בית חולים חורף תשפ"ה - לידה ראשונה היכן ללדת ? איכילוב מעייני הישועה או תה"ש

מצב
הנושא נעול.
כאמור
למיטב ידיעתי גם בתה"ש לא הבינו את הרציונל.
ובהחלט יש דברים שלא קורים גם שם ליד המיטה. אלא רק בליווי ההורים.

אז כנראה שהכללים בגוגל לא נכתבו על ידי משרד הבריאות
והם לא מספיק ברורים..

זה בהחלט פרשנות הגיונית (וגם מקובלת בכמה בתי חולים) לאפס הפרדה - שפעולות שחייבות מבחינת בית החולים להתבצע שלא בחדר היולדת מסיבה כלשהי תבוצענה רק בנוכחות ההורה.
בדיוק לכן ממליצים פה על בתי חולים שכן הבינו את הרציונל כמו עין כרם ולניאדו שנותנים חוויה מושלמת למי שרוצה אפס הפרדה.

כ"כ מענין לקרוא כאן את כל התגובות של הביות
אני אישית בחיים לא עשיתי ביות,
התינוק היה איתי מ 5 בבוקר עד 11 בלילה
למעט ארוחות ומקלחות
אף פעם לא חשבתי שזה יהיה נורא בשבילו אם בלילה הוא יהיה בתינוקיה
כי אני בלאו הכי נותנת מטרנה
בהחלט אני מתחילה לחשוב יותר רציני בלידה הבאה לעשות ביות
@תמר מעיני הישועה בטח כתבת את זה כבר בעמודים הקודמים אבל מרוב עומס אני לא מוצאת את זה
אני אשמח לדעת מה התנאים אצלכם של ביות מלא.
ועכשיו לכמה עובדות קטנות:
בלידה האחרונה שלי לצערי התינוק היה מחובר למד סיטורציה במשך כל היומיים הראשונים
לא היתה לי אפשרות להוציא אותו מהתינוקיה ולכן כל פעם שרציתי להאכיל אותו הלכתי לתינוקיה
לא הנקתי כי זה היה לי קצת מורכב להניק בתינוקיה ויומיים ראשונים הוא קיבל רק מטרנה ולשם שינוי ההנקה הכי טובה שהיתה לי זה היתה דוקא איתו
דבר שני לכל מי שמרחמת על התינוק בתינוקיה, כל פעם שהגעתי היה יחסית ממש רגוע
רוב התינוקים ישנו ואם היה תינוקים שבכו, האחיות והכח עזר הרימו אותם וטיפלו בהם עד שהאמא הגיעה
ודבר אחרון שזה ממש מדהים, את התינוק שלי לא יכלו להרים כשהוא בכה בגלל הסיטורציה, וזה היה מדהים לראות שכל פעם כשנכנתי לתינוקיה והוא בכה ברגע שהוא שמע את הקול שלי, גם אם לא נגעתי בו עדיין ולא הרמתי אותו
מספיק היה לו לשמוע את הקול שלי בשביל להרגע, ורק בגלל שראיתי את זה אצלו כ"כ במוחש כמה אפילו רק הקול משפיע על התינוק אני ממש רוצה פעם הבאה לעשות ביות

אני חושבת שעדיף שברירת המחדל תהיה ביות מלא, עם אפשרות לתינוקיה למי שצריכה, מאשר להפך.
בעיני זה יריה לעצמינו ברגליים.
תחשבי, מי שרוצה לביית בכל מקרה יכולה, גם במעייני, ומקסימום יכולה ללכת לבית חולים אחר
אבל דווקא בית חולים כמו מעייני הישועה, שהיולדות בו לרוב משאירות אחריהן בתים מלאים ב''ה, אם הברירת מחדל שלו תהיה ביות מלא ואפס הפרדה זה יתן דלגיטימציה אדיר לנשים כאלה.
ש : 1. סביר שהאמהות שלהן כבר לא ממש יכולות לשהות איתן בלידה ולאחריה
2. הבעל שלהן עסוק בבית עם שאר הילדים
3. הן חוזרות לבית עם עזרה פחותץ ממינימלית וסדר יום תובעני ומתיש

אני בעד ביות וגם עושה ביות. כן, במעייני. אחרי הלידה שלחתי את בעלי לחיול וכו.
וכן, אני יודעת שהימים האלה פשוט מתישים נורא, זה אך ורק בשביל התינוק, בעלי מגיע כדי להיות עם התינוק ולאפשר לי לישון לכמה שעות טרופות, ואנחנו שנינו עושים מה שאפשר כדי שאנוח בבית אחרי ההתשה הגדולה הזאת.
לא אוהבת שמציגים את הביות כאוטופיה. זה הרבה תלוי בתינוק, לי למשל לא היה שום תינוק ששאכל ישן אכל ישן. ובביות התינוקות של השכנות הטריפו אותי.
אני רואה במעייני רואה מספיק נשים שזה יהיה שטות אדירה מצידן לנסות להפוך סדרי עולם בשביל הביות.
ההתחלה אחרי הלידה היא קריטית לאם, להתאוששות שלה.
בעיני מוטב לתינוק לישון כמה ימים בתינוקיה, מאשר לקבל אמא חלושה ומותשת במשך חודשי חייו הראשונים.

כשהוא ישן ולטפל בו בנחת.
אם הוא ישן.
לא כל תינוק ישן.
כלומר כולם ישנים בסוף, השאלה אם האמא יכולה לישון כשכל 10 דק' הוא מתעורר, או זז באי נוחות או חסר מנוחה.

התינוק היה איתי מ 5 בבוקר עד 11 בלילה
למעט ארוחות ומקלחות
בינינו רוב השעות היית איתו למעט 6 שעות בלילה. זה נקרא ביות חלקי (תכל'ס כמעט מלא:)
במעיני אפשר או חדרי ביות במחלקה הרגילה (קומה 5) שם יש אפשרות אם צריך בעת צורך דחוף לשים את התינוק בתינוקיה. החסרון - 3 יולדות בחדר. אין מספיק שטח בחדר שמאפשר התנהלות נוחה (העריסה צמוד למיטה ואין עוד שטח מעבר...) מחלקה עמוסה לרוב ודי רועשת. היתרון - גמישות בביות אם צריך.
יש מחלקה של אפס הפרדה - שיותר מתאימה לביות מצד התנאים בשטח - 2 יולדות בחדר גדול, מחלקה שקטה ונעימה מאוד. אחיות מהממות שנכונות לעזור מתי שרק תפני. ממה שאני ראיתי הן גם רוחצות את התינוק יותר ברוך ועדינות כי אין להן "סטוק" של תינוקות ממתינים לרחצה. לא באה להוציא לעז, נותנת את מה שאני חויתי.
החסרון - אין תינוקיה. אפשר להשאיר אצל האחיות בדלפק בעת הצורך אבל לא לפרקי זמן ארוכים מאוד כי הן שם לתפקידים אחרים בעיקר.
התינוקות של השכנות הטריפו אותי
זה בהחלט עקב אכילס של ביות... פעם אישה מתוקה בקשה ממני לצאת כל פעם שהילד בוכה. רחמתי ויצאתי אבל האמת שזה היה לי קשה מאוד. לא לקחתי ביות כדי לרוץ לחדר הנקה כל פעם שהילד יבכה. כשאני לוקחת ביות אני יודעת שיכול להיות שאשלם על זה בצרחות של התינוקות לידי. משתדלת להתעלם ולשמוע רק את התינוק שלי ולישון כשהוא ישן.
באיכילוב יש חדרים פרטיים שמונעים את זה. אישית אני למרות זאת לא רוצה ללכת לאיכילוב, אבל יש נשים שזה שיקול משמעותי בשבילן. במחלקה של אפס הפרדה במעיני או בלניאדו כשיש 2 יולדות בחדר המצב הרבה יותר טוב.
אדרבה - אשמח לשמוע מה המצב בבתי חולים נוספים באיזור המרכז - בלינסון, תל השומר, אסף הרופא וכו'? מה התנאים בביות מלא/אפס הפרדה?

בכלל חוויות הלידה שלי ממעיני הישועה מאד מאד טובות!!!
ממליצה ומודה.
מצטרפת. ילדתי באיכילוב ובלניאדו ורק מהלידה השלישית במעיני. באיכילוב ממש לא נהנתי, בלניאדו הייתי ממש מרוצה וכנ"ל במעיני. אין בית חולים מושלם אבל מעיני סיפק לי את מירב הדברים שחשובים לי ללידה ולאחריה ומשתפר מפעם לפעם עוד יותר.

בינינו רוב השעות היית איתו למעט 6 שעות בלילה. זה נקרא ביות חלקי (תכל'ס כמעט מלא:)
במעיני אפשר או חדרי ביות במחלקה הרגילה (קומה 5) שם יש אפשרות אם צריך בעת צורך דחוף לשים את התינוק בתינוקיה. החסרון - 3 יולדות בחדר. אין מספיק שטח בחדר שמאפשר התנהלות נוחה (העריסה צמוד למיטה ואין עוד שטח מעבר...) מחלקה עמוסה לרוב ודי רועשת. היתרון - גמישות בביות אם צריך.
יש מחלקה של אפס הפרדה - שיותר מתאימה לביות מצד התנאים בשטח - 2 יולדות בחדר גדול, מחלקה שקטה ונעימה מאוד. אחיות מהממות שנכונות לעזור מתי שרק תפני. ממה שאני ראיתי הן גם רוחצות את התינוק יותר ברוך ועדינות כי אין להן "סטוק" של תינוקות ממתינים לרחצה. לא באה להוציא לעז, נותנת את מה שאני חויתי.
החסרון - אין תינוקיה. אפשר להשאיר אצל האחיות בדלפק בעת הצורך אבל לא לפרקי זמן ארוכים מאוד כי הן שם לתפקידים אחרים בעיקר.

זה בהחלט עקב אכילס של ביות... פעם אישה מתוקה בקשה ממני לצאת כל פעם שהילד בוכה. רחמתי ויצאתי אבל האמת שזה היה לי קשה מאוד. לא לקחתי ביות כדי לרוץ לחדר הנקה כל פעם שהילד יבכה. כשאני לוקחת ביות אני יודעת שיכול להיות שאשלם על זה בצרחות של התינוקות לידי. משתדלת להתעלם ולשמוע רק את התינוק שלי ולישון כשהוא ישן.
באיכילוב יש חדרים פרטיים שמונעים את זה. אישית אני למרות זאת לא רוצה ללכת לאיכילוב, אבל יש נשים שזה שיקול משמעותי בשבילן. במחלקה של אפס הפרדה במעיני או בלניאדו כשיש 2 יולדות בחדר המצב הרבה יותר טוב.
אדרבה - אשמח לשמוע מה המצב בבתי חולים נוספים באיזור המרכז - בלינסון, תל השומר, אסף הרופא וכו'? מה התנאים בביות מלא/אפס הפרדה?
האמת ממש עשית לי חשק לביות בלידה הבאה
הבעיה הקטנה שהתינוק שלי רק בן 3 חודשים
נצטרך לחכות... :love:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה