כללי חוקי?

• הוסף לסימניות
שבוע טוב!
משהי העלתה פה שאלה בשבוע שעבר ובעצם עוררה אותי לשאול:
אם אני קונה תמונה באייסטוק, האם אני יכולה להשתמש בה חוקית על אריזת מוצר שמשווק בחנויות?
תודה

• הוסף לסימניות
אם מדובר בתמונה או אלמנט שמהווה חלק מהאריזה - מותר
אם מדובר בתמונה שמוכרים אותה הלאה כמוצר, למשל - מדפיסים 10,000 פוסטרים ומוכרים - אסור

• הוסף לסימניות
אם יש מישהו שכבר חקר את הנושא: אני מסתפקת בנושאים הבאים (ולצערי האנגלית שלי לא מספיק טובה כדי להבין לבד מההסכם באתר שלהם):
א. לדוגמא: ברכת הדלקת נרות מודפסת על קנווס למכירה. האם יש הבדל אם האלמנט משאטרסטוק הוא עיקר התמונה או מופיע כחלק קטן ממנה וכן אם נעשו בו שינויים?
ב. ספר שמיועד למכירה ובתוכו או על כריכתו עיטורים/תמונות משאטרסטוק - צריך רשיון מורחב?

תודה

• הוסף לסימניות
תשובות יעזרו גם לי, אז תודה....

• הוסף לסימניות
אני גם אעלה על הגל:
יש לי אתר תמונות מדהים וחינמי. (סודי סודי.....)
בראש האתר נכתב שהתמונות מותרות לשימוש חופשי בחינם.
לרוע המזל אין אף הזכר בקשר לשימוש מסחרי.

ניסיתי לפנות להנהלת האתר, דרך "צור קשר" נאדה, אף אחד לא חזר אלי.
מה עושים?

• הוסף לסימניות
לשחרית - אם התמונה היא חלק מעיצוב גרפי, גודלה וחשיבותה אינו משנה. היא יכולה לתפוס את כל הדף ולהיות העיקר בפרסום. החשוב הוא שלא תהיה לגמרי בפני עצמה ללא תוספות.

לחניו - מבלי לדעת את שם האתר ולבדוק שם את הרישיון אין אפשרות לענות לך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chaniu;982546:
אני גם אעלה על הגל:
יש לי אתר תמונות מדהים וחינמי. (סודי סודי.....)
בראש האתר נכתב שהתמונות מותרות לשימוש חופשי בחינם.

סודי סודי אבל אולי בכ"ז?
יש לי תשובה סודית סודית שכשכתוב לשימוש חופשי הפירוש הוא (לא כמו בחברות הסלולר למינהם אלא) תעשה עם זה מה שאתה רוצה. כולל לשימוש מסחרי. (סתם לידע כללי - אמנם הפכים למדתי בגיל שנתיים שלוש ואז עוד לא ידעתי זאת אבל ההפך ממסחרי הינו פרטי, ולא חופשי...:confused:)
אז אני שיתפתי אותך (ואת כל חברי הפורום) בסוד הכי כמוס שלי, ואולי תשתף את כל חברי הפורום (ואותי) בלינק לאתר?
תודה מראש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;984235:
סודי סודי אבל אולי בכ"ז?
יש לי תשובה סודית סודית שכשכתוב לשימוש חופשי הפירוש הוא (לא כמו בחברות הסלולר למינהם אלא) תעשה עם זה מה שאתה רוצה. כולל לשימוש מסחרי.
תודה מראש...
אני כבר נתקלתי באתרים שהיה כתוב בהם "השימוש מותר" והם כולם נבנו על טהרת הגניבה מאתרים מסחריים. לכן הלינק כן דרוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;984172:
לשחרית - אם התמונה היא חלק מעיצוב גרפי, גודלה וחשיבותה אינו משנה. היא יכולה לתפוס את כל הדף ולהיות העיקר בפרסום. החשוב הוא שלא תהיה לגמרי בפני עצמה ללא תוספות.

תודה על ההתייחסות. לא לגמרי הבנתי את דבריך - אתה מתכוון לרשיון רגיל (לא מורחב)? אני מתייחסת לא למודעת פרסום אלא למוצר שנמכר.

זה נוגע לי למעשה - איזה סוג רשיון עלי לרכוש (וממילא אם זה רווחי בסופו של דבר...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;984235:
סודי סודי אבל אולי בכ"ז?
יש לי תשובה סודית סודית שכשכתוב לשימוש חופשי הפירוש הוא (לא כמו בחברות הסלולר למינהם אלא) תעשה עם זה מה שאתה רוצה. כולל לשימוש מסחרי. (סתם לידע כללי - אמנם הפכים למדתי בגיל שנתיים שלוש ואז עוד לא ידעתי זאת אבל ההפך ממסחרי הינו פרטי, ולא חופשי...:confused:)
אז אני שיתפתי אותך (ואת כל חברי הפורום) בסוד הכי כמוס שלי, ואולי תשתף את כל חברי הפורום (ואותי) בלינק לאתר?
תודה מראש...

אתה יודע מה?
עד עכשיו האתר היה סודי סודי, מעכשיו? סודי סודי וכמוס כמוס.

ויש לי הצעה מעניינת: אתה מחפש לי את המקור לחקיקה המשפטית שלך ("כשכתוב לשימוש חופשי הפירוש הוא תעשה עם זה מה שאתה רוצה, כולל לשימוש מסחרי".)

ואני מורידה לך תמונה אחת יפה מהאתר שלי. לשימוש חופשי כמובן....

ודרך אגב, זה מה שמופיע לי בראש האתר:
You can download cool desktop images for free

• הוסף לסימניות
למה האתר כל כך סודי?
(האמת היא שרימון לא מאפשר לי לבדוק מה יש בו... אז בשבילי הוא יישאר סודי, אם את מתכוונת לגודפון)

• הוסף לסימניות
חניו התרגום המעשי של המשפט באנגלית שהבאת לגבי 'רישיון' (וזה ממש לא) הוא שמותר לך להוריד את הרקע לשולחן העבודה בחינם, אבל בהחלט שאין שום רשות להשתמש בו הלאה גרפית לשימוש אישי או מסחרי כלשהו.

שחרית - אין לי מושג לגבי ההבדלים בין רישיון מורחב לרגיל באתר הנ"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה