כללי חו"ד לוגו בית כנסת

• הוסף לסימניות
אשמח לחוות דעת על הלוגו דלהלן.

מדובר על בית הכנסת "היכל יהודה" בתל אביב (המכונה הקונכיה. בית כנסת גדול, מכובד ומהודר). כדי שיובן הרעיון, אסביר שהצד השמאלי של הלוגו אמור להזכיר את מבנה בית הכנסת מצידו, [אני מצרף גם תמונה אבל צריך אולי קצת יצירתיות כדי להבין למה התכוונתי, למי שלא מכיר את בית הכנסת].

הצד הימני אמור להזכיר מנורת שבעת קנים (שהיא גם כן חלק מאלמנטים המופיעים הרבה בבית הכנסת).

האמצעי הוא גם משלים את צורת המנורה, וגם יוצר תחושה של להבת נר (קשור גם להיותו של בית הכנסת זכר לקהילה שנחרבה בשואה).

אחרי הנאום הזה אשמח לביקורת. תודה

קבצים מצורפים

• לוגו בית כנסת.jpg
    לוגו בית כנסת.jpg
    KB 741.7 · צפיות: 241
  • rek2.jpg
    rek2.jpg
    KB 16.4 · צפיות: 119
  • ScreenHunter_125 Jun. 23 14.11.jpg
    ScreenHunter_125 Jun. 23 14.11.jpg
    KB 98.6 · צפיות: 124
  • הוסף לסימניות
הערה

הערה: אני רואה שהצבעים אינם כמו במקור. במקום הסגול הצבע הוא בורדו.

תיקון
אני מעלה ב-RGB כהמלצת Loochi

קבצים מצורפים

• לוגו בית כנסת2.jpg
    KB 95.6 · צפיות: 138
  • הוסף לסימניות
לוגו מושלם בעיני!
תנסה להעלות RGB כדי שנוכל לראות את הצבעים נכון יותר,
הקן האמצעי פחות מזכיר להבה, אולי אם תעגלו גם בצד השני זה יראה יותר, אבל עדיין זו קונוטציה שנוצרת, אז אולי זה לא חובה לעגל..
מהמם..

• הוסף לסימניות
נכון

האמת, את הלהבה האמצעית לא תכננתי במקור, אבל קיבלתי את התחושה אחרי שעשיתי. חשבתי שעדיף ככה, לא ברור מדי אבל נותן תחושה. תודה רבה!

• הוסף לסימניות
קודם כל שלום ידידי היקר!
ניכרת פה מחשבה עיצובית חכמה וזה עיקרי ומרשים.
הרעיון והכיוון נהדרים!

בעיניין הביצוע הייתי מנסה לשפר את ההתעגלות של הצורות כי יש נקודת חיבור ניכרת במקום שבו הצורות משנות כייוון כלפי מעלה וזה לא כ"כ חלק.
אולי כדי שימשיכו בכיוון מעגלי. צריך אולי לנסות.
יהיה יותר מרשים אם הצורות ילכו בקו מקביל ממש לאורך כל הדרך.
הייתי גם מנסה לעבות את הצורות קצת. זה יתן תחושה מוצקה יותר.

ולמרות כל ההערות הלוגו נראה מצויין ועם שם הבי"כ בפונט הנכון זה יראה מקצועי ומרשים!
מעניין הצבע הייתי בוחר בחול כהה במקום הבורדו, אבל זה עניין של טעם.(אולי חום ככה).

ודאי לא לעגל את הלהבה האמצעית זה מאוד נכון ככה!

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
משום מה המרווחים בין הקנים של המנורה מצד ימין, לבין קווי המתאר של הקונכייה בצד שמאל אינם נראים אחידים.
כמו"כ ההערות שיונתן ידידי נתן לך עומדות במקומן.

אבל הלוגו מהמם.

• הוסף לסימניות
צודקים

בכל מה שקשור לגימור יונתן אתה (כרגיל) צודק, צריך עוד לעבוד על זה.
אני גם קצת עדיין מתלבט על הצבעים. אני גם מתלבט אם להשאיר את חלוקת הצבעים ככה, או לנסות לתת לאמצעי צבע (אולי אותו הצבע המשתנה. אולי להוריד את המשתנה שלב אחד למטה). לא סגור על זה.

בכל אופן תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
היחס של חלוקת הצבעים מצוינת

• הוסף לסימניות
ממש מרשים

• הוסף לסימניות
הרעיון - נהדר! משלב את כל הדגשים שרשמת בצורה נהדרת ופשוטה (הכי חשוב בלוגו... שייווצר סמל אחיד ולא עומס חלקים שמנסים איכשהו לתפור ביניהם)
חלוקת הצבעים גם מצויינת.
הביצוע מוצלח אך בהחלט דורש ליטוש לצורות.
לגבי צבעים - אם הצבעים הללו מתאימים לביה"כ - נהדר.
(בד"כ בבי"כ משתמשים שבבורדו כהה יותר, נוטה יותר לאדום, וכאן זה גוון יין)
ואולי חום מעט יותר עשיר כדי שלא ילך לאיבוד בהדפסה.

עוד הארונת - הייתי בודקת איך הלוגו ייראה עם צורת מעט עבות יותר, כדי להוסיף מכובדות.

• הוסף לסימניות
בבקשה - תבחרו ותגיבו

טיפלתי בהתאם למה שנכתב פה לעיל.

מצ"ב 4 אפשרויות אשמח לשמוע איזה נראה לכם יותר.

תודה

קבצים מצורפים

• לוגו בית כנסת-01.jpg
    KB 278.6 · צפיות: 117
  • הוסף לסימניות
עלתה אופציה נוספת

הרעיונות דומים, מלבד העניין של הלהבה. אשמח לחוו"ד

קבצים מצורפים

• לוגו ביכנס 2-02.jpg
    KB 84.5 · צפיות: 92
  • הוסף לסימניות
לדעתי או 3 או 4

לגבי האופצייה השונה החדשה אני פחות התחברתי

• הוסף לסימניות
אני הכי אהבתי את 1 .
הייתי עושה את החום מעט יותר עשיר.

מחכה כבר לגרסה עם שם בית הכנסת בצד האייקון.

• הוסף לסימניות
אהבתי מאוד את הגרסה השניה, הלוגו נראה רציני ומגובש יותר, ואם מדובר בבי"כ מכובד זה מתאים יותר.
אבל הייתי עובדת על הסיום של הקנים, זה קצת מרובע מדי כך.
אבל הצורניות מעולה!

• הוסף לסימניות
לגבי האפשרות האחרונה
את הלהבה במרכז ניתן להפוך ליותר להבתית (סיומת להבה)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
ב״ה

המנורה לא הייתה עגולה! מתוך ויקיפדיה:

בפירושו למשנה שרטט הרמב"ם במסכת מנחות את צורת המנורה כשקניה אלכסוניים ולא מעוגלים, (וכך גם סבר רש"י והריב"ש). לגבי האיור של הרמב"ם, סבורים החוקרים, כי מעבר לכך שלא אמור היה להיות לו הידע על צורת המנורה המקורית, הרי שהוא גם כלל לא התכוון ליצור איור מדויק, אלא כל כוונתו הייתה רק ליצור סכימה מקורבת. עם זאת, בנו של הרמב"ם, רבי אברהם, העיד בחיבורו כי אביו כן התכוון לתאר את צורת הקנים: "ששיה קנים... נמשכים בגופה של מנורה לצד ראשה ביושר, כמו שצייר אותה אבא מרי, לא בעיגול כמו שצייר אותה זולתו".

גם הרב מנחם מענדל שניאורסון, הרבי מליובאוויטש, תמך בדעה שציורו של הרמב"ם הוא דווקני, ואף נתן הסיבות לכך שגביעי המנורה אצל הרמב"ם הפוכים מהמקובל - מה שבדרך כלל נתפס כראיה לכך שהציור של הרמב"ם אינו אלא סכמטי בלבד. הרבי מליובאוויטש, שנודע בהצמדותו לפשוטו של מקרא מצביע על כך המילה "קנה" אין משמעותה דבר מעוגל באף מקום במקורות. באשר לממצאים הארכאולוגיים, תירץ האדמו"ר מליובאוויטש בכך שיהודים ציירו את מנורות העזרה שהיו לנוי, כיוון שלא רצו לבזות את המנורה ולחקוק את צורתה על מטבע. בעקבותיו, מקפידים חסידי חב"ד לבנות ולצייר את דגמי המנורה בקווים ישרים דווקא, ובצורה זו הם גם מעצבים את חנוכיותיהם כאשר הן מעוצבות בצורת המנורה.

דבר שרבים נופלים בו לצערנו, ומי כמונו יהודים יר״ש ההולכים בדרך ה׳, נאמין אך ורק לדברי שליח ה׳ - נשיא הדור ולא למדענים ופילוסופים. לתשומת ליבכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2214745:
ב״ה

המנורה לא הייתה עגולה! מתוך ויקיפדיה:

לוידת אם המנורה היתה עגולה או לא, אבל ויקפדיה המקום האחרון לסמוך עליו!

• הוסף לסימניות
בבקשה לא להטות את הדיון כאן

לעצם העניין זהו דיון ארוך ולא פשוט בכלל. דעה הרבי היא דעה חשובה בוודאי, אבל יש דעות אחרות. הראיות הארכיאולוגיות אינן קשורות למדענים אלא למציאות. נא לפתוח אשכול אחר לנושא זה (נדמה לי שדיון זה נערך כבר באשכולות אחרים)

• הוסף לסימניות
כיתוב תחת הלוגו

לי נראה שהימני הרבה יותר מתאים, אבל אני מהסס כי לא נראה לי מתאים לבית כנסת... למישהו יש רעיון לפונט עגול ושמן, ועם זאת יותר מסודר/מכובד?

קבצים מצורפים

• לוגו 222-01.jpg
    KB 196.4 · צפיות: 92

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה