חוק מוזר שהמציאו לכבודי בביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
שמעתם על כזה דבר?
עצמאית ושכירה
בתקופה שנצברת לדמי לידה נוכחית
לא מצטרפים החודשים של דמי לידה קודמת לענין עצמאית וזה נחשב כאילו לא עבדתי אז (למרות שקיבלתי דמי לידה וירד מזה ביטוח לאומי)
מה זה אמור להיות? לא הצלחתי למצוא את החוק באינטרנט...
שמעתם על כזה דבר?

• הוסף לסימניות
זה לא נכון.

מפורש כתוב בחוק ובאתר ביטוח לאומי שזה כן נצבר.
דמי לידה (זכות) – כל-זכות (kolzchut.org.il)
התקופות הבאות נלקחות בחשבון לצורך צבירת תקופת האכשרה של העובדת לדמי לידה:

• הוסף לסימניות
אאויש
באסה

שיהיה בהצלחה
לא מבינה בזה ממדש
רק ראיתי ביטוח לאומי אז נכנסתי לראות מה עכשיו...
:(

• הוסף לסימניות
זה לא נכון.

מפורש כתוב בחוק ובאתר ביטוח לאומי שזה כן נצבר.
דמי לידה (זכות) – כל-זכות (kolzchut.org.il)
התקופות הבאות נלקחות בחשבון לצורך צבירת תקופת האכשרה של העובדת לדמי לידה:

כן לטענתם זה "חוק מיוחד"- (לכבודי) שזה לא נספר. לעניין שכירה זה כן נספר ולעצמאית לא...

• הוסף לסימניות
שיראו לך את לשון החוק על האפליה לעצמאית.
בדקתי עכשיו באתר ביטוח לאומי את תנאי הזכאות ולא מצוין שם החרגה כזו.

• הוסף לסימניות
אני הייתי באבטלה ואח"כ הייתי עצמאית ושכירה
אמרו לי שזמן האבטלה נספר כתקופת הכשרה או לעצמאית או לשכירה
(והם החליטו לתת לפי הנמוך...)

• הוסף לסימניות
בדיוק קראה לי איתם אותו סיפור ממש
אשמח מאוד שתעדכני אותי בכל התפתחות

• הוסף לסימניות
בדיוק קראה לי איתם אותו סיפור ממש
אשמח מאוד שתעדכני אותי בכל התפתחות
שמעתם על כזה דבר?
עצמאית ושכירה
בתקופה שנצברת לדמי לידה נוכחית
לא מצטרפים החודשים של דמי לידה קודמת לענין עצמאית וזה נחשב כאילו לא עבדתי אז (למרות שקיבלתי דמי לידה וירד מזה ביטוח לאומי)
מה זה אמור להיות? לא הצלחתי למצוא את החוק באינטרנט...
שמעתם על כזה דבר?

• הוסף לסימניות
צריך להתעקש איתם. אין כזה חוק וגם גולדנטל לא שמע.
ביקשתי שיקריאו לי את החוק והתכתשתי איתם הלוך ושוב.
יום אחד שמעתי קו הצניעות והחלטתי לקבל משהו שאני אגמור עם הסיפור
והלא יאומן קרה!! באותו יום!! חזרה אלי פקידה של בט"ל בהמשך לפניה באתר לפני שבועיים
ושאלה איך אפשר לקדם את זה. אמרתי לה תביאו את הכסף כבר אין לי עצבים לריב איתכם וה' הכניס לי משפט לא קשור על איזה אישפוז... אז היא אומרת אה באמת היית מאושפזת תשלחי לי הוכחה במייל ותקבלי את הכסף!!
מה שנקרא לרדת מהעץ בכבוד. תוך כמה ימים הכסף היה בחשבון!!
מסקנה:
1. לא לותר
2. קבלה בצניעות עוזרת..
3.לפעמים צריך למצוא להם פשרה או כיוון חדש רק שירדו מהעץ

• הוסף לסימניות
ואגב להתעקש איתם אני התעקשתי שאם הם לא מביאים לי דמי לידה על עצמאית שיחזירו את הדמי ביטוח שירדו לי מהדמי לידה הקודמת. נו?? עברתי לשלב מתקדם לא רק מבקשת אלא תובעת שיחזירו בגלל זה כנראה שלחו לי פקידה יותר בכירה. או שעובדים בשיטת מצליח...

• הוסף לסימניות
ואגב להתעקש איתם אני התעקשתי שאם הם לא מביאים לי דמי לידה על עצמאית שיחזירו את הדמי ביטוח שירדו לי מהדמי לידה הקודמת. נו?? עברתי לשלב מתקדם לא רק מבקשת אלא תובעת שיחזירו בגלל זה כנראה שלחו לי פקידה יותר בכירה. או שעובדים בשיטת מצליח...
ההודעה הראשונה מלפני שנה

האם זה לקח לך שנה?

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: szn
  • הוסף לסימניות
אשמח אם מישהו מנוסה ייעץ לי:
תאונה עצמית בערב פסח (שבר מורכב ביד) בזמן שלאחר פיטורין בעת חיפוש עבודה אחרת , אשפוז במיון בלבד לכ3 שעות לפרוצדורה +גיבוס וכמובן צילומים, אובדן כושר עבודה עד כדי אי תפקוד -כולל עזרה ברחצה /הלבשה וכו' ,צורך בפיזיו +ריפוי בעיסוק כמובן שאא לעבוד בצורה כזו בשום עבודה פיזית , כל ביקור במוסד רפואי -ביח בביקורת ,החלפת גבס ב'טרם' ועוד כותבים מעצמם אישור מחלה לחודש נוסף , אני מכוסה עד אוקטובר!!
ועכשיו השאלה -איך יתכן שביטוח לאומי שלל דמי פגיעה /תאונה בטענה שאין אי כושר /ריתוק לבית ואין אשפוז וזאת בגלל שאין אבדן כושר תפקוד
כחצי שנה ללא דמי פגיעה, או הכנסה כלשהיא מה אפשר לעשות כרגע ומהם הסיכויים להרויח בערעור
דחוף!!! סיוע!!!

• הוסף לסימניות
מומלץ לפתוח אשכול חדש
אגב, לדעתי כדאי לפנות לאנשי מקצוע בתחום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה