חו"ד על מיקוד נכון של הפוקוס.

• הוסף לסימניות
ככה, מאז שקניתי את המצלמה אני לא מסוגלת להיפרד ממנה... (זה נורמלי?)
צילמתי השבוע ילד של חברה והוא השתדל לעשות הכל חוץ מלחייך...
כמובן שהחיבור לילד זה קודם כל בצילום, אבל פה לא היה כ"כ מצב...(מסיבות כאלו ואחרות)
לאמשנה בכל אופן אני כרגע מצלמת בשביל ההתנסות ואני תוהה לגבי הפוקוס.
ב2 התמונות עשה לי רושם שהפוקוס על הדובי. השאלה אם זה גם או בעיקר??
(סליחה שאני מטרידה בשאלות ומעלה תמונות של מתחילה אבל בוער לי כבר ללמוד ומהתנסות וחו"ד אני יתקדם הכי מהר)

• הוסף לסימניות
התמונות חמודות, את צודקת שהפנים לא בפוקוס. ואת צודקת שבשלב בו את מרוכזת בטכניקה של המצלמה זה קשה בו זמנית לשעשע ולהתחבר עם הילד. את תראי שעם הזמן זה יהיה לך יותר קל (כמו נהיגה על הילוכים שבהתחלה אתה לא רואה כלום סביבך)
זה לא קל לצלם בחוץ במיוחד ילדים בגיל הזה, אני בהתחלה הייתי יוצאת המון החוצה ומצלמת חפצים במיקומים שונים לומדת את עומק השדה, את הדיוקים של הפוקוס (שניהיה קריטי ככל שהצמצם פתוח)
את מעגלי הפוקוס - מתי זה אותו מישור מתי זה כבר יוצא מאיזור הפוקוס. כמובן בתאורות שונות כשהשמש כל פעם מכיוון אחר.
עדיין זה התמודדות בשבילי להוציא תמונות שהן מאה אחוז אבל זה עזר לי מאוד

• הוסף לסימניות
כשאת לוחצת חצי לחיצה מוארים לך נקודות פוקוס (תסתכלי בעינית), תלחצי כמה פעמים חצי לחיצה עד שאת רואה שהנקודות המוארות בעינים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1083087:
כשאת לוחצת חצי לחיצה מוארים לך נקודות פוקוס (תסתכלי בעינית), תלחצי כמה פעמים חצי לחיצה עד שאת רואה שהנקודות המוארות בעינים.

עדיף פשוט לבודד ולמקד עם נקודה אחת בלבד

• הוסף לסימניות
הי רותי,
אל תרגישי לא נעים - כולם פה היו פעם במקום שאת בו עכשיו....
אין כזה דבר גם או בעיקר לגבי פוקוס..
זה או שהפוקוס על הדובי או שהפוקוס על הפנים של הילד...
(אגב, חשוב שהפוקוס יהיה על העיניים דווקא ולא סתם בפנים..)
תבחרי לבד את נקודת הפוקוס. אל תתני למצלמה לבחור בשבילך..
המון הצלחות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילכי;1083127:
הי רותי,
אל תרגישי לא נעים - כולם פה היו פעם במקום שאת בו עכשיו....
אין כזה דבר גם או בעיקר לגבי פוקוס..
זה או שהפוקוס על הדובי או שהפוקוס על הפנים של הילד...
(אגב, חשוב שהפוקוס יהיה על העיניים דווקא ולא סתם בפנים..)
תבחרי לבד את נקודת הפוקוס. אל תתני למצלמה לבחור בשבילך..
המון הצלחות!

מילכי תודה את ממש חמודה!
יש איזה הגדרה שאני צריכה לעשות בשביל לבחור לבד את הפוקוס?

• הוסף לסימניות
af-s

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה