התייעצות חוות דעת בעניין בעיה רפואית/נפשית בשידוכים שמסתירים מהצד השני

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לבחורה "רגילה" שלא היה לה רקע עם ניסיונות משמעותיים בחיים, יהיה לדעתי קשה הרבה יותר להתמודד עם דבר כזה, חוץ מזה שצריך לדעת בדיוק למה נכנסים. שיהיה גם ליווי מהפן הפסיכיאטרי שהבחורה תוכל להתייעץ ולהבין את המצב. אם זאת אמור להיות בחברה בגיל צעיר, היא תצטרך הסבר מקיף על כל הנושא. לא זורקים בחורה לתוך דבר כזה.

• הוסף לסימניות
זאת שאלה לתלמיד חכם הראוי להוראה!
ישנם דברים שחובה להגיד וישנם שאסור להגיד.
ישנו הבדל בין מישהו שגילה לך את סודו בתנאי שלא תגיד וישנו הבדל בין חובת האדם עצמו לבין מישהו זר.
זה שאלה רצינית ולא כאן המקום לדון בה!
יש לי ספר בבית של רב מוכר אני לא זוכר ולפי דבריו חייב לומר השאלה באיזה שלב

• הוסף לסימניות
זאת שאלה לתלמיד חכם הראוי להוראה!
ישנם דברים שחובה להגיד וישנם שאסור להגיד.
ישנו הבדל בין מישהו שגילה לך את סודו בתנאי שלא תגיד וישנו הבדל בין חובת האדם עצמו לבין מישהו זר.
זה שאלה רצינית ולא כאן המקום לדון בה!
חס ושלום! ואוי לך ואוי לנפשך אם מישהו יסתיר מידע בגלל שקיבל את דבריך.

• הוסף לסימניות
לכן רציתי לראות איך אנשים מגיבים הרב שלו הוא לא רשכבה"ג השאלה כמה אני מחוייב לשמוע לו
לא רשכבה"ג
אבל בטח יותר ת"ח מהניקים הנפלאים כאן.

הרעיון זה יותר סקר
בתור סקר זה סבבה. אפילו מרתק.
אבל ח"ו לא להסיק מסקנות שיניעו אותך לפעול כך או אחרת בעקבות חכמת ההמונים.
מדובר בדיני נפשות!
לא מתאים לך הרב של הבחור- לך לרב שמקובל עליך/ למישהו שמבין בנושא שידוכים/ זוגיות.

ויה"ר שלא תצא תקלה תחת ידינו!

• הוסף לסימניות
באמת שאני לא מבין למה שואלים שאלות כאלה בפורום ציבורי
הרי מי שרק ירמוז שמותר להסתיר (כמובן בהוראת רב) באופנים מסוימים.
ישר יקבל צליבה מכל המשתמשים
שהרי ההיגיון הפשוט והנורמטיבי אומר שצריך לספר הכל לצד השני.

לכן השאלה הזאת מראש נועדה לכישלון

הדרך היחידה לשאול אותה היא לברר אצל מומחים אמיתיים שמבינים בדקי דקויות
ויש מומחים שמתעסקים בזה

הבנה בתורת הנפש +ידע הלכתי+מוסריות בסיסית... הם תנאי סף לפני שעונים על שאלה כזאת

• הוסף לסימניות
חס ושלום! ואוי לך ואוי לנפשך אם מישהו יסתיר מידע בגלל שקיבל את דבריך.
אוי למי שיחליט לבד בלי לשאול תלמיד חכם.
============
לא הבנתי את ה'צעקות'
כתבתי שזאת שאלה לתלמיד חכם גדול הראוי להוראה
יש מישהו חולק וסובר שהוא יודע להחליט לבדו ?
מישהו יכול לקחת על עצמו שבגללו יצא למדובר/ת שם והוא לא יוכל למצוא אחר כך שידוך ?
'אוי לי אם אומר אוי לי אם לא אומר'

בדיוק בשביל זה חייבים ללכת לתלמיד חכם גדול עם 'כתפיים רחבות' שהוא יכריע ב'דיני נפשות'
יש כאן אפשרות אחרת ???

• הוסף לסימניות
השמועה אומרת שזה רבי חיים קנייבסקי זצוק"ל שהדריך לומר בפגישה שלישית
היו לו "כתפיים רחבות" ורוח הקודש.

כאן יש חשש גדול לצער בחורה תמימה והורים חסרי אונים אם תגיד שהוא מוצא חן בעינינה ומוכנה לסגור ועדיין לא יודעים בכלל במה מדובר.
מכירה מקרה שאחד מגדולי הדור (עדיין איתנו לאי"ט) המליץ לחפש בחור עני שהוריו לא מסוגלים להתחייב . פנו לראש ישיבה ושאלו אם יש לו תלמיד כזה הציע בחור איכותי מאד הסבירו את הענין ההורים תומכים וב"ה חיים יפה.
במקרה אחר ראש הישיבה הורה לתלמיד לבטל את השידוך לאחר ששמע שהבת לוקחת טיפול תרופתי קל ומתפקדת היטב (טען שהבחור והוריו לא מבינים את משמעות המצב אפילו שהוסבר להם.

• הוסף לסימניות
מחלה נפשית היא סוג אחר ממחלה פיזית, זה משהו שהוא הרבה יותר חלק מהאדם,
הרבה יותר לא הוגן להסתיר את זה, בשלב מסוים או בכלל,
אין לתת יחס סלחני מאף כיוון, למעלימי מחלות נפש בשידוכים!

וכן, אני כותב בכאב, אחותי נפלה בפח כזה, של בחור שטופל בעבר בכדורים, ואובחן בסכיזופרניה, והחליטו שהוא התייצב ויכול להתחתן, וזה החזיק פחות משלשה שבועות, ועוד קרוב לשנה לקח עד לגט.

• הוסף לסימניות
וכן, אני כותב בכאב, אחותי נפלה בפח כזה, של בחור שטופל בעבר בכדורים, ואובחן בסכיזופרניה, והחליטו שהוא התייצב ויכול להתחתן, וזה החזיק פחות משלשה שבועות, ועוד קרוב לשנה לקח עד לגט.
מי החליט שהוא התייצב?
הוא עצמו?
המטפלים שלו?
האם זה היה בהוראת רב?(לא מאמין בחיים שרב נתן 'הכשר' להסתיר כזה דבר...)

סכיזופרניה -זה אחת המחלות נפש הכי קשות שיש...

• הוסף לסימניות
מחלה נפשית היא סוג אחר ממחלה פיזית, זה משהו שהוא הרבה יותר חלק מהאדם,
הרבה יותר לא הוגן להסתיר את זה, בשלב מסוים או בכלל,
אין לתת יחס סלחני מאף כיוון, למעלימי מחלות נפש בשידוכים!

מבינה את הכאב שלך. ועדיין יש מגוון מחלות נפש, לא הכל זה סכיזופרניה.
ובעיני, בחור עם מחלת נפש שמאוזנת לחלוטין, וההורים או מישהו אחר לוקח אחריות עליו והוא בעצמו מבין שהוא חייב להיות במעקב רציף, לי אישית זה נשמע יותר קל מאשר מחלה פיזית שהרבה יותר משפיעה ביומיום, לדוגמה סוכרת נעורים שמצריכה מכשיר למדידת סןכר והזרקה של אינסולין, הרבה יותר משפיע על מהלך היום. אבל זאת דעתי. הגיוני שתחשוב אחרת במיוחד לאור הסיפור של אחותך.

עריכה: מחלה מאוזנת הכוונה היא לא להפסיק כדורים, אלא ההבנה שזאת מחלה כרונית וצריך מעקב כל תקופה.

• הוסף לסימניות
אבל אם זו לא מחלה אלא הפרעה , כמו חרדה, וזה לא משפיע על חיי היומיום בדר"כ, למה לא לתת לבחור/ה להתרשם אחד מהשניה ואז, אם מחליטים להמשיך-לספר על ההפרעה/הבעיה הקלה, יכול להיות שאחרי שהכירו יותר לעומק יוכלו לראות גם מי שעומד מאחורי הנפש הפגועה במקצת.
חבר'ה, תקלטו:

האדם הוא לא המחלה!!!!!!
גם לאנשים עם הפרעה נפשית יש רגשות ורצונות!!
אתם לא יכולים ברגע שאתם רואים את המילה "נפש" צמודה למילה "הפרעה"/"בעיה" להסיק שהאדם הזה פגום ומסוכן ולא די שלא הוא בחר בזה -גם נגזר עליו מצד החברה השופטת וחורצת גורלות בהנף יד להישאר ערירי כל ימי חייו או להתחתן עם מישהו/י גרוע/ה ממנו רק בגלל שהנפש שלו רגישה יותר?
למה לא לראות מעבר ?
למה לא לראות את האדם ולא את המחלה?????

• הוסף לסימניות
אין מה להשוות בין סכיזופרניה לדיכאון.
ולדעתי- לא כדאי להסתיר בגלל ההוגנות.
אבל גם מהצד המתמודד- מי לא כדאי לו להתחתן עם מישהו שלא הסכים להתחתן עם מתמודד-
כי החיים שלו עצמו יהיו הרבה יותר קשים.

• הוסף לסימניות
אבל אם זו לא מחלה אלא הפרעה , כמו חרדה, וזה לא משפיע על חיי היומיום בדר"כ, למה לא לתת לבחור/ה להתרשם אחד מהשניה ואז, אם מחליטים להמשיך-לספר על ההפרעה/הבעיה הקלה, יכול להיות שאחרי שהכירו יותר לעומק יוכלו לראות גם מי שעומד מאחורי הנפש הפגועה במקצת.
חבר'ה, תקלטו:

האדם הוא לא המחלה!!!!!!
גם לאנשים עם הפרעה נפשית יש רגשות ורצונות!!
אתם לא יכולים ברגע שאתם רואים את המילה "נפש" צמודה למילה "הפרעה"/"בעיה" להסיק שהאדם הזה פגום ומסוכן ולא די שלא הוא בחר בזה -גם נגזר עליו מצד החברה השופטת וחורצת גורלות בהנף יד להישאר ערירי כל ימי חייו או להתחתן עם מישהו/י גרוע/ה ממנו רק בגלל שהנפש שלו רגישה יותר?

למה לא לראות מעבר ?
למה לא לראות את האדם ולא את המחלה?????
מיליון לייקים.
ועדיין בגלל שרוב האנשים אכפת להם- לא נראה לי שכדאי להסתיר.

• הוסף לסימניות
מי החליט שהוא התייצב?
הוא עצמו?
המטפלים שלו?
המטפל הרגשי, יחד עם ההורים.
אח"כ בבית הדין הסבירו למטפל שזה לא בסמכותו ובהכשרתו לקבוע דבר כזה, אלא רק בסמכותו של פסיכיאטר,
יותר סביר שהוא ידע את זה, אלא ששילמו לו הרבה על חוות הדעת.....
האם זה היה בהוראת רב?(לא מאמין בחיים שרב נתן 'הכשר' להסתיר כזה דבר...)
אני יודע שהצוות בישיבתו, ידעו והם מכירים אישית את אבי, והוא בירר אצלם בכללי, [לא שאל ספציפית על בעיות חריגות, אלא בירור קלאסי], ולא סיפרו!
סכיזופרניה -זה אחת המחלות נפש הכי קשות שיש...
אמת.

• הוסף לסימניות
מזעזע
אחרי חתונה בעיות נפשיות רק מחמירות, בעיות נפשיות לא נפתרות עם נישואין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה