חוב לביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שעקב קבלת השומה ממס הכנסה, חישבו לי מחדש את ההכנסות ונוצר לי חוב.
האם יש שינוי במקדמות לעצמאי שהוא גם שכיר? הוא משלם פחות? או יותר?

• הוסף לסימניות
תלוי בהכנסה כשכיר.
אם ההכנסה ממשכורת עולה על 6,164 ש"ח לחודש (בשנת 2019), כעצמאי יש לשלם דמי ביטוח בשיעורים רגילים (17.83%).
אם סך ההכנסה ממשכורת אינה עולה על 6,164 ש"ח לחודש, אך סך כל ההכנסות כולל כעצמאי כן עולה על 6,164 ש"ח לחודש, התשלום יהיה באחוזים המופחתים (5.97%) עד לסך הכנסה כוללת של 6,164 ש"ח, ומעבר לזה אחוזים רגילים (17.83%).
אם סך כל ההכנסה ממשכורת + מעסק אינה עולה על 6,164 ש"ח, בכל מקרה יורדים דמי ביטוח מופחתים.

• הוסף לסימניות
סליחה על הסטיה מהנושא הראשוני:
קיבלתי פיצוי מביטוח לאומי בשנה האחרונה וניכו לי מזה חמש אלף שקל למס הכנסה.
ויועצת מס אמרה לי שאני יכול לקבל החזר מס כיון שיש לי נקודות זיכוי (כנראה בגלל לידת ילד נוסף במהלך שנת המס). (היא מבקשת אלף ש"ח שכר טירחא להוציא את ההחזר הנ"ל)
אני בור גדול בנושא, האם אוכל לקבל את ההחזר בעצמי או שחייבים להיות בשביל לעשות את זה ' יועצת מס'?

• הוסף לסימניות
תלוי בהכנסה כשכיר.
אם ההכנסה ממשכורת עולה על 6,164 ש"ח לחודש (בשנת 2019), כעצמאי יש לשלם דמי ביטוח בשיעורים רגילים (17.83%).
אם סך ההכנסה ממשכורת אינה עולה על 6,164 ש"ח לחודש, אך סך כל ההכנסות כולל כעצמאי כן עולה על 6,164 ש"ח לחודש, התשלום יהיה באחוזים המופחתים (5.97%) עד לסך הכנסה כוללת של 6,164 ש"ח, ומעבר לזה אחוזים רגילים (17.83%).
אם סך כל ההכנסה ממשכורת + מעסק אינה עולה על 6,164 ש"ח, בכל מקרה יורדים דמי ביטוח מופחתים.
יש לי מה לבדוק אם חישבו לי נכון, או שכנראה הם עשו את החישוב הנ"ל כמו שצריך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה