חוקית, זה אפשרי??

• הוסף לסימניות
הבוס הגיע תחילת שנה לועזית עם הסכם עבודה.
מעניין אותי לדעת אם חוקית מותר לו להחתים אותנו על סעיף שכזה,
" ע"מ למנוע ניגוד אינטרסים ופגיעה פוטנציאלית במעביד, מוסכם בזאת, כי עם סיום עבודת העובד אצל המעביד, מכל סיבה שהיא, על העובד ייאסר לעבוד, כעצמאי או כשכיר, באותם תחומים בהם עסק אצל המעביד למשך 5 שנים בתחומי העיר: ________, ולמשך שנה תמימה בכל מקום אחר בארץ."

תודה לכל העוזרים.
:)

• הוסף לסימניות
נשמע הזוי... וסחטני לגמרי.

• הוסף לסימניות
מקובל יותר לחתום ע"כ שלא יעבדו עם אותם קלינטים.

• הוסף לסימניות
באמת נשמע לא נורמלי. אבל כנראה זה תלוי בתחום. אני גם פעם התבקשתי לחתום על משהו דומה. והמעביד הסביר לי כך: "את באה לכאן לא מכירה כלל את התחום. אני אלמד אותך את כל ה"רזים" של התחום. מה יהיה לי מזה אם תקומי יום אחד ותפתחי אותו עסק עם הידע שאני נתתי לך, ותהפכי למתחרה שלי..."
(אל דאגה- אני ציינתי שאני עושה ניסיון לחודש ואחרי חודש יצאתי בלי שום כוונות לפתוח עסק בתחום!:rolleyes:)

• הוסף לסימניות
וכשלא הסכמתי לחתום... מצאתי את הדרך החוצה.
:(
ואם זה תחום שהגעת אליו עם הידע??

• הוסף לסימניות
את יכולה לחתום בלב רגוע.

ואחרי זה לנהוג אחרת....... אין לו אפשרות חוקית ומוסרית לחייב אותך לתקופת צינון ארוכה כ"כ...
(אני חושבת ש6 חו' זה כן חוקי, אבל עבר זמן מאז שבדקתי את זה)

• הוסף לסימניות
לדעתי, בלי הבנה בחוק- יאסר על עובדת העוזבת ביוזמתה לעבוד תקופה קצרה בתוך רדיוס מסוים, אם מדובר בעסק שבנוי על היותו יחיד באיזור.

• הוסף לסימניות
גם אצלנו החתימו על כזה סעיף אבל בטווח של שנה, חתמתי בלי התייחסות מיוחדת, לא חושבתץ שיעקבו אחרי.. וא"כ מה בידם לעשות?

• הוסף לסימניות
זכות המעביד להחתים על כל סעיף שרק יעלה בדעתו, גם עם יאסור ללעוס מסטיק.
וזכותך כעובדת לסרב בתוקף, זו פסקה לא מקובלת, גם עם מדובר ברזי מקצוע נדירים עדיין לאסור אותך ל5 שנים נשמע קצת הזוי, ממליצה לסרב יפה, תנסי לקצר את ה5 שנים ל5 חודשים, זה עדיף..
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שכחתי לציין. שלי היה: לעולם ועד, עם מודעה שבמודעה עד סוף כל המודעות!!! (הייתי צריכה להיות טו"ר להבין את כל המשמעות!!! ;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;953952:
גם אצלנו החתימו על כזה סעיף אבל בטווח של שנה, חתמתי בלי התייחסות מיוחדת, לא חושבתץ שיעקבו אחרי.. וא"כ מה בידם לעשות?
סעיף אחד לפני היה,
שעל כל דין ודברים בגין ביטול אחד מסעיפי החוזה, הדבר יובא לבית הדין האזורי.

• הוסף לסימניות
נשמע הזוי!!!
מה, הבוס יכול לומר לעובדת לא לעבוד בתחום המקצוע שלה לחמש שנים הבאות לאחר שיפטר אותה????
או שאם יפטר את העובדת, תאלץ לעשות הסבת מקצוע.
גם מעסיק שלוקח עובדת ללא ידע בתחום, עושה זאת מטעמיו האישיים ובד"כ הראשון בהם הוא חיסכון כלכלי ע"פ עובדת עם נסיון.
אני מכירה שמגבילים על לקיחת לקוחות קיימים של בית העסק,
אבל הגבלה על עבודה התחום??????????? :cool::cool::cool:

במשרד שאני עובדת, העובדים מוחתמים שאסור להם לעבוד עם הלקוחות שלנו למשך שנה לפחות. אבל במהלך הזמן כבר יש 2 עובדים שעזבו ופתחו עסק מתחרה. וכן, הם למדו אצלינו את כל רזי המקצוע... :rolleyes:

• הוסף לסימניות
את יכולה לבקש לתחום את הענין למקצוע הספציפי בו את עובדת
לדוג' אם את עובדת במקומון לא תפתחי עיתון באותה עיר
או אם את עובדת בגרפיקה לחיתוכי לייזר לא תעסקי בחיתוכי לייזר באותה עיר.
אבל את כל המקצוע תגנזי לחמש שנים אחרי שתעזבי???
הזוי לגמרי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;954021:
את יכולה לבקש לתחום את הענין למקצוע הספציפי בו את עובדת
לדוג' אם את עובדת במקומון לא תפתחי עיתון באותה עיר
או אם את עובדת בגרפיקה לחיתוכי לייזר לא תעסקי בחיתוכי לייזר באותה עיר.
אבל את כל המקצוע תגנזי לחמש שנים אחרי שתעזבי???
הזוי לגמרי!

לדעתי גם כך זה הזוי,
ואם היא תרצה לעבוד בעסק מתחרה? במקומון אחר?
סה"כ יש לה נסיון ותוכל להתפרנס.
לדעתי, אפשר לקבל הגבלה שלא להתעסק עם לקוחות שלו באופן עצמאי או למשוך אותם לעסק מתחרה. אבל להגביל את העבודה בתחום???

• הוסף לסימניות
זה נקרא תקופת צינון.
למיטב היכרותי עד כה נתקלתי בהגבלה של חודשים מספר.
השאלה גם האם זה מקצוע שהגעת איתו לעסק, למשל גרפיקאית וכעת הוא מונע ממך להמשיך בתחום שהשקעת בו בעצמך, או שהוא לימד אותך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;954024:
זה נקרא תקופת צינון.
נכון, יש מושג "תקופת צינון"
אבל:
א. האם מדובר בלא לעבוד בתחום כלל? ? ?
ב. כפי שרשמת, תקופת הצינון היא למס' חודשים בודדים.
ג. תקופת הצינון מתומחרת, העובד מקבל בזמן זה תמלוגים שמנים.

לפני תקופה קצרה, דובר על כזה מקרה בתקשורת, לא זוכרת פרטים מדויקים, אבל נראה לי שמנהלת בנק פוטרה וסוכם על פיצוי של מיליוני ש"ח, כדי שלא תעבור למתחרים בטווח של חצי שנה... גם לזה היא לא הסכימה ושלמו לה עוד!

• הוסף לסימניות
ראשית, לשאלת פותחת האשכול יש הבדל גדול אם את מגיע לעבודה עם ידע וניסיון בתחום לבין אם מקום העבודה מכשיר אותך למקצוע המדובר.
בגדול זה עניין משפטי סבוך ויש בו הרבה תחומים אפורים, יש בסוגיה הזאת שפע של פסקי דין חלקם סותרים אחד את השני.
תוכלי לעיין בציטוט:
"השוק החופשי וההזדמנויות הרבות העומדות בפני העובדים, גורמים למעסיקים רבים להחתים את עובדיהם על הסכמי עבודה המגבילים את חופש העיסוק שלהם. מדובר למעשה בכתבי אי סודיות או אי תחרות, בין העובד למעביד, הן בתקופת ההעסקה והן במסגרת תקופת צינון לאחר תום ההתקשרות בין הצדדים.

שימו לב, בתי הדין לעבודה, ובית המשפט העליון לצידם, הכירו בכך שמדובר פעמים רבות בצעדים דרקוניים ובלתי הגיוניים כלפי העובד. לדוגמא, כיצד אפשר לצפות מרואה חשבון כי לא יעסוק בתחום ראיית החשבון בתום העסקתו? האם ניתן למנוע ממדריך חוג פסיכומטרי לעבוד בתחום לאחר שנים רבות משום שמעוניין הוא להחליף מקום עבודה?"

נכתב ע"י EC;953952:
למרות כל האמור לעי"ל הגישה של "מה בידם לעשות חתמתי בלי התייחסות מיוחדת לא חושבת שיעקבו אחרי.." זו גישה פסולה ולא נכונה. אדם שמפר ברגל גסה ובמחשבה תחילה הסכם שהוא חותם עליו, יפר כל הסכם חוקי ושאינו חוקי, צודק ושאינו צודק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;954108:
ראשית, לשאלת פותחת האשכול יש הבדל גדול אם את מגיע לעבודה עם ידע וניסיון בתחום לבין אם מקום העבודה מכשיר אותך למקצוע המדובר.
בגדול זה עניין משפטי סבוך ויש בו הרבה תחומים אפורים, יש בסוגיה הזאת שפע של פסקי דין חלקם סותרים אחד את השני.
זהו תחום שהגעתי אליו עם ידע ונסיון קודם.
הוא לא לימד אותי פה שום רז במקצוע, ואפילו להיפך, היו הרבה דברים שאני הבאתי לו רעיונות פיתוח מנסיוני הקודם.
אז כך שאת ההגבלה הזו לא הייתי מוכנה לקבל.
מה גם, כשדובר על תקופה קצרה יותר, על מנת שלא אצטרך לשבת חמש שנים ללא עבודה, הוא אמר שהדבר נכתב ע"י עורך הדין של החברה, ואין לשנות בו מילה ללא הסכמתו, אך הוא לא הסכים לתת, ולו פרט הכי קטן על אותו עורך הדין של החברה, על מנת שאדבר איתו, או שהוא ידבר ישירות עם עורך דיני,
בכל מקרה, המצב כעת לא ניתן לשינוי, את מקום העבודה, עזבתי.
ושאר העובדים שחתמו, רובם ככולם מתחרטים, שהרי אם כולם לא היו חותמים, הוא לא היה מפטר את כולם......

תודה לכל המגיבים!
:)

• הוסף לסימניות
מקווה להצלחתך, וגאה בהחלטתך!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה