בינינו רוב השעות היית איתו למעט 6 שעות בלילה. זה נקרא ביות חלקי (תכל'ס כמעט מלא

במעיני אפשר או חדרי ביות במחלקה הרגילה (קומה 5) שם יש אפשרות אם צריך בעת צורך דחוף לשים את התינוק בתינוקיה. החסרון - 3 יולדות בחדר. אין מספיק שטח בחדר שמאפשר התנהלות נוחה (העריסה צמוד למיטה ואין עוד שטח מעבר...) מחלקה עמוסה לרוב ודי רועשת. היתרון - גמישות בביות אם צריך.
יש מחלקה של אפס הפרדה - שיותר מתאימה לביות מצד התנאים בשטח - 2 יולדות בחדר גדול, מחלקה שקטה ונעימה מאוד. אחיות מהממות שנכונות לעזור מתי שרק תפני. ממה שאני ראיתי הן גם רוחצות את התינוק יותר ברוך ועדינות כי אין להן "סטוק" של תינוקות ממתינים לרחצה. לא באה להוציא לעז, נותנת את מה שאני חויתי.
החסרון - אין תינוקיה. אפשר להשאיר אצל האחיות בדלפק בעת הצורך אבל לא לפרקי זמן ארוכים מאוד כי הן שם לתפקידים אחרים בעיקר.
זה בהחלט עקב אכילס של ביות... פעם אישה מתוקה בקשה ממני לצאת כל פעם שהילד בוכה. רחמתי ויצאתי אבל האמת שזה היה לי קשה מאוד. לא לקחתי ביות כדי לרוץ לחדר הנקה כל פעם שהילד יבכה. כשאני לוקחת ביות אני יודעת שיכול להיות שאשלם על זה בצרחות של התינוקות לידי. משתדלת להתעלם ולשמוע רק את התינוק שלי ולישון כשהוא ישן.
באיכילוב יש חדרים פרטיים שמונעים את זה. אישית אני למרות זאת לא רוצה ללכת לאיכילוב, אבל יש נשים שזה שיקול משמעותי בשבילן. במחלקה של אפס הפרדה במעיני או בלניאדו כשיש 2 יולדות בחדר המצב הרבה יותר טוב.
אדרבה - אשמח לשמוע מה המצב בבתי חולים נוספים באיזור המרכז - בלינסון, תל השומר, אסף הרופא וכו'? מה התנאים בביות מלא/אפס הפרדה?