חוג ציור

• הוסף לסימניות
שלום!

ביתי בכיתה ו', והיא מאוד מוכשרת בציור.
יש חוג מקצועי מאוד שנפתח כעת, אבל המחיר הוא 150 ש"ח לחודש.
(שעה בשבוע למשך 8 חודשים, כולל חומרים)
האם זה נשמע לכם הגיוני?

אדגיש שמדובר בחוג מקצועי לכיתות ו ז ו-ח - ועוסק בעיקר ברישום ואיור (יסודות כגון אור וצל, פרספקטיבה וכו - מבנה הראש ועוד...) בשילוב תורת הצבע.

אני לא זוכרת כרגע את שם המורה, אבל הבנתי שהיא מהטובות בתחום.....

תודה!

• הוסף לסימניות
לחוג מקצועי זה זול

• הוסף לסימניות
נראה לי מחיר הוגן אבל גם הגון אם ביתך אכן רצינית ללמוד אז זה שווה רק קחי בחשבון שגם לא מספיק כי 8 חודשים זה נחמד אבל בשביל להתקדם היא תצטרך עוד

• הוסף לסימניות
מריסה אל תשכחי שמדובר בילדה בת 12

• הוסף לסימניות
מה זה אומר חומרים? אילו חומרים?
אם הן עובדות עם קנווסים וצבעים, שעה זה מאוד מעט וכדאי להתעקש על זה, כי עד שהן מוציאות את הכל ומתארגנות מסתיים השיעור.
וגם כדאי לברר מה זה מקצועי? מאיפה את יודעת שזה מקצועי?
אבל באופן כללי זה בכלל לא יקר.

• הוסף לסימניות
אם זה באמת מקצועי זה בסדר גמור.
קורס מקצועי לנשים עולה 350- 650 לחודש. וחוג לא מקצועי לילדות יש בחמישים או מאה. זה נשמע לי מחיר סביר לחלוטין. שלא ישתמע שזה זול מאוד. זה פשוט לא יקר.

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה לא להתחיל ללמוד לפני גיל 14.
אלא אם כן זו מורה שתשכיל להעביר את החומר בכלליות ובלי "כללים".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;1800642:

למה?
אני מלמדת כבר שנים ילדים אפילו מגן (!)
זה רק מצמיח, מחזק את ההבחנה.
לא רואה שזה חוסם אותם בשום צורה אלא להיפך, מציירים כל היום לאחר מכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;1800642:

מעניין אותי למה.

• הוסף לסימניות
אני הבנתי שסופי רצתה לומר שכדאי לתת לילד/ה לצייר בצורה חופשית כמה שיותר [אפשרי במסגרת חוג בית ספר או כל מקום אחר], שאם יצמד לכללים לא יוכל לפתח דמיון וחוש ציורי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יסמין שטרן;1801405:
למה?
אני מלמדת כבר שנים ילדים אפילו מגן (!)
זה רק מצמיח, מחזק את ההבחנה.
לא רואה שזה חוסם אותם בשום צורה אלא להיפך, מציירים כל היום לאחר מכן.

נכתב ע"י שפריץ;1801424:
מעניין אותי למה.

נכתב ע"י פסטו;1801455:
אני הבנתי שסופי רצתה לומר שכדאי לתת לילד/ה לצייר בצורה חופשית כמה שיותר [אפשרי במסגרת חוג בית ספר או כל מקום אחר], שאם יצמד לכללים לא יוכל לפתח דמיון וחוש ציורי.
גם אני לימדתי הרבה שנים גילאי גן חובה ומעלה, אך לימדתי בשיטה מסוימת, כמובן ללא כללים
או העתקות מתמונות... מהסיבה שפסטו כתבה.
אגב שמעתי את הדעה הזאת מכמה וכמה ציירים גדולים, זכור לי בינהם איקא ישראלי ז"ל שאמר לי את הדברים אישית.
אם את מוצאת חוג כזה אז נהדר!
אם לא- עדיף שתצייר הרבה לבד ותגוון בכלי ציור שונים, תתנסה בחומרים מגוונים, אח"כ יהיה אפשר כבר לשלוח אותה .

• הוסף לסימניות
ללמד ילדים צעירים צריך מאד בעדינות
כדי לא לדכא את היצירתיות.
צריך שתהיה מורה מקצועית שמתאימה לצעירים
וכן שעה זה מעט אלא אם כן מאורגנים כולם לשיעור רבע שעה מראש אחרת כמו שכתבו עד שזזים
הולך כל הזמן רק לגלף את העפרונות ולפרוס הכל...
אני למדתי אצל אחת מרוסיה בגיל 15
מה שזה נתן לי אין לתאר אבל זה היה מתיש וקצת מתסכל.
(הייתי עם כאלה שזו היתה להן שנה שלישית וכד' והרגשתי ירוקה...)
לכן, כדאי לדעתי להתמקד בנק' הנ"ל ולא לשכוח שהעיקר לצייר הרבה !!!
בשביל הכיף
ומשם צומחים.
הרבה הנאה והצלחה

• הוסף לסימניות
כן גם אני מצטרפת לדעה שבגיל הזה עדיין עדיף בלי כללים
גם בגלל שלפעמים הכללים נכנסים בגיל צעיר בצורה מעוותת שאח''כ קשה לשרש.
בגיל סמינר תוכלי לשלוח אותה לציור אקדמי שבו לומדים הכל מהבסיס עד אינסוף.
(בתנאי שהמורה טובה ויש לבת שלך כח רצון חזק)

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה אתן חושבות, אבל כשאני למדתי כללי ציור- זה היה שקול בעיני ללימוד גזרות חסרות בדקדוק--- כל כך משעמם, אבל תרם לי המון.
לקחתי את הכללים והבאתי אותם אל השטח הפרטי שלי... וחגגתי עם הסגנון שלי שפיתחתי בדי עמל שנים קודם, לא נתתי לסגנון המוקפד של המורה להשפיע עלי... הוא היה מרובע ומדויק בטירוף מעצבן.
המון המון אימונים (כן, אני בכיתה ו' הוצאתי חוברת קומיקס לחברות... מציורים של אמצע השיעור) מביאים לפיתוח סגנון אישי. זה לא קורה ביום או בחודש אלא במשך שנים.
שימי לה בילקוט ערמת דפים ועפרונות טובים, ותני לה לעוף... ולמצוא את עצמה.
כללים אח"כ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה