חוברת מדהימה - עד הסוף!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ברור שצריכה גישה שונה בפניה למי שעוד לא טבע, ופניה אחרת למי שעמוק בתוכו.
הנה למשל מצד ימין פה יש:"כלים ליציאה חופשי" מהאינטרנט.
לחצתי מטעמי סקרנות- חסום...
לגבי הצלב והאייפון ושאר הפחדות- גם אני לא מתה על זה, אבל קטונתי מלפסוק בעד או נגד.

• הוסף לסימניות
תגובה להודעה מס' 20:

דבר ראשון: שאף אחד לא יחשוב שמישהו עושה את זה להנאתו ח"ו. עושים את זה בשביל מטרה אחת: להציל יהודים מרדת שחת!

תמונת הצלב, היא אכן בשביל לזעזע. שכל אחד ידע, אינטרנט לא חסום בחסימה חזקה - זה כמו צלב!!!

- אינטרנט לא חסום בחסימה טובה, זה ג' עבירות החמורות!!! כך הורו ופרסמו גדולי ישראל!!!

לא אני אמרתי את זה. גדולי ישראל אמרו את זה.

ומי שלא מוכן לשמוע בקול גדולי ישראל - הוא בבעיה גדולה...... וד"ל.

מובן לכל, שלא הפרסום נגד אינטרנט הוא זה שגורם להתאבדות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;1011861:
אני יכולה להבטיח!!! שזה לא היה קורה אם היתה לה אמונה חזקה מבתוכו.
לא האינטרנט הוא זה שהרס אותה. הוא זה שעזר לה להרס העצמי שלה.
שאלת אותה למה היא היתה זקוקה לאינטרנט כדי לפרוק עול?!
אחרי שתשאלו, תבינו שכל הסיפורים הטרגיים הללו, על אינטרנט שהורס, לא היו יוצאים לאור אם לא החינוך מבפנים היה רקוב עוד קודם לכן.
נכון, אינטרנט הורס, כולם מסכימים, רק שצריך לדעת מהי הדרך!
הדרך הזאת לא תציל את אלו שבדרך לשאול תחתיות. אם לא יהיה להם אינטרנט, תהיה להם דרך אחרת.
אני מכירה סיפור אישי של אישה שכולם מלהגים על כמה האינטרנט הרס אותה ולכן היא התגרשה ופרקה עול, בעוד שאם החיים שלה היו טובים יותר אליה והיו מקבלים את הילדים שלה למוסדות, היא לא היתה צריכה לחפש את האינטרנט כדי להתקלקל.
מסכימה שהאינטרנט עוזר להתקלקל ביתר נוחות.
ואני שואלת: מתי כבר אנשים יבינו שמסעות ההפחדות הללו והפשקוילים, רק גורמים לאנשים שאינם מסוגלים להכיל זאת, לעזוב את קרית ספר/ ירושלים/ הערים החרדיות לטובת מקומות חילוניים, ושם בכלל לצאת מהמסגרת?
להתחבר לאינטרנט ולקנות אייפון כי אם כבר ללא מסגרת אז עד הסוף???
נא להפסיק עם הנזקים הללו. תודה!

דעתי היא,
שהכל תירוצים. הוא/היא היתה מסכנה, לא היה לו/ה כסף, אישה/בעל, ילדים ,עבודה ....
בתכל'ס, רובינו לא יושבים על זרי הדפנה.
האינטרנט גורם לבן אדם לאבד את שפיות דעתו, להיות בבועה מוזה , ""למצא מנוח לנפשו"":mad: ולחשוב שרק אצלו הכל רע והנה מסביב (האינטרע נט) לכולם כיף חיים.
גורם לו לאבד את טיפת כח הסבל וההתמודדות. כי הנה ניתן לקבל את כל הסיפוקים בצ'יק.
ועד שאדם מתחיל להתאושש(אם בכלל!!) ולקלוט שהוא פשוט מדמיין, הוא רואה שהוא כבול לשטן הזה שתיכף לוקח אותו. ואבוד. הבנאדם שרוט!!!

וזה לא בעל ואישה זה ילדים נערים שאין להם עזרה, ולא יכולים כלל להתנתק מהמערבולת הזו, מהמקום ה"טוב" הזה.
עולמות נמחקים באחת. גלישה אחת....

ורק האנשים שעוסקים בזה ומקבלים יום יום (!) טלפונים מאנשים שנותר להם טיפה שכל בקודקודם שמצלצלים לבקש עיצה להתמכרויות שלהם.... רק הם יודעים כמה רע רע רע יש בדבר הזה!!!!!!

מפחיד שיש עדיין אנשים שמתכחשים למציאות העגומה!
מפחיד!!!!

תתעוררו!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יודוך;1012022:
תגובה להודעה מס' 20:

תמונת הצלב, היא אכן בשביל לזעזע. שכל אחד ידע, אינטרנט לא חסום בחסימה חזקה - זה כמו צלב!!!

כך הורו ופרסמו גדולי ישראל!!!

לא אני אמרתי את זה. גדולי ישראל אמרו את זה.

ומי שלא מוכן לשמוע בקול גדולי ישראל - הוא בבעיה גדולה...... וד"ל.

מובן לכל, שלא הפרסום נגד אינטרנט הוא זה שגורם להתאבדות.
אם גדולי ישראל אמרו והעלת מכתבים שלהם, זה אמור להספיק, לא? אפילו גדולי ישראל אמרו! מה הצורך בעוד פשקקוילים עם צלבים?
ואתה כותב: מובן לכל. מי אמר לך??
אתה יודע כמה התקלקלו בגלל שיש כאלו שרצו ל'חזק' את הכלל בדרך לא נעימה?
רק לפני שבועיים נסענו עם נהג מונית חילוני, אתאיסט, שלמד בילדותו בעץ החיים. יש לך מושג כמה סיפורים של כאלו שחזרו בשאלה (או נכון יותר: שבו לסורם) בגלל הסביבה התומכת שרצתה בטובתם ושמה להם פשקוילים מתחת לבית שיתהלכו בצניעות ולא בחצאית ארוכה? הגיע הזמן להפסיק את ההתממות הזו, ולדעת שאולי הגישה של פעם היתה בשמאל דוחה, אבל הזמנים השתנו והגישה היום אמורה להיות בימין מקרבת.

• הוסף לסימניות
א. שימו לב: זה צלב חתוך, ולא שלם. כך שאין בעיה בעצם התמונה. (וכמו"כ עניתי כבר באישי).

ב. דבר ראשון כתוב: "לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת" - והתורה לא משתנה.
כמובן שיש אנשים שיותר צריכים ימין מקרבת.
ואני הייתי מצפה מבן אדם יציב שידע וירגיש מה טוב ומועיל לו ברוחניות יותר - ובזה יתעניין, ולזה יקשיב, ואם רואה משהו שלא עושה לו טוב ברוחניות - שיתעלם ולא יתרגש, ולא מאיזה מודעות רחוב "ידרדר וירד לשאול תחתיות".
ולבן אדם שהצורה המומחשת יותר מסייעת - שכן יתייחס ויתחזק ובשבילו זה נועד.

ולכן מפרסמים בכל הסגנונות - מודעות עדינות שרבנים אמרו וזה מספיק, ומודעות מומחשות יותר.

• הוסף לסימניות
אני יכולה להבטיח!!! שזה לא היה קורה אם היתה לה אמונה חזקה מבתוכו.
לא האינטרנט הוא זה שהרס אותה. הוא זה שעזר לה להרס העצמי שלה.
שאלת אותה למה היא היתה זקוקה לאינטרנט כדי לפרוק עול?!
אחרי שתשאלו, תבינו שכל הסיפורים הטרגיים הללו, על אינטרנט שהורס, לא היו יוצאים לאור אם לא החינוך מבפנים היה רקוב עוד קודם לכן.
נכון, אינטרנט הורס, כולם מסכימים, רק שצריך לדעת מהי הדרך!
הדרך הזאת לא תציל את אלו שבדרך לשאול תחתיות. אם לא יהיה להם אינטרנט, תהיה להם דרך אחרת.
אני מכירה סיפור אישי של אישה שכולם מלהגים על כמה האינטרנט הרס אותה ולכן היא התגרשה ופרקה עול, בעוד שאם החיים שלה היו טובים יותר אליה והיו מקבלים את הילדים שלה למוסדות, היא לא היתה צריכה לחפש את האינטרנט כדי להתקלקל.
מסכימה שהאינטרנט עוזר להתקלקל ביתר נוחות.
ואני שואלת: מתי כבר אנשים יבינו שמסעות ההפחדות הללו והפשקוילים, רק גורמים לאנשים שאינם מסוגלים להכיל זאת, לעזוב את קרית ספר/ ירושלים/ הערים החרדיות לטובת מקומות חילוניים, ושם בכלל לצאת מהמסגרת?
להתחבר לאינטרנט ולקנות אייפון כי אם כבר ללא מסגרת אז עד הסוף???
נא להפסיק עם הנזקים הללו. תודה!

לא נכון בכלל. אפילו כהן גדול לא האמין בעצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יודוך;1012120:
א. שימו לב: זה צלב חתוך, ולא שלם. כך שאין בעיה בעצם התמונה. (וכמו"כ עניתי כבר באישי).

ב. דבר ראשון כתוב: "לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת" - והתורה לא משתנה.
כמובן שיש אנשים שיותר צריכים ימין מקרבת.
ואני הייתי מצפה מבן אדם יציב שידע וירגיש מה טוב ומועיל לו ברוחניות יותר - ובזה יתעניין, ולזה יקשיב, ואם רואה משהו שלא עושה לו טוב ברוחניות - שיתעלם ולא יתרגש, ולא מאיזה מודעות רחוב "ידרדר וירד לשאול תחתיות".
ולבן אדם שהצורה המומחשת יותר מסייעת - שכן יתייחס ויתחזק ובשבילו זה נועד.

ולכן מפרסמים בכל הסגנונות - מודעות עדינות שרבנים אמרו וזה מספיק, ומודעות מומחשות יותר.
לנאמר "לעולם תהא שמאל וכו'" יש פתיח. זה ממש להוציא דברים מהקשרם.

• הוסף לסימניות
זה לשון הגמרא (במסכת סוטה דף מ"ז): תנו רבנן לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת.

וכן בגמרא סנהדרין (ק"ז) אותו הלשון: תנו רבנן לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת.

• הוסף לסימניות
אם האשכול הזה הפך להתנצחות אישית, יצא שכרו בהפסדו.

• הוסף לסימניות
אני תוהה (באמת!) האם אכן הפרסומים האלה משיגים את מטרתם? האם יש אפשרות להיוודע אם מישהו שכבר גלש באינטרנט שאינו חסום כהלכה אכן נרתע מכך בעקבות ראיית הפרסומים? האם הוא בכלל קורא אותם? האם מי שבאמת צריך להזדעזע אכן מזדעזע, או שמזדעזע רק מי שבמילא אין לו אינטרנט או שהוא חסום כהלכה. השאלה שלי אם יש אפשרות לדעת אם זו דרך אפקטיבית.
(אין רצוני לפתוח נושא חדש לוויכוח, אבל נזכרתי במה שארע לפני תקופה ב'גאולה', כשמישהו שפך אקונומיקה על בגדי נשים שלא היו צנועים מספיק, או שבעיניו לא היו צנועים מספיק - אין לי מושג, לא ראיתי. אבל שמעתי אשה חרדית אחת מספרת בזעזוע על כך ששפכו אקונומיקה על בגדי בתה - היא כעסה מאוד על מי ששפך, ולא שמעתי בדבריה שום הרהור על כך שבתה הולכת לשנות את הופעתה.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1012207:
אני תוהה (באמת!) האם אכן הפרסומים האלה משיגים את מטרתם? האם יש אפשרות להיוודע אם מישהו שכבר גלש באינטרנט שאינו חסום כהלכה אכן נרתע מכך בעקבות ראיית הפרסומים? האם הוא בכלל קורא אותם? האם מי שבאמת צריך להזדעזע אכן מזדעזע, או שמזדעזע רק מי שבמילא אין לו אינטרנט או שהוא חסום כהלכה. השאלה שלי אם יש אפשרות לדעת אם זו דרך אפקטיבית.

כן, אני מכירה אישית מישהי כזו.
פרסומים אלו גרמו לה לנדודי שינה וחוסר מנוחה.
לאחר תקופה היא גילתה שיש לכמה מילדיה פחדים מכל מיני דברים הזויים.
היא סגרה את האינטרנט לגמרי וחיי השלווה שבו לפקוד את ביתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יודוך;1012142:
זה לשון הגמרא (במסכת סוטה דף מ"ז): תנו רבנן לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת.

וכן בגמרא סנהדרין (ק"ז) אותו הלשון: תנו רבנן לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת.

טעות.
לשון הגמרא במסכת סוטה דף מ"ז היא כזו:
רבי שמעון בן אלעזר אומר: יצר תינוק ואשה, תהא שמאל דוחה וימין מקרבת

והגמרא בסנהדרין מצטטת את הגמרא בסוטה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1012207:
(אין רצוני לפתוח נושא חדש לוויכוח, אבל נזכרתי במה שארע לפני תקופה ב'גאולה', כשמישהו שפך אקונומיקה על בגדי נשים שלא היו צנועים מספיק, או שבעיניו לא היו צנועים מספיק - אין לי מושג, לא ראיתי. אבל שמעתי אשה חרדית אחת מספרת בזעזוע על כך ששפכו אקונומיקה על בגדי בתה - היא כעסה מאוד על מי ששפך, ולא שמעתי בדבריה שום הרהור על כך שבתה הולכת לשנות את הופעתה.)

ימין מקרבת איננה כה מעשית למי שראשו ורובו כבר שם.
הפרסומים לא נועדו (לעניות דעתי)לאלו. זה לא מעניין את רובם.
אבל לפחות שאנו ה'עמך' ששומעים לדעת גדולים, שמעוניינים להכניס אינטרנט לצרכי עבודה (?) או לאלו שאין להם אינטרנט כשר חסום כהלכה ועוד כאלו שבדרך לשם..... זה עוזר!!! אין ספק.

אדם שתפוס בכבלי האינטרנט צריך טיפול אישי פרסום ברבים לא יגע בו בכל דרך.
מי שיכול לדאוג לאדם כזה, זה הוא עצמו, כפי שכבר כתבתי. ולא הרבה תופסים את עצמם בזמן ומבקשים יעוץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1012268:
ימין מקרבת איננה כה מעשית למי שראשו ורובו כבר שם.
הפרסומים לא נועדו (לעניות דעתי)לאלו. זה לא מעניין את רובם.
אבל לפחות שאנו ה'עמך' ששומעים לדעת גדולים, שמעוניינים להכניס אינטרנט לצרכי עבודה (?) או לאלו שאין להם אינטרנט כשר חסום כהלכה ועוד כאלו שבדרך לשם..... זה עוזר!!! אין ספק.

אדם שתפוס בכבלי האינטרנט צריך טיפול אישי פרסום ברבים לא יגע בו בכל דרך.
מי שיכול לדאוג לאדם כזה, זה הוא עצמו, כפי שכבר כתבתי. ולא הרבה תופסים את עצמם בזמן ומבקשים יעוץ.
תודה, עכשיו הבנתי את ההגיון שמאחורי הפרסומים האלה.

• הוסף לסימניות
אולי זה לא קשור ויתכן מאוד שזה אסור/לא ראוי/לא נכון ו...(השלם/מחק את החסר)
אבל גדו"י מתנגדים להליכה גורפת לצבא
וכמה מודעות הזויות מבית 'חרד"ק'
גרמו ללחץ חברתי [ועד לאלימות] רציני

אז יש אפקט רציני למודעות הללו או שלא??
לדעתי התשובה שכן.
וכמו בגן/בתוכניות בניה ועוד, ההמחשה היא נותנת פרסקסיבה אחרת.
הגם שהיא יותר יפה/חיה מהמציאות,
כך כאן ההקצנה לדבר שאתה מזהה אותו כאיסור מביאה לתוצאות.

נ.ב. איני מזדהה ח"ו עם תוצאות ה'חרד"ק' [אולי] עם תוכנם.

• הוסף לסימניות
הכל נכון וצודק
אבל יודוך וביתהמקדש זה אותו אחד או לפחות כותבים מאותו מקום.
האשכול ננעל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה