חוו"ד|קומיקס "חדש ישן ומעורר עניין"...

• הוסף לסימניות
רגע מה אין היום זרקור?

• הוסף לסימניות
יש זרקור, ההורים שלי מנויים עוד מאז שהיינו ילדים, והיום הנכדים קוראים.

• הוסף לסימניות
לדעתי ההבדל העיקרי בין ציוריו של רחמים, אביך ועוד לבין הציירים כיום, הוא: שליטתם במבנה האנטומי האנושי. גם אם הפרופורציות לא מושלמות, ניכר הידע.
מאוד חסר ספר אנטומיה לציירים המותאם לציבור החרדי.

אגב ניתן לקנות את ספרי הקומיקס של רחמים בחנויות הספרים.

• הוסף לסימניות
יש זרקור גם היום ב"ה, ויש בו גם קומיקס,
אם כי שם מקפידים לקרוא לו "סיפור מצויר",
בדיוק כמו בימי רחמים.
והציורים שם בעיני הלא מקצועיות יותר יפים מאלו של רחמים
(אמאל'ה! אל תתנפלו עלי!),
ולמי שרוצה לדעת -
את הקומיקס שם מביימת הכותבת, והציירת נדרשת לצייר בדיוק לפי הוראות הסופרת.

• הוסף לסימניות
דיון פורה ומעניין...

• הוסף לסימניות
בתור ילדה שגדלה עם זרקור, ואכן הערצתי בכל ליבי את רחמים (ואת דמיונו הפורה!), אני חושבת שחלק גדול מההילה שנשמרה לנו בלב סביב הציורים הנוסטלגים, הוא בעצם, העובדה שזרקור היה יחיד במינו ויחודי. לא היה לנו, הילדים, שום דבר אחר כמעט לקרוא, ומי מדבר על קומיקס (!) יהודי...
אני לא חושבת שבאמת הציורים שלו היו מקצועיים במיוחד, זה פשוט שאנחנו באותה תקופה הערכנו את מה שהיה פי כמה ממה שילדים מעריכים היום את השפע שיש בספרים ובעיתונים.
זה כמו שביחס להיום, הספרים של שמואל ארגמן וסיפורי סבתא עליזה או אביגדור ייראו לנו מעט בנאלים או לא רלוונטים במיוחד. אבל לפני שלושים שנה, הם היו בשבילנו אוצר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיסטוק;789155:
לא קראתי הכל עדיין, אבל זה מזכיר לי את זרקור....
היו ימים...:)

הצייר הזה שהיה בזרקור לפני 20 שנה הוציא מאז ספר רציני אחד, אבל הספר הזה הוא הספר המצוייר היחיד ששוכן בכל ארון ספרים בבית מדרש שמכבד את עצמו.
רחמים זה שם עט של אברך יצירתי.
באמת נוסטלגיה.
והציורים כאן מראים על עתיד גדול לצייר שצייר אותם בגיל כזה

• הוסף לסימניות
הצלחתם לסקרן אותי, עד כדי כך שהלכתי לחפש את ספרו של רחמים האגדי :)

ובכן, להלן המסקנות...

ההבעות מקסימות, התלבושות מרתקות ובכלל האוירה מאד מאד קסומה, דרמטית כיאה לצייר גבר בעמיו.
אממ, האנטומיה די נחמדה, אך לא מעבר. לדעתי העניה.

ראו כוחה של נוסטלגיה.

עד כאן העזתי, עכשיו אני בורחת :)

• הוסף לסימניות
האמת שלא כתבתי כשמולי קומיקס של רחמים. אלא מול הקומיקס שהעלו באשכול הזה. כאן בפירוש ניכר ידע באנטומיה. אולי לא ידע מושלם. אך קיים בהחלט.
לגבי רחמים לא בדקתי ספציפית. דיברתי על ציירים שהגיעו מעולם הציור הכללי. כשלומדים ציור בצורה אקדמית ניתן משקל רחב ללימודי אנטומיה. זה מאוד מוסיף בציור.
אנדרו לומיס אומר שלא לאורך זמן אפשר להסתיר את אי ידיעת האנטומיה באמצעות ציור ביגוד רחב לדמויות...
יש גם ציירים חרדים שהשקיעו ולמדו אנטומיה באופן עצמאי. אני לא פוסלת איש חלילה. רק מעלה כאן השערה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה