חוות דעת לקניית עדשה

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
אשמח לחוות דעת מקצועית ועינינית.
אני מצלם עם ניקון d90 , היה לי עדשה של ניקון 18-135mm, היא נשברה לי
כעת אני רוצה לקנות עדשה חדשה, אני מתעניין על עדשה
18-200mm או 18-300mm
אשמח לחוות דעת על זה
תודה

• הוסף לסימניות
בוא נכוון קצת גבוה יותר,
מה אתה מצלם בד"כ, ומה התקציב שלך.
יכול להיות שתוכל לקבל שתי עדשות [זום ופריים], שכל אחת מהן טובה יותר מה 18-200, ובטח יותר מה 18-300.

• הוסף לסימניות
אז ככה, אני מצלם מידי פעם, מצלם בחוץ, נופים, ציפורים ובע"ח, את הילדים ומשפחה בבית. תקציב - בסביבות 1500 ש"ח

אני רק רוצה להבין, העדשות הגדולות הללו 18-200 או300 יש להם איכות פחותה יותר?

• הוסף לסימניות
אם אתה מעוניין בעדשה 18-200 יש לי למכור לך ב 850 שח
במצב חדש היה בשימוש רק בתקופת הלימודים..
לפרטים: זיסי
0527693255
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
בלי להכליל יותר מדי, יש בכך אמת עקרונית, ולאו דוקא בקניית עדשות...
ככל שהכלי מנסה לעשות יותר דברים, האיכות בכל אחד מהתחומים תהיה פחותה [אא"כ המחיר יקר באופן קיצוני].

רק כדוגמא, ב 200mm בעדשות הללו אתה בד"כ מתפשר על צמצם מקסימלי 5.6 או 6.3, וכדי להשיג איכות גבוהה עוד צריך לסגור סטופ או שניים.

אתה מדבר על חדש או יד שניה?

• הוסף לסימניות
חדש

• הוסף לסימניות
אז מה אתה ממליץ לקנות?

• הוסף לסימניות
לא מצאתי אף אחד מהדגמים שציינת ב 1500 ש"ח!
אפשר קישורים לדגמים הספציפיים שאתה בונה עליהם?

• הוסף לסימניות
זה דגם משופר מבחינה אופטית ואלקטרונית, במחיר הזה לעדשה חדשה, אני מאמין שזו בחירה טובה.
תמיד אפשר לקחת קומבינציות של שתי עדשות ולהרוויח צמצם 2.8, אם לא כיף לך להתעסק עם החלפת עדשות - לך על זה!

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון לאיביי?

• הוסף לסימניות
מה מתכוון דגם משופר?

• הוסף לסימניות
מה אתה אומר על טמרון?

• הוסף לסימניות
אני לא משתמשת אם זה כי זה לא רלוונטי לסטודיו שלי...

• הוסף לסימניות
אפשר לשלוח תמונות של העדשה, וכמה הצמצם שלה?

• הוסף לסימניות
דוקא דיברתי על זאפ, 18-200 גירסא 2 היא דגם משופר מבחינה אופטית.
גם המייצב משופר שם, באופן כללי היא עדשה טובה.

כמובן אי אפשר להשוות את הביצועים שלה לקומבינציה טובה יותר.
לדוגמא: אם תיקח עדשת 17-50 2.8 מצוינת, [1250 ש"ח] היא תפתח לך עולם חדש של אפשרויות!
ב 1000 ש"ח שיישארו תוכל לקבל עדשה נוספת משלימה, עדשת פריים עם צמצם 1.8 [מעולה לפורטרטים] או עדשת טלה-זום.

אם תגדיל טיפונת את התקציב, העדשה השניה תהיה 70-300 של ניקון או של טמרון [איזור 1500 ש"ח].

יש הרבה אפשרויות, אבל אתה עדיין יכול ללכת בראש קטן, עדשה אחת שעונה על הצרכים שלך בלי להחליף עדשות ולהגדיל תקציבים...:)

• הוסף לסימניות
מה זה 2.8, ואיזה אפשרויות זה יפתח?
ומה זה טלה- זום?

• הוסף לסימניות
אם אתה מחזיק מצלמת DSLR אתה אמור לדעת...:D
בקצרה:
  • 2.8 מתייחס למפתח הצמצם - כמה אור העדשה שלך מכניסה. מספר נמוך יותר מייצג בד"כ עדשה טובה יותר. [היתרונות הם: עומק שדה נמוך או 'בוקה', ואפשרות לצילום בתנאי תאורה חלשה יותר].
  • טלה- אורך מוקד גבוה כמו 300mm.
  • זום - עדשה בעלת אורך מוקד משתנה.
אם תיקח 17-50 לא יהיה לך הרבה 'זום' בלשון העם, ולכן אולי תרצה עדשה נוספת שתפצה על כך, ובאיכות גבוהה יותר.

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה