, פיזי ורוחני של כולם... אני לא צריכה לספר לך כמה יש לנו להספיק ביום.
אז השתמשנו בח"פ. סוף העולם?!

• הוסף לסימניות
ליברמן הציע להשתמש במדיח, אבל לפני כן צריך לממן מספיק כלים וגם ארון לכלים (ח"פ תופס הרבה פחות מקום) וגם שטח בדירה וגם את הארנונה בשביל כל התוספת הזו... אם דואגים כל כך לכדור הארץ והסביבה וכו' (ובצדק) שיטפלו בייצור ח"פ שאינו מפלסטיק (זה לא בשמיים) ושלום על העולם.

• הוסף לסימניות
מדיח כלים עולה כסף.
המים שהוא צורך עולים כסף.
חומרי הניקוי המיוחדים שהוא צורך עולים כסף.
החשמל הרב שהוא צורך עולה כסף.
והמקום שהוא תופס עולה כסף.
ובל נשכח שלשבת עדיין אין מדיח כשר.
מבדיקה שערכנו יצא שהפעלת מדיח כלים עולה 2 ש"ח יותר ממכונת כביסה.
סליחה אבל כשאת צריכה להפעיל מכונה את חושבת פעמים?!

• הוסף לסימניות
מבדיקה שערכנו יצא שהפעלת מדיח כלים עולה 2 ש"ח יותר ממכונת כביסה.
סליחה אבל כשאת צריכה להפעיל מכונה את חושבת פעמים?!
אם זה חובה להשתמש במדיח זה משהו אחד.
אבל זה לא חובה ואפשר להשתמש בח"פ.
לפי הבדיקה שלכם זה יוצא עלות ההפעלה לבד לשנה יותר מ 730 ש"ח!! [וזה אם מפעילים רק פעם ביום]
מבלי לחשב את שאר העלויות שציינתי.

• הוסף לסימניות
אם זה חובה להשתמש במדיח זה משהו אחד.
אבל זה לא חובה ואפשר להשתמש בח"פ.
גם לא חובה להשתמש במכונת כביסה.
מוצרי חשמל אלו באו להקל לנו על החיים!!!!!!!!!!! חבל שלא נקל לנו.
כמו שפעם היה אפשר לכבס לבד, (גם היום) אבל אנשים כיבסו במכונת כביסה כי זה היה עבודה קשה וככה במשך הזמן מכונת כביסה נכנסה יותר ויותר חזק ככה הולך להיות עם מדיחי כלים.

• הוסף לסימניות
כמו שפעם היה אפשר לכבס לבד, (גם היום) אבל אנשים כיבסו במכונת כביסה כי זה היה עבודה קשה וככה במשך הזמן מכונת כביסה נכנסה יותר ויותר חזק ככה הולך להיות עם מדיחי כלים.
מכונת כביסה - כמעט שאין אפשרות למצוא בית בלי זה
מדיח כלים - אני כמעט לא יודע איך זה נראה...

• הוסף לסימניות
אצלי כלים ח"פ מגביל לעוזרת בית. כמו שתשלמי עוד 5 ש"ח לשעה אם עוזרת טובה תדרוש את זה, נשלם עוד קצת על ח"פ. בעיני זה שווה.
סה"כ אנחנו בני אדם. ב"ה בדור של היום יש בית, ילדים, עבודה, כביסות, לדאוג לרגשי, פיזי ורוחני של כולם... אני לא צריכה לספר לך כמה יש לנו להספיק ביום.
אז השתמשנו בח"פ. סוף העולם?!
צודקת!זו בלבוסטע אמיתית.

• הוסף לסימניות
נכון שמוצרי חשמל מקלים לנו על החיים
ההבדל הוא שהמעבר מכיבוס ביד למכונת כביסה בא מבחירה לגמרי שלנו לא יותר קל לכבס ביד....
אבל אלו שמשתמשים בחד פעמי זה ממש לא מקל עליהם לעבור למדיח...חד פעמי הרבה יותר קל, פשוט אוכלים וזורקים וזה כבר לא ממש בא מבחירה אישית....

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה איתכם
אבל אני גרה בדירה שיש 2 כיורים ששניהם יחד בגודל של כיור ממוצע
כשעשינו חשבון כמה מ"ר יש פה לנפש, מדובר על 10 מ"ר לנפש, עכשיו תורידו את כל הרהיטים שתופסים מקום
תורידו שירותים ואמבטיה
כמה נשאר לנו לחיות? בערך 2 מ"ר לנפש
אין לי ארונות שיכולים להכיל סטים לחלבי ולבשרי ולשבת (סט שבתי דווקא יש לי) אין לי.
בטח ובטח מקום למדיח כלים

• הוסף לסימניות
אם בהשוואות עסקינן,
משהו פה עשה חשבון כמה קוב מים ילכו על שטיפת כלים (נתפשר כרגע על ידנית..) וכמה זה יעלה?!

• הוסף לסימניות
תכלס, ליברמן היה צריך להגיב היום לבג"ץ על טענת התעשיינים. מה יצא מזה??

• הוסף לסימניות
אפשר גם לשים את הסיר בישול באמצע השולחן
וכולם יאכלו מהסיר עם הידיים
אפשר גם לישון על ספסל בגינה כך לא צריך לשלם מליון וחצי שקל על דירה
אפשר גם לאכול כמו הבני דודים...
שמי שראה אותם בשיפוץ דירה...
לשפוך על ניילון חבילת טונה....
ולנגב עם כיכר שלמה של לחם....:cool:
ועוד מעט זכרייא זביידי יבקש בכלא ערכת חד פעמי...בנוסף לשמיכת פוך ועוד....

• הוסף לסימניות
נו באמת, גם אני אישה ועובדת!

הכל ענין של סדרי עדיפויות!
ומי שמכיר בערך של שימוש בכלים רגילים לעומת חד פעמי לא מוותר על זה!
ערך זה לא רק הערך הסביבתי אקולוגי,אלא הערך החינוכי של שימוש במוצר פעם אחת ומיד לזרוק אותו, הזלזול בערך של דברים!

בהקשר של סדרי עדיפויות - בדיוק היום דברתי עם הגננת של הבת שלי אודות המכה השלישית, שלא משנה כמה אני מנקה - אחרי יום הכל חוזר לקדמותו. היא אמרה שאכן יש מוקד בגן של שתי ילדות….
היא ניסתה ללמד זכות על האמא - שהיא עובדת עד מאוחר והאבא אברך ויש הרבה ילדים - אבל לדעתי זה תירוץ! וזה סדרי עדיפויות! כמו שהאמא תתן לילדה אוכל כי היא מבינה שזה חובה, אם היא לא מרגישה שלנקות את הראש זה חובה היא לא עושה זאת!

גם בכלים חד פעמיים זה כך - ברור שיש מצבים שזה הכרחי ומקל אבל כדרך חיים? חבל!!

לא חבל בכלל
הלוואי ונצליח לעשות את כל מה שבסדרי העדיפויות
כי במשפחה ברוכת ילדים גם את סדרי העדיפויות הכי קריטיים לא מספיקים
אז שנספיק את זה???? מתי ב 4 לפנות בוקר יחד עם הסירים שחייבים לשטוף?
אולי גם טיטול זה חינוך להשתמש וזרוק נחזור וחיתולי בד

ב"ה שבדור שלנו כאשר יש כ"כ הרבה צרכים במשפחה
אם זה שימת לב לילדים, ריצות למגוון של רופאים וטיפולים
בר מצוות שידוכים סמינרים וישיבות
טיפול בהורים מבוגרים ובזוגות צעירים
אמהות עובדות ואבות אברכים וגם כאילו שעובדים
נשים שבמסירות נפש נמצאות בכל מיני מצבים

רק להודות על כל הדברים שמקלים מעלינו את החיים ונותנים לנו קצת אפשרות להיות פנויים טיפה יותר למה שצריך

• הוסף לסימניות
ברינקס 2022
1635447173522.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה