חול בכל מקום...

• הוסף לסימניות
מה עושים עם כל החול הזה???
הילדים חוזרים מהגן, הנעליים מלאות, הכיסים, השיער, ואיפה לא...
ובעקבות זה- כל הבית כל היום חורק ודוקר מחול.
הרצפה, המיטות, הקפלים של הספה, ושלא לדבר על חדר האמבטיה...
ילד חלץ נעל בתום לב, או נשכב רגע על המיטה בזוית שרוקנה את הכיס, וזהו, איפה שלא נוגעים, כולנו שוחים בחול.
זה פשוט סיוט, בשעת הצהריים העמוסה והעייפה, להתחיל לקלח ילדים, לנער בגדים (לאן?) לדפוק נעליים, להפוך גרביים, ולטאטא את כל הבית, והסיפור חוזר על עצמו בערב אחרי הגינה השכונתית...
ואז, כשהבית כבר מטואטא, גרוף ושטוף, מתגלה לו פתאום עוד מצבור של חול בדמות דלי וכף שנשכחו באיזו שקית, או איזה כיס ששכחו להפוך, והכל מתחיל מהתחלה...

רעיונות?

• הוסף לסימניות
כל הכיסים (בעיקר במכנסי הבנים) - לסגור עם תפר במכונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;862009:
הילדים חוזרים מהגן, הנעליים מלאות, הכיסים, השיער, ואיפה לא...
ובעקבות זה- כל הבית כל היום מזמר מחול.
הרצפה, המיטות, הקפלים של הספה, ושלא לדבר על חדר האמבטיה...
ילד חלץ נעל בתום לב, או נשכב רגע על המיטה בזוית שרוקנה את הכיס, וזהו, איפה שלא נוגעים, כולנו שוחים בחול.
זה פשוט חוויה, בשעת הצהריים העמוסה והעייפה, להתחיל לקלח ילדים, לנער בגדים (לאן?) לדפוק נעליים, להפוך גרביים, ולטאטא את כל הבית, והסיפור חוזר על עצמו בערב אחרי הגינה השכונתית...
ואז, כשהבית כבר מטואטא, גרוף ושטוף, מתגלה לו פתאום עוד מצבור של חול בדמות דלי וכף שנשכחו באיזו שקית, או איזה כיס ששכחו להפוך, והכל מתחיל מהתחלה...

רעיונות?

איזה תאור משמח ;) על ברכה בבית. תשלחי זאת לאחותי שמחכה כבר..:confused:. (רק ה' יודע. היא הפסיקה לספור..) היא מחכה לדבר כזה בכליון עיניים תקראי לה לנקות מידי ערב היא לא תגמור להודות לך כל חייה. איזה אושר גורם לה כל לכלוך של ילדים בריאים...

אני רעה אולי שכך אני עונה לך.
תכל'ס גם לי זה לפעמים עולה על העצבים אבל אני לא שוכחת לזכור את עצמי ואותה ונרגעת מהר. זה השיטה שלי... :p

• הוסף לסימניות
וואו, באמת מעצבן!
נשמע שכשהילדים שלך בגינה - ראשם ורובם בחול!... :D

נראה לי שכדאי לנער את החול כמה שאפשר לפני היציאה מהגינה.
ואולי להוריד נעליים מחוץ לדלת או בשטח מוחלט בכניסה לבית, שם מתנערים - נעליים כיסים וכו',

אני עדיין לא בעלת ניסיון בענין, ולא מכירה מקרוב את הסיטואציה המדוברת.
בכל אופן הרבה הצלחה! וגמר חתימה טובה!

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בשואב אבק כשחוזרים מהגינה להכל נעליים עגלה וכו' ומנערת הכל באותו איזור ושוב עם שואב להגיד לך שאין גרגר ? לא! אבל מאד מקל

• הוסף לסימניות
תודה על התזכורת.
לרגע לא שוכחת להודות על המתנות היקרות, ולא רואה בהם כלל שום דבר מובן מאליו.
אין בשאלתי משום כעס או תרעומת על המצב, או חלילה על המתוקים שלי...
אם אחפש להתלונן על קשיים בניהול בית מבורך ב"ה, אמצאם מן הסתם בכל תחום ושטח,
אך זה איננו הכיוון, ולא המטרה.
ההתמודדות עם הבעיה שהעליתי נופלת ברובה על בעלי, שהוא המתפקד העיקרי בשעות הצהריים, ושסובל באופן כמעט פיזי אפילו מאיזכור המילה "חול".
קשה לי הרעיון שעם כל הלחץ של הצהריים הוא נדרש גם למקלחות ולניקיונות וכל השאר...
אני הייתי סוחבת עד הערב איכשהו, אבל הוא לא מסוגל.
וגם אחרי שהוא עמל, וניער, ושטף, וטאטא והחליף וכו' וכו', עדיין אני מגיעה לבית חורקני ודוקרני כמתואר לעיל.
אני מאמינה שבתים רבים מתמודדים עם הנושא, ואשמח לקבל רעיונות מעשיים כיצד להקל.

• הוסף לסימניות
אולי ללכת לגינה ללא חול, עם שטיח גומי

• הוסף לסימניות
אכן, גינות עם משטחי גומי הם ברכה גדולה,
ואני משתדלת ללכת לשם בשבת כדו',
אבל ביום חול, חצי מהכיף של הילדים זה המשחק בחול,
(לכן קוראים לזה "יום חול" אגב...)
ואת זה אין לי לב לקחת להם.
ובכלל, עיקר הבעיה זה בגן, בבוקר.
משם הם חוזרים ממש עטופים חול, כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
לנער כיסים לפני שנכנסים הביתה, ולהוריד נעליים ולנער... אין מה לעשות עם הדבר הזה, מזדהה.
אגב, אצלי הבעיה העיקרית היא בשיער... לא יוצא!!!

• הוסף לסימניות
גם לנו היה קיץ אחד כזה שפשוט שחינו בחול, אבל אז הבנו מה היתה הטעות שלנו לעומת שאר הקייצים - באותו קיץ קנינו נעלים סגורות במקום סנדלים...
חצי מכמות החול שהילדים מביאים איתם נמצאת בנעלים - וכמה שמנערים אותם תמיד נשאר בהם עוד חול - אז סנדלים זה פתרון מצוין - נכנס מפה, יוצא משם :)

לגבי שיער - אפשר לאסוף לבנות את השיער לקוקס או צמה ואז החול פחות מצטבר בין השערות. לפני אבטיה לפזר את השיער ולנער אותו היטב - לפני שמרטיבים אותו.

בנוסף, אפשר להגיד לילדים שכאשר הם מסיימים לשחק בחול - גם בגן - להתנער. לנער את הראש, לנער את הבגדים ולנער את הכיסים - הילדים מתרגלים מאוד מהר כשההורים מזכירים את זה פעם ופעמיים ושלוש...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
וווואי חול סינטטי זה דבר שפשוט עושה נרבים! לא יכולה לחשוב על זה.
אני עוד לא מנוסה כאמא, אבל במסגרת התנדבות בימי הסמינר היינו מוצאים חבורת ילדים שובבה לגינה והם אהבו חול חבל"ז (ולשחק איתם בחול הזה היה נראה לי הדבר הכי קשה בחסד הזה :) )
אז לפני היציאה מהגינה היינו עושים עם הילדים תחרות התנערות מהחול- מי מצליח לנער מעצמו הכי הרבה חול. זה היה משעשעש ומהנה :)

מה שכן, תתנחמי שעוד מעט חורף ולא יהיה לך מהגרגירים הסנטטים האלה בבית.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קודם כל, אני שונאת גינות עם חול. וזאת למרות הערך המוטורי שלו, מכיון שהוא משמש כר נרחב לחיידקים עקב התחפרות החתולות בלילה והלכלוך הרב שהן משאירות.
אני משתדלת ללכת לגינות ללא חול,ולמרות שהגינה ליד הבית נגישה יותר, אני מרחיקה נדוד.
שנית, כשחוזרים מהגן, מורידים את הנעליים בחוץ ומנערים. (בד"כ הגננות עושוץ את זה בעצמן לפני הכניסה לגן), ולגבי השיער- קניתי ראש ברז שמאפשר זרימה חזקה, ובדכ החול יורד בשטיפה של השמפו, אם לא, המרכך כבר מוריד הכל.
אגב, אני מורה להם בתקיפות שאין כזה דבר לזרוק חול או לשים חול על הראש כי זה מגרד בשיער, ו'מגרד בשיער' פירושו בדיקה במסרק הסמיך השנוא:eek:!!

• הוסף לסימניות
אנחנו גרים ב"ה בירושלים, כמעט כבר לא מוצאים פה גינות עם חול. ובגנים נראה לי שלכולם כבר אין חול ולכן אין לי הרבה במה לעזור
אבל העיצה של שואב בהחלט עוזרת מאוד - במקרים בהם נתקלתי בחול

• הוסף לסימניות
בבני ברק אין הבעיה הזאת, כיון שבבני ברק אין גינות והמעט שישנם מוזנחות ביותר ואין טעם ללכת לשם.

• הוסף לסימניות
טוב, מנסיון בתור ילדה שאמא שלה לא סבלה חול.... היינו מתנערים בתוך האמבטיה קומפלט!
מורידים את הגרביים נעליים מנערים כיסים וכל החול בתוך האמבט. כמובן שהיינו נשארים גם להתקלח שם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;862122:
אנחנו גרים ב"ה בירושלים, כמעט כבר לא מוצאים פה גינות עם חול. ובגנים נראה לי שלכולם כבר אין חול ולכן אין לי הרבה במה לעזור
אבל העיצה של שואב בהחלט עוזרת מאוד - במקרים בהם נתקלתי בחול
גם אנחנו גרים בירושלים וב"ה אין חול, במקרה שהולכים מחוץ לירושלים לגינה עם חול זה מעצבן ביותר!!!
ברור שאלו צרות של עשירים, על כל העקרות כאלה צרות ועקרות ל"ע מחכות לזה אך ידוע שזה לא חכמה לצאת מהבוץ אלא לא להכנס אליו בכלל!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hilav;862011:
זה מה שעשיתי עכשיו לבן שנתיים וחצי שלי, כל מקום שנשכב בבית נהיה מיני ארגז חול, עכשיו זה כמעט לא נראה!!, זה עלה לי כשלושים ש"ח לכל הזוגות, אצל התופרת וזה שווה!! ממליצה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;862133:
בבני ברק אין הבעיה הזאת, כיון שבבני ברק אין גינות והמעט שישנם מוזנחות ביותר ואין טעם ללכת לשם.
ברצינות?...
דבר ראשון יש את הגנים שבהם יש חול לרוב.
וגן העיר הוא דווקא מהגינות המושקעות יותר בב"ב (:
ובאמת חבל שכולו חול.

• הוסף לסימניות
תגידי תודה שזה חול ים ולא חול מדבר :eek::eek::eek:

...שזה אומר ארגז חול, ולא ארגז אבק!!.

• הוסף לסימניות
הברקה ממש.
תודה.
זה הסיוט הכי גדול.. הבנות עוד איכשהוא גם אותן מגעיל החול,
אבל הבנים.. בתוך האזניים, בראש, בגרביים, ובכיסים.. וכשהם מסיעים את המכוניות בשכיבה על הריצפה כל הבית ערמות חול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה