דרוש מידע חוק חינוך חינם מגיל 0 עד 3 - הבשורה שתעזור לכולנו!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמובן שאם פותחים מעונות חינם צריך להיות מותנה במספר שעות של עבודת האם

• תודה
Reactions: gpt
  • הוסף לסימניות
כרגע המסים שלך מממנים הרבה מאד צרכים אחרים של הממשלה.

את מסכימה שיורידו לך עוד מס כדי לממן את 5 המליארדים האלו?
כל השאלה היא איך יחלקו את התקציב הקיים.
די ברור שלא יעלו מיסים בשביל לממן תוספת של תוכנית כזו או אחרת.

• הוסף לסימניות
כל השאלה היא איך יחלקו את התקציב הקיים.
די ברור שלא יעלו מיסים בשביל לממן תוספת של תוכנית כזו או אחרת.
אז על חשבון מה אתה מציע לקצץ 5 מליארד, לו אתה שר האוצר

• הוסף לסימניות
בתור מה את שואלת אותי?
אין לי שום נתונים אז אין לי איך לענות לך.
(*לו את)
את מניחה שלא יעלו מיסים, ושיקצצו.
אני רק רוצה להמחיש את גודל האבסורד של הלארג'ים הגדולים פה, (לא את, הכותבים למעלה), שבנדיבותם כי רבה מחלקים מליארדים לפה מליארדים לשם, המיסים לא יעלו, אולי שידפיסו יותר כסף? רעיון גאוני

• הוסף לסימניות
את מניחה שלא יעלו מיסים, ושיקצצו.
אני רק רוצה להמחיש את גודל האבסורד של הלארג'ים הגדולים פה, (לא את, הכותבים למעלה), שבנדיבותם כי רבה מחלקים מליארדים לפה מליארדים לשם, המיסים לא יעלו, אולי שידפיסו יותר כסף? רעיון גאוני
אפשר להגיד את זה על כל תוכנית שהיא.
ברור שכל אחד ינסה לקדם מה שחשוב לו עצמו, אבל לדעתי קצת לא הגיוני לחשוב שבדיוק זה מה שיגרום להעלאת המיסים.

• הוסף לסימניות
אפשר להגיד את זה על כל תוכנית שהיא.
ברור שכל אחד ינסה לקדם מה שחשוב לו עצמו, אבל לדעתי קצת לא הגיוני לחשוב שבדיוק זה מה שיגרום להעלאת המיסים.
על 5 מליון אפשר להגיד , אולי,
אבל על 5 מליארד, סכום כזה אדיר חייב לבוא על חשבון משהו, או מהעלאת מיסים.

• הוסף לסימניות
אני בעלת משפחתון פרטי עם מעל 7 ילדים.
כבר שנתיים שאני צריכה רשיון הפעלה. והשנה יש לי גם מפקחת של משרד החינוך, ודרישות בטיחות בעלות של אלפי שקלים, ללא מימון וללא סבסוד.
לטענת המפקחת, המימון ינתן לכל הורה שירשום למסגרת מפוקחת (לא רק אלו שמסובסדות, אלא אלו הפרטיות המפוקחות). גם היא לא יודעת מתי זה יקרה.
אני לא מאמינה לה ב100%, כי יתכן שזה נאמר רק כדי לדחוף אותי להשלים את הליך הרישוי, אבל משתפת את המידע.

• הוסף לסימניות
פתרון יותר נכון הוא חלוקת שוברים לאמהות עובדות - קחי שובר על 1000 ש"ח בחודש, בהתאם למבחן הכנסה, ותעשי איתו מה שאת רוצה
(זה בערך מה שכבר יש היום, רק שניתן למימוש רק במסגרות מפוקחות)
מצד שני, במצב קשה המטפלות פשוט יעלו את המחירים באותו סכום, כך שרווח גדול לא יצא מזה
זה לדעתי צריך להיות הפתרון,
נקודות זיכוי להורים לילדים מגיל 0-3 בשווי של עלות המעון חלקי 2 לכל בן זוג.
(אצל החילונים משלמים יותר מ4K בחודש על מעון.)
בתכלס מישהי שעובדת עד 1-2 לא צריכה מעון,
היא יכולה לשלוח למטפלת פרטית עד 1

• הוסף לסימניות
זה לדעתי צריך להיות הפתרון,
אז אפשר בעצם גם לפי אחוז משרה- עובדת 50 אחוזים תקבל מחצית.

• הוסף לסימניות
את מדברת מנקודת מבט של הורים לילד אחד.
כשיש עוד כמה ילדים הדרגה יורדת בדרך כלל, אלא אם כן השכר שלך גבוה ברמות שלא לעניין להתלונן.
על מעון פרטי.
המעונות האלו יקפיצו מחירים כשהורים יוכלו לשלם יותר.
אני מסכימה איתך, רק מזכירה שבעין חילונית אישה שבעלה לומד לא צריכה מעון בכלל, כי בעלה יכול לשמור על הילד.
וחוץ מזה אישה שעובדת עד 1-2 ויש לה דרגה אמיתית (ללא מסמכים פיקטיביים) במעון, תשלם את אותו מחיר על מעון או על מטפלת פרטית.

• הוסף לסימניות
מכל האשכול לא הבנץתי דבר אחד- הולך ךהיות חוק כזה או שירדו ממנו?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע אם יש חדש בעניין?
יש לי ילד שבדיוק יהיה בן שנתיים בחופש הגדול... רלוונטי כדי לדעת לאן לרשום אותו.
היום יש פגישה של ראש הממשלה עם שר האוצר ושר החינוך כדי לדון בענין
מה שבנתיים עדכנו - שרק חלקים מהתכנית יתממשו, וזה לא יהיה בשנה הקרובה

ואגב זה ממש גועלי בעיני לדון מי משלם מ"ה ומי לא, ולמי מגיע ומי לא מגיע
ודאי לא כחרדים ששומעים זאת כל היום

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
את מדברת מנקודת מבט של הורים לילד אחד.
כשיש עוד כמה ילדים הדרגה יורדת בדרך כלל, אלא אם כן השכר שלך גבוה ברמות שלא לעניין להתלונן.
אם יש דרגה אז מצוין,
למה נראה לך לא לעינין להתלונן?
למה זה הגיוני שאשה שמרויחה 30, עובדת מצאת החמה עד אחרי השקיעה, ואין בבעלותה דירה, תשלם מס של יותר מ10K לחודש (כולל ב"יל ומס בריאות)
הנטו שלה יצא 17
וגם תשלם מחיר מלא על מעון וארנונה(הטבה בשווי של 2500 לחודש למשפחה חרדית).
לעומת אישה שעובדת בחצי משרה ומרויחה 7, יש בבעלותה פנטהאוז ועוד דירה להשקעה שמניבה תשואה... והיא כן תיהיה זכאית להנחה במעון+ הנחה בארנונה,
לא רק זה, תיהיה לה גם קדימות במעון ...
על מעון פרטי.
המעונות האלו יקפיצו מחירים כשהורים יוכלו לשלם יותר.
זאת דעתך, לא כולן יקבלו רק אלו שמשלמים מס גבוה.
אני מסכימה איתך, רק מזכירה שבעין חילונית אישה שבעלה לומד לא צריכה מעון בכלל, כי בעלה יכול לשמור על הילד.
לא ממש, ואכן רק מי שעובדת במשרה מלאה תקבל את הזיכוי הנל, אז נשים חרדיות שהבעל שלהן אברך יקבלו חצי מהזיכוי
וחוץ מזה אישה שעובדת עד 1-2 ויש לה דרגה אמיתית (ללא מסמכים פיקטיביים) במעון, תשלם את אותו מחיר על מעון או על מטפלת פרטית.
אשה שיש לה דרגה אמיתית תמשיך לשלם כמו היום. היא כבר מקבלת סבסוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה