דרוש מידע חופשת מחלה לחצי יום

• הוסף לסימניות
יציאה מהעבודה באמצע היום עקב מחלה
וכן חיסור למחרת עקב מחלה
האם החצי יום הראשון נקרא יום מחלה?
השאלה היא בעיקר משום שעל היום הראשון לא מקבלים תשלום אז האם היום המלא נקרא היום הראשון או היום השני
תודה רבה לעונים!!!

• הוסף לסימניות
אצלינו יש כלל, אם העובד החסיר שעתיים לפחות מיום העבודה 8.6 שעות, זה יכול להקריא יום מחלה ראשון.
ככה זה בחברה שלנו. לא יודעת אם ככה החוק.

• הוסף לסימניות
לפי התאריכים באישור המחלה.
הרופא יתן לך מהיום הראשון לא?
יוצא שהשעתיים הראשונות שעבדת לא ייחשבו לך, אלא אם כן הבוס נחמד.

• הוסף לסימניות
לפי התאריכים באישור המחלה.
הרופא יתן לך מהיום הראשון לא?
יוצא שהשעתיים הראשונות שעבדת לא ייחשבו לך, אלא אם כן הבוס נחמד.
תודה על המידע

אני רוצה להבין, מה הכוונה?
שישבו כאילו שלא עבדתי בכלל ביו הראשון ולא אקבל תשלום על השעות שעבדתי?

וכן לא עבדתי שעתיים אלא 4 שעות

• הוסף לסימניות
בדיוק.
את השעות שעבדת בפועל לא יחשיבו , כי אותו היום יחשב כיום מחלה ראשון .(בכפוף לאישור המחלה)
תעשי חישוב מה שווה יותר...

• הוסף לסימניות
בדיוק.
את השעות שעבדת בפועל לא יחשיבו , כי אותו היום יחשב כיום מחלה ראשון .(בכפוף לאישור המחלה)
תעשי חישוב מה שווה יותר...
אז לכאורה זה תלוי בנחמדות של הבוס
שיסכים למחוק את השעות שעבדתי ולהחשיב כמחלה
אני צודקת?
או שהחוק אומר כך?

• הוסף לסימניות
בחוק אין התייחסות ליום מחלה חלקי, שבו העובד עבד מספר שעות ונעדר בהמשך היום בשל מחלה בכפוף לאישור מחלה עבור יום זה. כאן זה פרשנות. י
יתכן שיום מחלה זה ייחשב יום מחלה ראשון והעובד יהיה זכאי לתשלום מחלה כחוק. כלומר, ייחשב כיום הראשון ולמחרת 50% כדין היום השני וכו'.
ויתכן שהמעסיק ישלם את השעות בהם עבד ולא יחשיב לו זאת כיום מחלה ולכן למחרת ייחשב היום הראשון.

כחשבת שכר, אני משלמת לפי תאריכי האישור ואם העובד עבד מקצת היום, רוב הבוסים מאשרים לשלם גם את השעות האלו.

• הוסף לסימניות
שאלה שממש חשובה לי
הבן שלי לא הרגיש טוב בעלי היה איתו שלושה ימים ואז אני עוד שלושה ימים
אמרו לי שמבחינה חוקית אני אמורה לקבל יום מלא כי זה בעצם היום הרביעי של המחלה .

אשמח מאוד לתשובה או ללינק שרואים את החוק הזה

• הוסף לסימניות
תביאי אישור מחלה על כל 6 הימים
אז יראו שהימים שחסרת זה היום הרביעי למחלה

• הוסף לסימניות
שאלה שממש חשובה לי

נראה שאת צריכה קישור לחוק כאן:
1701870458588.png

• הוסף לסימניות
שאלה שממש חשובה לי

רק אם הבעל עובד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה