פרווה חובבי הצ'יפס לכאן!

• הוסף לסימניות
אין כמו לדעת להכין את הצ'יפס הטוב ביותר שקיים. כזה פריך ושזוף מבחוץ ורך ומתמוסס בפה מבפנים. ואם עד היום חשבתם שכל מה שצריך לעשות הוא לזרוק כמה תפוחי אדמה אל השמן, אז אתם מוזמנים לחשב מסלול חדש, ולהכין אותו בפעם הבאה כהלכתו.

אז נכון, אין כמו לצעוד ברחובותיה ההולנדיות של אמסטרדם עם נייר עיתון מגולגל אשר בתוכו שוכנת מנת צ'יפס חמימה, אבל מזג האוויר הקריר בהחלט ישמח לקבל לקרבו את ריח הטיגונים המפתה שיעלה מהמטבח הפרטי שלכם, כמו גם כל מי שיימצא ברדיוס של כמה מטרים מאיזור ההתרחשות.

כאן יוכל כל חובב וחובבת צ'יפס לשתף בצ'יפס המנצח מבחינתו וללמוד מאחרים
בתיאבון!!!!

• הוסף לסימניות
  • סוג תפוח האדמה: מומלץ להשתמש בזן שהוא יבש יחסית כדי שהצ’יפס לא ייצא קמחי או ספוגי. מומלץ לבחור בתפוחי אדמה שקליפתם אדומה ומבפנים הם צהבהבים. אלה מושלמים להכנת צ’יפס.
  • כדי שייצא לכם צ’יפס פריך מומלץ להשרות את תפוחי האדמה במים קרים לאחר שחתכנו אותם. פעולה זו מסירה את עודפי העמילן, מה שיתרום למרקם פריך יותר.
  • לאחר ההשריה במים יש לנגב את תפוחי האדמה בעזרת נייר מגבת. ככל שתפוחי האדמה יהיו יבשים יותר כך המרקם יהיה מוצלח ופריך יותר.
  • לאחר כמן יש לטגן בשמן בכ-90 מעלות ע"כ הטיפים שלי אשמח לטיפים שלכם!

• הוסף לסימניות
טיפ לצ'יפס פריך במיוחד-טיגון כפול. מטגנים רגיל, אבל לא עד להזהבה שישאר לבן, בערך 8 דקות.
מקררים קצת ומטגנים שוב 2-3 דקות עד להזהבה.

עוד טיפ ולא רק לצ'יפס- כל מאכל שמטגנים ורוצים שישאר קראנצ'- לא להספיג בנייר סופג אלא להניח על רשת.

• הוסף לסימניות
מתכון לצ'יפס מתנפח קריספי חשמל!!!:) חובה לנסות!!!

• 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס מים או מי סודה (מוגזים)
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • אופן הכנה:
    1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות מאוד (בעובי של כ-2 מ"מ).
    2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקורנפלור, אבקת האפייה, הקמח, המים או מי הסודה והביצים עד לקבלת בלילה אחידה.
    3. מתבלים את הבלילה במלח, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם.
    4. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומערבבים היטב עד שהן מצופות לחלוטין.
    5. מחממים שמן עמוק בסיר על אש בינונית-גבוהה.
    6. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה המצופות בבלילה עד להזהבה והתנפחות (כ-2-3 דקות).
    7. מוציאים את הצ'יפס בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
    8. מגישים חם ונהנים!
    9. טיפ: כדי לקבל צ'יפס מתנפח במיוחד, מומלץ להשרות את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 30 דקות לפני הטיגון.

• הוסף לסימניות
מתכון לצ'יפס מתנפח קריספי חשמל!!!:) חובה לנסות!!!

• 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס מים או מי סודה (מוגזים)
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • אופן הכנה:
    1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות מאוד (בעובי של כ-2 מ"מ).
    2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקורנפלור, אבקת האפייה, הקמח, המים או מי הסודה והביצים עד לקבלת בלילה אחידה.
    3. מתבלים את הבלילה במלח, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם.
    4. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומערבבים היטב עד שהן מצופות לחלוטין.
    5. מחממים שמן עמוק בסיר על אש בינונית-גבוהה.
    6. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה המצופות בבלילה עד להזהבה והתנפחות (כ-2-3 דקות).
    7. מוציאים את הצ'יפס בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
    8. מגישים חם ונהנים!
    9. טיפ: כדי לקבל צ'יפס מתנפח במיוחד, מומלץ להשרות את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 30 דקות לפני הטיגון.
@אבו עלי אפשר לשים משהו אחר במקום קורנפלור?

• הוסף לסימניות
  • @אבו עלי אפשר לשים משהו אחר במקום קורנפלור?
    זה מתכון דומה לצ'יפס מתנפח [לדעתי המתכון הראשון עדיף]
  • 100 גרם קמח (10 כפות מדידה)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כ – 3/4 כוס מי סודה קרים
  • שמן עמוק לטיגון
אופן הכנה

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות. שמים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מי סודה בהדרגה ותוך כדי טריפה עד שמגיעים למרקם די סמיך ולתערובת אחידה ללא גושים שמזכירה במרקם טחינה. מעבירים למקרר למינימום שעה. הבלילה צריכה להיות קרה מאוד. בסיר עמוק מחממים שמן לחום בינוני, טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה, נפטרים מעודפים ומטגנים בשמן עד שמזהיב. ואוכלים כנשנוש מוצלח

• הוסף לסימניות
מקפיצה
צ'יפס מטוגן לא מתנפח אלא רגיל - איך הכי נכון להכין??
אשמח להוראות כמה שיותר מפורטות....

• הוסף לסימניות
  • סוג תפוח האדמה: מומלץ להשתמש בזן שהוא יבש יחסית כדי שהצ’יפס לא ייצא קמחי או ספוגי. מומלץ לבחור בתפוחי אדמה שקליפתם אדומה ומבפנים הם צהבהבים. אלה מושלמים להכנת צ’יפס.
  • כדי שייצא לכם צ’יפס פריך מומלץ להשרות את תפוחי האדמה במים קרים לאחר שחתכנו אותם. פעולה זו מסירה את עודפי העמילן, מה שיתרום למרקם פריך יותר.
  • לאחר ההשריה במים יש לנגב את תפוחי האדמה בעזרת נייר מגבת. ככל שתפוחי האדמה יהיו יבשים יותר כך המרקם יהיה מוצלח ופריך יותר.
  • לאחר כמן יש לטגן בשמן בכ-90 מעלות ע"כ הטיפים שלי אשמח לטיפים שלכם!
באמצע הטיגון לפני שמתחיל להזהיב להוציא לקרר ואח'כ לטגן עד הסוף

• הוסף לסימניות
מקפיצה
צ'יפס מטוגן לא מתנפח אלא רגיל - איך הכי נכון להכין??
אשמח להוראות כמה שיותר מפורטות....
הכי נכון או הכי טעים? :)

הכי נכון זה לחתוך לרצועות דקות, לטגן על אש בינונית-גבוהה עד שהם מתחילים להתרכך ואז להעלות לאש גבוהה כדי לקבל צבע.

הכי טעים זה לחתוך אותם לעובי של ס"מ, לבשל 10 דקות עם מים וקצת חומץ (לשחרר עודפי עמילן- מים, למנוע פירוק של הצ'יפס- חומץ), לייבש אותם טוב.
לטגן על אש בינונית עד שמתחיל לקבל צבע חלש בציפוי, ואז להוציא ולקרר.
אח"כ להכניס שוב לאש גבוהה כדי לקבל צבע.
זה עושה את הצ'יפסים מאד קריספים מבחוץ ורכיםםםםםםם מבפנים.

• הוסף לסימניות
הכי נכון או הכי טעים? :)

הכי נכון זה לחתוך לרצועות דקות, לטגן על אש בינונית-גבוהה עד שהם מתחילים להתרכך ואז להעלות לאש גבוהה כדי לקבל צבע.

הכי טעים זה לחתוך אותם לעובי של ס"מ, לבשל 10 דקות עם מים וקצת חומץ (לשחרר עודפי עמילן- מים, למנוע פירוק של הצ'יפס- חומץ), לייבש אותם טוב.
לטגן על אש בינונית עד שמתחיל לקבל צבע חלש בציפוי, ואז להוציא ולקרר.
אח"כ להכניס שוב לאש גבוהה כדי לקבל צבע.
זה עושה את הצ'יפסים מאד קריספים מבחוץ ורכיםםםםםםם מבפנים.
וואו ממש ממש תודה...
אם אני ידלג על השלב של הבישול במים וחומץ? כמה הוא קריטי לצ'יפס?
וכמה זמן נכון לחכות בין טיגון לטיגון? אני יכולה בפער של שעתיים או יותר או שחייב להיות צמוד? (יעזור לי מאוד להכין עכשיו ורק לתת טיגון סופי לפני הארוחה....
@אבו עלי @הלוחשת לתווים

• הוסף לסימניות
אפשרי בהחלט לחכות.
במתכון אומרים שאפילו אפשר להקפיא את זה בין הטיגון הראשון לשני..
אני לא יודעת כמה ישפיע לא לבשל לפני זה, זה הרי שומר על הצורה של התפוחי אדמה, וגם עושה אותם רכים.

• הוסף לסימניות
מתכון למקלות ציפס יפני קריספי במיוחד!!!
מבשלים חצי קילו תפוחי אדמה עד שיהיו רכים מסננים ומעבירים לקערה ומועכים לפירה מוסיפים 100 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה [פטרוזיליה קצוצה] מערבבים לקבלת בצק אחיד
מגלגלים בין הידים לצורת נחש [בעובי כמו הזרת בערך]
ומטגנים עד שנהיה גוון זהוב
מוציאים למסננת ומתבלים במלח!!!!!
d7a6d799d7a4d7a1-d7a8d790d7a9d799.jpg

• הוסף לסימניות
וואו ממש ממש תודה...
אם אני ידלג על השלב של הבישול במים וחומץ? כמה הוא קריטי לצ'יפס?
וכמה זמן נכון לחכות בין טיגון לטיגון? אני יכולה בפער של שעתיים או יותר או שחייב להיות צמוד? (יעזור לי מאוד להכין עכשיו ורק לתת טיגון סופי לפני הארוחה....
@אבו עלי @הלוחשת לתווים
אם ממהרים הכי טוב להכנים למקפיא ל20 דקות עד חצי שעה!

• הוסף לסימניות
הסתדרת?
מה עשית בסוף?
אם את רצה הדרכה מפורטת להמשך

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הסתדרת?
מה עשית בסוף?
אם את רצה הדרכה מפורטת להמשך
תודה!!!
האמת ש2 הקישורים חסומים לי.
בישלתי עם מכוסה וטיגנתי את הטיגון הראשון ונראה מעולה.... בהמשך הערב בעז"ה אסיים ואשתף!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה