חוג ציור לבנים כתה א ב

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

מה הנושאים שהייתם ממליצים ללמד ילדים בגילאי 5-8?

האם זה לעניין לשים מוצגים פשוטים ולתת להם לצייר?
לדוג' חשבתי- להעמיד מולם ספר פתוח על הסטנדר ולצייר...

אשמח לטיפים והעצות שלכם.

• הוסף לסימניות
לא לימדתי ציור אף פעם, אבל כן לימדתי דברים אחרים. ואני חושב שבגיל הזה ילדים צריכים דברים הרבה יותר מופשטים וברורים, כללים מסודרים ופשוטים. ולחלק גדול מהילדים יהיה קשה להתמודד עם משימה כזאת. וודאי שזה לא יקדם אותם בציור.

• הוסף לסימניות
ילדים בגילים כאלו זקוקים למשהו מופשט יותר
תלמדי אותם ציור קל על גבי הלוח

• הוסף לסימניות
אני לימדתי ומלמדת ציור בגילאים האלו,
קודם כל בין ילדים בני 5 לילדים בני 8 יש הבדל שמיים וארץ ברמת הציור ורמת הלמידה!
מאד לא כדאי ללמד אותם באותה קבוצה...

גיל 5 זה שלב שבו הרבה ילדים לא יודעים לצייר דברים בצורה נכונה,
לימוד של ציור על הלוח בשלבים עם כללים ברורים נותן להם כלים להסתכלות ריאלית על חפצים,
ומלמד אותם איך באמת צריך לצייר.

בגיל 8 אפשר ללמד כבר להוסיף גם כללים לצביעה נכונה של אור וצל בעפרון, (לדוג' מצירים תפוח גדול, וצובעים אותו ביחד בעפרון עם הברקת אור והצללה וצל מתחת...)
ללמד כללי פרספקטיבה בסיסיים (מצירים יחד קוביות / חדר / שולחן וכדו'...)

בכל מקרה בגילאים הללו הנחיה של ציור אחיד לכולם יתן תוצאה הרבה יותר טובה, מציור אנדבידואליי.
(לא רק מבחינת התוצר, אלא בעיקר מבחינת הידע הנרכש)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בגיל הזה אני בעד התנסות בחומרים שונים, מרקמים, סוגי צבעים, טכניקות,
לטעמי כללים של ציור בגיל הזה יכולים לחסום מאוד את היצירתיות,
מרוב 'נכון' ו'לא נכון' הילדים מתרגלים לחשוש ולחשוב שהם לא יודעים,
הם מתנתקים מהאינטואיציה שלהם.
אם ילד מיוזמתו שואל אותי שאלה נקודתית אני עונה לו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayal;1938502:
בגיל הזה אני בעד התנסות בחומרים שונים, מרקמים, סוגי צבעים, טכניקות,
לטעמי כללים של ציור בגיל הזה יכולים לחסום מאוד את היצירתיות,
מרוב 'נכון' ו'לא נכון' הילדים מתרגלים לחשוש ולחשוב שהם לא יודעים,
הם מתנתקים מהאינטואיציה שלהם.
אם ילד מיוזמתו שואל אותי שאלה נקודתית אני עונה לו.
נכון מאוד!!מאוד!!!!
אבל אני 18 שנה בהוראת ציור..
והילדים מאוד אוהבים שיוצא להם משהו 'כמו גדולים'...
ולכן כן מומלץ להשתמש בקוים וצורות המוכרים להם,ולהדריך ליצירת ציורים מיוחדים, שרק מי שבחוג יכול להוציא...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה