חום או כתום?

• הוסף לסימניות
רק להבין, עד כמה הראייה שלנו מוגבלת בצבעים..

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 213.6 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
בדיוק להיפך. זה רק מראה כמו המוח שלנו מתוחכם. הוא יודע לשקלל עוד דברים לתוך הפענוח של התמונה, לא רק את הצבע המדוייק שהוא רואה. הוא משקלל את הצל שהוא רואה, את הצבעים בסביבה, ומפענח את התמונה בצורה סובייקטיבית.

• הוסף לסימניות
מה התחכום? זה סוג של "באג" :) הרי מדובר באותו צבע בדיוק.
לא סתם אני מעלה את הדיון, כי קורה הרבה מצבים שיש תגובות בסגנון של בהיר/כהה אדום/כחול וכדומה.
אז מה שקורה הוא, שהאדם קובע את הצבע לפי המוח שלו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1035853:
מה התחכום? זה סוג של "באג" :) הרי מדובר באותו צבע בדיוק.
לא סתם אני מעלה את הדיון, כי קורה הרבה מצבים שיש תגובות בסגנון של בהיר/כהה אדום/כחול וכדומה.
אז מה שקורה הוא, שהאדם קובע את הצבע לפי המוח שלו..

זה בעצם גם יתרון ("תחכום") וגם חסרון ("באג") שלנו מול המחשב. טוב, זה לא סוד שאדם הוא לא מחשב.
זה יתרון כי המוח שלנו מסוגל להבין שאותו הצבע בתמונה מסויימת הוא תצוגה של כתום במציאות (כאשר הוא נמצא באיזור מוצלל) ושל חום במציאות של איזור אחר (כאשר הוא נמצא באיזור מואר). בקיצור, המוח שלנו מתחשב גם בצל שנופל, והמחשב לא מסוגל לעשות את זה, לא מסוגל לקרוא את הסיטואציה בשלמותה. זו הסיבה שאוטו-לבלס לעיתים קרובות מפספס בגדול.
כנ"ל כיוון WB לפי נקודה בתמונה שאמורה להיות לבנה. המחשב פשוט הופך אותה ללבנה מוחלטת (או אפורה), ואילו בנאדם היה יכול לאזן את הצבעים בצורה מדוייקת יותר כי הוא מבין שגם חולצה לבנה לפעמים בתמונה אמורה להיראות כחלחלה קצת, כי התמונה צולמה בחוץ והחולצה מחזירה את צבע השמיים הכחולים.

כשאומרים "זה חם" או "זה קר" על תמונות בפורום, קודם כל - ברור שצריך לקחת בחשבון שחלק מהצופים משתשמשים במסך לא מכוייל ולכן המילה שלהם בנושא פחות רלוונטית. ("פחות" אבל לא "לגמרי לא", כי גם בנאדם שמשתמש במסך לא מכוייל - רגיל להשתמש במסך הזה ולכן המוח שלו עושה בחזרה איזשהו כיול לקזז את הסטיה של המסך. במידה מוגבלת קצת.)
דבר שני, צריך לזכור שגם אם המוח שלנו נתון למניפולציות שונות (מה שגורם לנו לראות את אותו הצבע כחום וככתום באותה התמונה) - אנחנו עדיין מסוגלים לראות שתמונה בשלמותה היא חמה או קרה מדי, אם מתעלמים מסטייה של המסך עצמו. (נניח, אם מסתכלים על תמונה מודפסת ולא דרך מסך.)

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד - גם אחרי שהסתרתי את כל הריבועים שמסביב - זה לא אותו צבע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1035912:

דגמי בפוטושופ ותיווכחי שכן.

• הוסף לסימניות
הנה עוד הוכחה לאחת שניסתה וראתה אחרת..
יש לך פוטושופ? קחי דגימה מ2 הריבועים?

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 34.5 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
:D
זה קורע לכתוב דבר כזה בפורום צילום. ברור שהכוונה היא לדגום את הצבעים בפוטושופ.

• הוסף לסימניות
זה מה שגם אני עשיתי, ובדגימה זה אותו צבע! מדהים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1035918:
הנה עוד הוכחה לאחת שניסתה וראתה אחרת..
יש לך פוטושופ? קחי דגימה מ2 הריבועים?
עם כל הכבוד, פה שני הריבועים זהים בצבעם. מה שאין כן בתמונה הראשונה. נראים שונים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1036192:
עם כל הכבוד, פה שני הריבועים זהים בצבעם. מה שאין כן בתמונה הראשונה. נראים שונים!

זה בדיוק העניין של האשליה האופטית הזו.
הסביבה שכל ריבוע מוצג בה, גורמת לצבעים להיראות שונים, למרות שהם למעשה זהים.

• הוסף לסימניות
חברה.... אתם צודקים, וגם לא כל כך.
למה?
הכנסתי את זה לפיינטר, ורציתי לדגום כמו כולכם פה.
ואז אני רואה שדווקא 2 הריבועים האלו מורכבים מהרבה גוונים, תקריבו ותראו. אין את זה בירוק או באדום....
אז התקרבתי, ודגמתי מכל אחד את הצבע הכללי שניתפס לי בעין, לא דגמתי באקראי ככה שייצא מה שייצא....
המשכתי את הצבע וזו התוצאה.
מה אתם אומרים??? :eek::eek::eek:

קבצים מצורפים

• 111.JPG
    KB 139.9 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
לא האמנתי, עד שניסתי לבדוק זאת בפוטו שופ, ויצאתי בהלם.... פשוט מדהים!!!

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 204.2 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י לימדי;1036214:
לא האמנתי, עד שניסתי לבדוק זאת בפוטו שופ, ויצאתי בהלם.... פשוט מדהים!!!

אולי זה עובד רק בפוטושופ? ;)
זה באמת מדהים איך יוצא לכם.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Magic Brush;1036203:
חברה.... אתם צודקים, וגם לא כל כך.
למה?
הכנסתי את זה לפיינטר, ורציתי לדגום כמו כולכם פה.
ואז אני רואה שדווקא 2 הריבועים האלו מורכבים מהרבה גוונים, תקריבו ותראו. אין את זה בירוק או באדום....
אז התקרבתי, ודגמתי מכל אחד את הצבע הכללי שניתפס לי בעין, לא דגמתי באקראי ככה שייצא מה שייצא....
המשכתי את הצבע וזו התוצאה.
מה אתם אומרים??? :eek::eek::eek:

זה קובץ באיכות נמוכה של JPEG, וזה אומר שהדחיסה גורמת לכל ריבוע להיות בכמה גוונים. (אני מסתכלת על התמונה בהגדלה ורואה שגם בצבעים האחרים יש כמה גוונים.)
גם כשלוקחים צילום מסך ושומרים ב-JPEG באיכות נמוכה - רואים שכל כתם צבע מקבל כמה גוונים. למשל כשאני מסתכלת על הלוגו שלי ב-PDF - הכל וקטורי והטקסט בצבע אחיד. כאשר אני שומרת אותו כ-JPG כל אות מקבלת כמה גוונים בהתאם למרחק של הפיקסל מקצה האות.

ובכל זאת הצבע הכללי הוא זהה.

• הוסף לסימניות
אני זוכר שלמדנו פוטושופ בפרוג והמורה הראה לנו משהו דומה ולא האמנו למורה עד שכמעט כל אחד ניגש וגזר ריבוע ושם אותו במקום השני וזה נראה אותו דבר, במקום לדגום תסמנו רק את האיזור החום או הכתום תכפילו את השכבה ותביאו אותה למקום השני והלא יאמן יקרה, זה יהיה אותו צבע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1035849:
... הוא משקלל את הצל שהוא רואה, את הצבעים בסביבה, ומפענח את התמונה בצורה סובייקטיבית.

זה מה שאומרים על האדם, שהוא מושפע מהסביבה:)

• הוסף לסימניות
זה פשוט מדהים!!
עד שלא ניסיתי בעצמי לא האמנתי

• הוסף לסימניות
הרבה זמן לא נתקלתי בכזה דבר.
זה פשוט גדול.

• הוסף לסימניות
הראייה לא מוגבלת,
במציאות זה היה נראה זהה
העין החכמה יודעת לפצות על שינויי תאורה וכו'
הענין הוא שהמצלמה מוגבלת וע"כ בא הWB
ע"מ לנסות לתקן מוגבלות זו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה