חותמת לעוסק פטור - איזה פרטים לכתוב

• הוסף לסימניות
יש כאן כ"כ הרבה אשכולות על הנושא הזה, ולא הצלחתי להגיע לתשובה ברורה, - כל אחד כתב משהו אחר.
אם אני קונה קבלות בחנות, אני יודע שאני צריך חותמת שלי,
השאלה איזה פרטים צריכים להיות,

האם מספיק שיהיה כתוב שם העסק, מס' העוסק, וטלפון,
או שצריך גם כתובת ושם בעל העסק??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש כאן כ"כ הרבה אשכולות על הנושא הזה, ולא הצלחתי להגיע לתשובה ברורה, - כל אחד כתב משהו אחר.
אם אני קונה קבלות בחנות, אני יודע שאני צריך חותמת שלי,
השאלה איזה פרטים צריכים להיות,

האם מספיק שיהיה כתוב שם העסק, מס' העוסק, וטלפון,
או שצריך גם כתובת ושם בעל העסק??
רק חברה צריכה חותמת.

• הוסף לסימניות
רק חברה צריכה חותמת.

כשיש קבלות מודפסות עם כל הפרטים שצריך אכן לא צריך חותמת,
אך כשקונים קבלות פשוטות ללא הפרטים - חייבים חותמת עם הפרטים של העסק.

• הוסף לסימניות
סורי, זה לא כך,
נכון לעכשיו- לפני שבועיים שאלתי במס הכנסה ואמרו לי שצריך רק שם ומספר עסק בלבד!
לעסק פרטי, פטור, ללא חותמת, הקבלות שלי כתובות כך ועוברות ברוך ד' בכל המקומות בלי בעיות.

• הוסף לסימניות
כשיש קבלות מודפסות עם כל הפרטים שצריך אכן לא צריך חותמת,
אך כשקונים קבלות פשוטות ללא הפרטים - חייבים חותמת עם הפרטים של העסק.
הקבלות הפשוטות אומנם עוברות אבל הן לא תקינות, הפרטים אמורים להיות מודפסים והמספור צריך להיות מודפס ברצף גם לפנקס הבא.

• הוסף לסימניות
הקבלות הפשוטות אומנם עוברות אבל הן לא תקינות, הפרטים אמורים להיות מודפסים והמספור צריך להיות מודפס ברצף גם לפנקס הבא.
הקבלות הפשוטות תקינות ברגע שמוסיפים חותמת עם שם ומספר העסק, את המספור לקבלות כותבים לבד בעט, וחובה להקפיד על רצף.
ככה אמרו לי במשרדי המע"מ (פעם פעם כשפתחתי עוסק פטור בתחום שונה לגמרי מדפוס)

• הוסף לסימניות
מקפיצה את הנושא, האם יש שינויים בחוק?
לפי מה שהבנתי, צריך להכניס מספר עוסק, וכינוי העסק.
שם העוסק לא צריך?
מה אני עושה אם כינוי העסק שלי הוא שמי הפרטי באנגלית, אבל בחותמת יש רק עברית?
זה תקין להכניס אותו בעברית, למרות שרשום במערכת באנגלית?

• הוסף לסימניות
כפי הידוע לי מפי איש מקצוע, אין שום חובה שהפרטים יהיה מודפסים וגם אין שום חובה בחותמת אפשר הכל בכתב יד.
וכך גם התבאר באשכול ישן:

• הוסף לסימניות
קחו המלצה, לכו על חשבונית דיגיטלית. חוץ מההפעלה הפשוטה והקלה יותר, ("תוציא קבלה, תחתום, תסרוק, תשלח במייל"..) זה גם נותן לכם סוג של הנהלת חשבונות קלה ונחמדה, דו"ח הוצאות, דו"ח הכנסות, לפי חודשים, שנים, תיקי לקוחות ועוד ועוד.

יש כאלו גם בחינם, או בסכומים סמליים לחודש (לעוסקים עם מחזורים קטנים, ולא הרבה מסמכים בחודש)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה