התייעצות חוות דעת בעניין בעיה רפואית/נפשית בשידוכים שמסתירים מהצד השני

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הרעיון זה יותר סקר
אני כיום מתעסק בשידוכים התקשר אלי בחור בימים האחרונים ואמר לי את הבעיה הנפשית שיש לו רמה כדורים פסיכיאטרים רמה בביטוח לאומי על פניו נראה מצב מאוד קל 25-30% מבעיה רגילה
והבחור מבקש ממני שאני לא אספר לצד השני מהבעיה הוא יספר בעצמו בפגישה 2/3 אני חושב שלכל אחד יהיה דעה שונה
השאלה שלי האם אתם בתור הורים שגם הבן/הבת שלכם והפרטי הצעת שידוך לא הכי מושלמים אבל אין להם בעיה נפשית/רפואית היו אומרים לכם יש לו כדור פסיכיאטרי קל ובעיה שלא התפרצה כמה שנים והכדור מאזן שלא יתפרץ בחור טוב יושב ולומד המלצות מהמשגיח והחברים האם אתם בפגישה שלישית הייתם מורידים את השידוך
תודה רבה מראש לכל העונים פשוט ממש חשוב אני מתלבט מה להגיד להורים של הבחורה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הבעיה הנפשית שיש לו רמה כדורים פסיכיאטרים רמה בביטוח לאומי על פניו נראה מצב מאוד קל 25-30% מבעיה רגילה
לא בקלות מקבלים הכרה בביטוח לאומי.
הבחור מבחינתו מעוניין לגשת לשידוך רגיל לחלוטין ?
זה ממש לא נכון, החיים לא מתחילים ונגמרחם בחתונה, זה חייב להיות מישהי עם הכרה ונכונות והבנה ומוכנות למה היא נכנסת.
לא הייתי ממליצה לפנות סתם כך לכל שידוך קיים

• הוסף לסימניות
לא בקלות מקבלים הכרה בביטוח לאומי.
הבחור מבחינתו מעוניין לגשת לשידוך רגיל לחלוטין ?
זה ממש לא נכון, החיים לא מתחילים ונגמרחם בחתונה, זה חייב להיות מישהי עם הכרה ונכונות והבנה ומוכנות למה היא נכנסת.
לא הייתי ממליצה לפנות סתם כך לכל שידוך קיים
מדיוק ממש.

• הוסף לסימניות
היו סיפורים מאד עצובים בעקבות שידוכים שחשבו שהמצב לא כזה רציני, והבחור/ה מתפקדים נורמלי...
אסור להסתיר בשום אופן.
לעבוד על אנשים לא יגמר טוב אף פעם!!
כל אחד יקבל את מה שמגיע לו בעז"ה.

• הוסף לסימניות
מהכרות עם שידוכים רגילים לבעיות רפואיות קלות:
1. הגילוי בפגישה שניה/שלישית הביאו בהרבה מאד מקרים להורדת השידוך מהצד השני..
2. במידה ומעונינים שכן יצליח-מחפשים מראש מישהו עם "בעיה" לא רשמית-ורק כך יש סיכוי שיצליח
3. מצד שלא גילו בכלל-הביא בהכרח לגירושין, וחבל

• הוסף לסימניות
מהכרות עם שידוכים רגילים לבעיות רפואיות קלות:
1. הגילוי בפגישה שניה/שלישית הביאו בהרבה מאד מקרים להורדת השידוך מהצד השני..
2. במידה ומעונינים שכן יצליח-מחפשים מראש מישהו עם "בעיה" לא רשמית-ורק כך יש סיכוי שיצליח
3. מצד שלא גילו בכלל-הביא בהכרח לגירושין, וחבל
מצב רפואי יותר קל מבעיות נפשיות
לבחור לא כדאי להסתיר - להיות גרוש עם בעיה נפשית זה הרבה יותר קשה

• הוסף לסימניות
עליכם לחשוב ברצינות ובכנות מה היה קורה אילו הייתם אתם הצד השני, די בטוח שמה שאתם חושבים כך הם גם יעשו. אלא אם כן מדובר בבעיה שכולה מתחילתה ועד סופה ענין של מבט ולא של מהות שאז יש סיכוי שלאחר מעשה זה יעבור זאת בהנחה שהם לא יתפוצצו עליכם על עצם ההונאה עצמה.

• הוסף לסימניות
אשאל אתכם בחזרה: (שאלה שצריכים לשאול את הבחור)
למה שבחורה בלי בעיה תרצה להתחתן איתך??? ומה זה עוזר שתכיר אותך 2 פגישות? האם אתה כ"כ חכם/מיוחד/עשיר/ או וואטבר משהו שיכול אולי 'לפצות' על הבעיה הנפשית?

לדעתי יותר משזה ישבור את הבחורה, השיטה הזאת תשבור את הבחור.
תחשבו עם כמה בנות יפגש פגישה שתים, ויפתח תקוות ואח"כ יורידו אותו. זה יכול לשבר בן אדם.

• הוסף לסימניות
הרעיון זה יותר סקר
אני כיום מתעסק בשידוכים התקשר אלי בחור בימים האחרונים ואמר לי את הבעיה הנפשית שיש לו רמה כדורים פסיכיאטרים רמה בביטוח לאומי על פניו נראה מצב מאוד קל 25-30% מבעיה רגילה
והבחור מבקש ממני שאני לא אספר לצד השני מהבעיה הוא יספר בעצמו בפגישה 2/3 אני חושב שלכל אחד יהיה דעה שונה
השאלה שלי האם אתם בתור הורים שגם הבן/הבת שלכם והפרטי הצעת שידוך לא הכי מושלמים אבל אין להם בעיה נפשית/רפואית היו אומרים לכם יש לו כדור פסיכיאטרי קל ובעיה שלא התפרצה כמה שנים והכדור מאזן שלא יתפרץ בחור טוב יושב ולומד המלצות מהמשגיח והחברים האם אתם בפגישה שלישית הייתם מורידים את השידוך
לעולם לעולם לעולם אין כזה דבר להסתיר!
למה הוא לא רוצה משהי שיש לה משהו "קל" כמו מה שיש לו?
כי במחלות נפש אין "קל"
גם אם מתפקד כרגיל, כשיש התפרצות זה קשה פי מיליון ממחלה גופנית כזו או אחרת
במחלה גופנית יהיה אשפוז כאבים וכו
במחלת נפש האדם "משתגע"
מחלה גופנית מלווה את האדם- הרקע שלו - שיכול להיות לא מורגש
מחלה נפשית זה האדם עצמו

• הוסף לסימניות
מכירה מישהיא שדפקו אותה עם מישהו סכיזופרני שהסתירו ממנה רק אחרי החתונה גילה את הכדורים והתרופות שהוא לוקח, [היא עצמה עם אספרגר קל] היה מתעלל בה עד שהיא ברחה ממנו ודרשה גט.
כיום היא נשואה באושר ואושר עם בעלה ולא הסתיר ממנה כלום לפני החתונה

• הוסף לסימניות
עליכם לחשוב ברצינות ובכנות מה היה קורה אילו הייתם אתם הצד השני, די בטוח שמה שאתם חושבים כך הם גם יעשו. אלא אם כן מדובר בבעיה שכולה מתחילתה ועד סופה ענין של מבט ולא של מהות שאז יש סיכוי שלאחר מעשה זה יעבור זאת בהנחה שהם לא יתפוצצו עליכם על עצם ההונאה עצמה.
בוודאי שאני חשבתי אבל הרב של הבחור הציע את הרעיון
אני יותר מעדיף לומר מראש ללא שמות ופרטי היכר כמו שאני עושה תמיד אבל הוא ממש טוען שכאן זה חשוב
לכן רציתי לראות איך אנשים מגיבים הרב שלו הוא לא רשכבה"ג השאלה כמה אני מחוייב לשמוע לו זה תלוי בעם
שאלתי אותו למה לצער בחורה להיפגש 3 פגישות להתארגן להתאפר להתלבש ובסוף בכלל לא שייך היא לא בן אדם

• הוסף לסימניות
הרעיון זה יותר סקר
זאת שאלה לתלמיד חכם הראוי להוראה!
ישנם דברים שחובה להגיד וישנם שאסור להגיד.
ישנו הבדל בין מישהו שגילה לך את סודו בתנאי שלא תגיד וישנו הבדל בין חובת האדם עצמו לבין מישהו זר.
זה שאלה רצינית ולא כאן המקום לדון בה!

• הוסף לסימניות
ישנם דברים שחובה להגיד וישנם שאסור להגיד.
הכל חובה לספר לפני!!!
חובה גמורה
אחרת זה נגמר בבית דין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה