כל השאלה היא איך יחלקו את התקציב הקיים.כרגע המסים שלך מממנים הרבה מאד צרכים אחרים של הממשלה.
את מסכימה שיורידו לך עוד מס כדי לממן את 5 המליארדים האלו?
ואז כמובן המזייפם יזייפוכמובן שאם פותחים מעונות חינם צריך להיות מותנה במספר שעות של עבודת האם
אז על חשבון מה אתה מציע לקצץ 5 מליארד, לו אתה שר האוצרכל השאלה היא איך יחלקו את התקציב הקיים.
די ברור שלא יעלו מיסים בשביל לממן תוספת של תוכנית כזו או אחרת.
בתור מה את שואלת אותי?אז על חשבון מה אתה מציע לקצץ 5 מליארד, לו אתה שר האוצר
את מניחה שלא יעלו מיסים, ושיקצצו.בתור מה את שואלת אותי?
אין לי שום נתונים אז אין לי איך לענות לך.
(*לו את)
אפשר להגיד את זה על כל תוכנית שהיא.את מניחה שלא יעלו מיסים, ושיקצצו.
אני רק רוצה להמחיש את גודל האבסורד של הלארג'ים הגדולים פה, (לא את, הכותבים למעלה), שבנדיבותם כי רבה מחלקים מליארדים לפה מליארדים לשם, המיסים לא יעלו, אולי שידפיסו יותר כסף? רעיון גאוני
על 5 מליון אפשר להגיד , אולי,אפשר להגיד את זה על כל תוכנית שהיא.
ברור שכל אחד ינסה לקדם מה שחשוב לו עצמו, אבל לדעתי קצת לא הגיוני לחשוב שבדיוק זה מה שיגרום להעלאת המיסים.
זה לדעתי צריך להיות הפתרון,פתרון יותר נכון הוא חלוקת שוברים לאמהות עובדות - קחי שובר על 1000 ש"ח בחודש, בהתאם למבחן הכנסה, ותעשי איתו מה שאת רוצה
(זה בערך מה שכבר יש היום, רק שניתן למימוש רק במסגרות מפוקחות)
מצד שני, במצב קשה המטפלות פשוט יעלו את המחירים באותו סכום, כך שרווח גדול לא יצא מזה
אז אפשר בעצם גם לפי אחוז משרה- עובדת 50 אחוזים תקבל מחצית.זה לדעתי צריך להיות הפתרון,
נקודות זיכוי להורים לילדים מגיל 0-3 בשווי של עלות המעון חלקי 2 לכל בן זוג.
(אצל החילונים משלמים יותר מ4K בחודש על מעון.)
בתכלס מישהי שעובדת עד 1-2 לא צריכה מעון,
היא יכולה לשלוח למטפלת פרטית עד 1
בד"כ היא ממילא לא תשלם מס הכנסה...אז אפשר בעצם גם לפי אחוז משרה- עובדת 50 אחוזים תקבל מחצית.
את מדברת מנקודת מבט של הורים לילד אחד.נקודות זיכוי להורים לילדים מגיל 0-3 בשווי של עלות המעון חלקי 2 לכל בן זוג.
על מעון פרטי.(אצל החילונים משלמים יותר מ4K בחודש על מעון.)
אני מסכימה איתך, רק מזכירה שבעין חילונית אישה שבעלה לומד לא צריכה מעון בכלל, כי בעלה יכול לשמור על הילד.בתכלס מישהי שעובדת עד 1-2 לא צריכה מעון,
היא יכולה לשלוח למטפלת פרטית עד 1
היום יש פגישה של ראש הממשלה עם שר האוצר ושר החינוך כדי לדון בעניןמישהו יודע אם יש חדש בעניין?
יש לי ילד שבדיוק יהיה בן שנתיים בחופש הגדול... רלוונטי כדי לדעת לאן לרשום אותו.
לא...רגע,
ומי שלא משלמת מ"ה יותר קל לה לשלם למעון???
אם יש דרגה אז מצוין,את מדברת מנקודת מבט של הורים לילד אחד.
כשיש עוד כמה ילדים הדרגה יורדת בדרך כלל, אלא אם כן השכר שלך גבוה ברמות שלא לעניין להתלונן.
זאת דעתך, לא כולן יקבלו רק אלו שמשלמים מס גבוה.על מעון פרטי.
המעונות האלו יקפיצו מחירים כשהורים יוכלו לשלם יותר.
לא ממש, ואכן רק מי שעובדת במשרה מלאה תקבל את הזיכוי הנל, אז נשים חרדיות שהבעל שלהן אברך יקבלו חצי מהזיכויאני מסכימה איתך, רק מזכירה שבעין חילונית אישה שבעלה לומד לא צריכה מעון בכלל, כי בעלה יכול לשמור על הילד.
אשה שיש לה דרגה אמיתית תמשיך לשלם כמו היום. היא כבר מקבלת סבסוד.וחוץ מזה אישה שעובדת עד 1-2 ויש לה דרגה אמיתית (ללא מסמכים פיקטיביים) במעון, תשלם את אותו מחיר על מעון או על מטפלת פרטית.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים