חולדות עליך ישראל...!!!

• הוסף לסימניות
הן חזרו ימ"ש ...

סיפור כמו שלי עוד לא שמעתם... לפני שנה בדיוק.
הנתונים:,
* השכנים בונים/מרחיבים/ משפצים לשלוש מרוחות השמים,
* בעלי יצא למשמר ליל שישי וחזר בשלוש לפנות בוקר
* אני שלושה שבועות לאחר לידה מס' 3
* שלושה ימים לא נכנסתי למטבח כי ידעתי שיש לי שם אורחת ימ"ש...ושלוש מלכודות בשלושה גדלים עם שלושים פתיונות בשלוש מאות טעמים שלא מועילים...

3:00 נפלתי שדודה למיטה,
4:30 התעוררתי בזינוק כשאת השקט הלילי החרידה צווחת אימים מחדר הילדים... מצאתי את בני בכורי (2.9 נכון לאז...) צווח-צורח ומחזיק את לחיו...
נגעתי - רטוב!
יצאתי החוצה, הדלקתי אור, דם! נוזל!
בניגוב מהיר עם מגבת מזדמנת, התגלתה הזוועה - ביס!
ביס מרושע, אכזרי, עמוק וכואב!

אין להן בושה!!!!!

"היא נשכה אותו!!!" הערתי את בעלי תוך כדי שאני מושיבה אותו בעגלה
והילד שקצת נרגע אומר לאביו המבוהל בקול בוכים: "יהודית (אחותו...) נשכה אותי"...

תוך 3 דקות הייתי במעיני-הישועה וסיפור הזוי בפי ובלחי ילדי:
חולדה נגסה בו! בלי רחמים!

זה היה יום שישי סיוטי, עברנו משם לשניידר ומשם למשרד הבריאות בת"א.
חששו שאולי צריך חיסון נגד כלבת, לא היה צריך.

נתונים לסיום:
*לא הסכמתי לחזור הביתה.
*שלמנו 500 ש"ח ללוכד-מדביר מומחה.
*צלקת קטנטנה עד היום, שעוד עשר שנים או יותר, תכוסה בזקן...
*ואמא עם טראומה איומה שבוכה בן-רגע כשרואה יצור מכרסם כלשהו.

וה' הטוב רחם, מרחם וירחם.

ועכשיו - הן שוב פה, בכל פינה. והדמעה מצויה...
מנסיון, למשהו יש פתרון??

• הוסף לסימניות
אוי ואבוי...
לא מסוגלת לדמיין את עצמי בסיטואציה כזו!:(
תנסי תמונה של ר' שיעלה קסטירר

• הוסף לסימניות
הצלחת להכניס אותנו לאווירה מעולה!!!!אמאלה!

אין לי מה להציע לך -אני הייתי עוברת דירה ועכשיו!

• הוסף לסימניות
אין לי במה לעזור, רק רציתי להגיד שאת כותבת מדהים

• הוסף לסימניות
יש לך אפשרות למנוע מהן כניסה הביתה?

יש לך מידע מה דוחה אותן?

פשוט אצלנו יש שפני סלע בכמויות מזעזעות, הם חיית בר מוגנת שלצערינו מתרבה מיום ליום, הם יולדים כמדומני 6 בכרס אחת כך שהכמויות הן מטורפות. הם לא מסוכנים ולא נושכים, אבל מטרידים, ועוד איך, הם נמצאים בעמדת זינוק בכל חומה מצויה ומחסלים כל ירק שאנחנו עמלים ומשקיעים בו
(ועוד בפרט בשמיטה...)
מישהו שסבל מהענין גילה שכששמים בתוך בקבוקי פלסטיק (של המשקאות הקלים) עור של עוף, עד שמרקיב מרחיק אותם לתקופת זמן ארוכה-עד שהעור מתכלה.

אולי ידחה גם אותן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1476264:
כפי שהדגשתי, מציאות החולדות באזור אינן חידוש.

נכתב ע"י שושיה;1476265:
יש לך אפשרות למנוע מהן כניסה הביתה?

יש לך מידע מה דוחה אותן?

פשוט אצלנו יש שפני סלע בכמויות מזעזעות, הם חיית בר מוגנת שלצערינו מתרבה מיום ליום, הם יולדים כמדומני 6 בכרס אחת כך שהכמויות הן מטורפות. הם לא מסוכנים ולא נושכים, אבל מטרידים, ועוד איך, הם נמצאים בעמדת זינוק בכל חומה מצויה ומחסלים כל ירק שאנחנו עמלים ומשקיעים בו
(ועוד בפרט בשמיטה...)
מישהו שסבל מהענין גילה שכששמים בתוך בקבוקי פלסטיק (של המשקאות הקלים) עור של עוף, עד שמרקיב מרחיק אותם לתקופת זמן ארוכה-עד שהעור מתכלה.

אולי ידחה גם אותן?
ברוך ה' השנה ראיתי אותן רק מסביב לבניין (אני בקרקע, כן?), בשנה שעברה הן כרסמו את הרשתות ונכנסו...
אולי אנסה את הרעיון שלך. עשינו הדברה שעלתה מאות שקלים במשך כחצי שנה וזה עזר. אך היום הן שוב כאן ובכמויות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שתיקה בתרי;1476283:
כפי שהדגשתי, מציאות החולדות באזור אינן חידוש.
ברוך ה' השנה ראיתי אותן רק מסביב לבניין (אני בקרקע, כן?), בשנה שעברה הן כרסמו את הרשתות ונכנסו...
אולי אנסה את הרעיון שלך. עשינו הדברה שעלתה מאות שקלים במשך כחצי שנה וזה עזר. אך היום הן שוב כאן ובכמויות...
מתנחמת שאצלי זה "רק" עכברים...
עכשיו בלע"ה שקט

• הוסף לסימניות
כבעל נסיון, שכמעט שבועיים לא נכנסנו למטבח, וחודשים ארוכים לאחר לכידתה של הצוררת ימ"ש סבלנו מהריח הנוראי של יציאותיה של הגב', שהתחבאה לא פחות ולא יותר בקרביו של התנור (ממש כמו הצפרדעים במצרים) אני יכול לתרום קצת מנסיוני ומהחוויה שחוינו (:eek:) בנושא.

א. תבדקו היטב מסביב לחלונות הבית את דרכי ההגעה של הימ"שונים לביתכם, אצלינו זה היה עץ פיקוס ששלח את זרועותיו הארוכות לסורגי חלונות ביתינו, והם היוו מקפצה נוחה לחולדות להגעה ישירה, ללא תחנות ביניים ישירות היישר לביתינו, גִזְמוּ את הענפים שנצמדים לחלונות.

ב. הלוכד המומחה שהגיע לביתינו הביא איתו מלכודת אכזרית ובפיתיון שם קליפות תפוחי אדמה החולדות מאוד מאוד אוהבות את הקליפות, המדביר החשיך היטב את המטבח ודאגנו לשקט, התנאים שחולדות אוהבות בהן לצאת לעמל יומם, הכולל כרסום כל סוגי חומרי היסוד שקיימים בטבע, ובשעטו"מ שמענו את הצליל המבשר על לכידתה של הצוררת שהייתה קרובה מאוד ללידה ולדעת המדביר לולא הלכידה המוצלחת יכולנו להתמודד עם חולדה אימא+חולדה בן ובת (לפחות תאומים היו לה).

ג. כמובן ששמנו את תמונתו של הצדיק ר' ישעיה'לה ושמנו צדקה לעילוי נשמתו וביקשנו שזכותו של הצדיק תגן בעדנו מכף כל חולדות ועכברים.

ד. הטראומה מלווה אותנו עד היום, וחלונות המטבח והמרפסת האחורית סגורות הרמטית ונפתחות רק לצורך גדול.

• הוסף לסימניות
אצל ההורים שלי החולדות הגיעו מצינור ביוב פנימי, שאמנם היה לו מכסה אך הן היו מרימות אותו (!).
הלוכד החליף את המכסה למשהו כבד מברזל וב"ה מאז שקט.

אולי תאמצו חתולה לתקופה?
או שגם הן מפחדות מחולדות...

• הוסף לסימניות
חתולים מפחדים מחולדות בוגרות, בהחלט!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר לוין;1476330:
כבעל נסיון, שכמעט שבועיים לא נכנסנו למטבח, וחודשים ארוכים לאחר לכידתה של הצוררת ימ"ש סבלנו מהריח הנוראי של יציאותיה של הגב', שהתחבאה לא פחות ולא יותר בקרביו של התנור (ממש כמו הצפרדעים במצרים) אני יכול לתרום קצת מנסיוני ומהחוויה שחוינו (:eek:) בנושא.

א. תבדקו היטב מסביב לחלונות הבית את דרכי ההגעה של הימ"שונים לביתכם, אצלינו זה היה עץ פיקוס ששלח את זרועותיו הארוכות לסורגי חלונות ביתינו, והם היוו מקפצה נוחה לחולדות להגעה ישירה, ללא תחנות ביניים ישירות היישר לביתינו, גִזְמוּ את הענפים שנצמדים לחלונות.

ב. הלוכד המומחה שהגיע לביתינו הביא איתו מלכודת אכזרית ובפיתיון שם קליפות תפוחי אדמה החולדות מאוד מאוד אוהבות את הקליפות, המדביר החשיך היטב את המטבח ודאגנו לשקט, התנאים שחולדות אוהבות בהן לצאת לעמל יומם, הכולל כרסום כל סוגי חומרי היסוד שקיימים בטבע, ובשעטו"מ שמענו את הצליל המבשר על לכידתה של הצוררת שהייתה קרובה מאוד ללידה ולדעת המדביר לולא הלכידה המוצלחת יכולנו להתמודד עם חולדה אימא+חולדה בן ובת (לפחות תאומים היו לה).

ג. כמובן ששמנו את תמונתו של הצדיק ר' ישעיה'לה ושמנו צדקה לעילוי נשמתו וביקשנו שזכותו של הצדיק תגן בעדנו מכף כל חולדות ועכברים.

ד. הטראומה מלווה אותנו עד היום, וחלונות המטבח והמרפסת האחורית סגורות הרמטית ונפתחות רק לצורך גדול.
מזדהה...
אז, לפני שנה, החולדה באמת היתה בתנור...
א. אין לנו שום עץ בסביבה. הן (לא!) פשוט מטפסות של הקיר.
ב. הלוכד שהבאנו לא תפס אפילו אחת... הן ברחו חזרה החוצה ולא חזרו מפני הרעל שפוזר מסביב לבית...
ג. יש לי תמונה קטנה של הצדיק על הארון בחדר הילדים. אם למשהו יש תמונה גדולה יותר לשלוח או להעלות שנתלה במיקום מרכזי יותר וזי"ע...
ד. חודשים אח"כ לא פתחתי חלונות בחדר ילדים כשהם היו בבית.. אוורור רק בבקרים. והמטבח רושת מחדש הרמטית...

נכתב ע"י שירי12;1476373:
אולי תאמצו חתולה לתקופה?
אני סולדת מכל החי... מביצי כינים ועד קרני ראמים... אין סיכוי שאדור בכפיפה אחת עם יצור שיש לו יותר משתי רגלים...
וחוץ מזה, יעיפו אותנו משהכונה, הבניברקים... :) :D
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1476391:
חתולים מפחדים מחולדות בוגרות, בהחלט!
כך זה נראה. יש כאן חתולים לרוב. וגר חתול עם חולדה..

בינתיים הן רק בחוץ כשמדי פעם חודרת הביתה צווחה של שכנה שרואה אותן...::eek:

• הוסף לסימניות
לא הבנתי, הן כבר בבית שלך?
או שרק ברחוב מסביב?
אתם צריכים לדרוש מהעיריה הדברה, או משהו בסגנון.
לא ייתכן שאלו יהיו החיים שלכם!

סתם בשביל הסקרנות, אפשר להעלות תמונה?
אין לי מושג מה זו החיה הזו במראה החיצוני שלה, נמיות-מכירה, תנים, שועלים, זאבים שפני סלע, לא חולדות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1477331:
לא הבנתי, הן כבר בבית שלך?
או שרק ברחוב מסביב?
אתם צריכים לדרוש מהעיריה הדברה, או משהו בסגנון.
לא ייתכן שאלו יהיו החיים שלכם!

סתם בשביל הסקרנות, אפשר להעלות תמונה?
אין לי מושג מה זו החיה הזו במראה החיצוני שלה, נמיות-מכירה, תנים, שועלים, זאבים שפני סלע, לא חולדות.

עכשיו הן בחוץ. ממש מתחת לחלון... וזה נורא. טראומתי. ומפגע תברואתי.
העיריה עושה הדברה מינימלית שבקושי מדגדגת להן. רק מדביר פרטי עזר וגם לזמן מוגבל.
יש כאן בסביבה משהו שמגרה אותן... (ידוע שיש, נושא לאשכול נפרד, בהזדמנות...)

אין לי תמונה. וגם לא מסוגלת לעמוד ולצלם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שתיקה בתרי;1477304:
אין לנו שום עץ בסביבה. הן (לא!) פשוט מטפסות של הקיר.
גם עכברים יודעים לטפס על הקיר
לאחרונה טיפסו לי מול העיניים מהרצפה עד הבוידעם מעל לדלת הכניסה...

• הוסף לסימניות
אוי, כמה קשה!!! נשמע בלתי נסבל ממש!!!
אולי זה מעט מן המעט, אבל כל נשות ישראל שקראו את האשכול מצומררות אתך וחסות עליך מאד...
זה נשמע בלהה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה