חזה עוף טרי יומיים במקרר - עדיין טוב?

• הוסף לסימניות
קניתי חזה עוף טרי לפני יומיים והשארתי במקרר ע"מ לפרוס, לתבל לחלק למנות ולהקפיא
הבעיה היא שזה פשוט נשכח במקרר.. יש טעם עוד להקפיא אותו?? או שהוא כבר 'עשה את שלו'..?

• הוסף לסימניות
א. תריחי אותו. אם הריח בסדר -
ב. תלחצי עליו באצבע. אם המרקם גמיש ולא נמעך עקב הלחיצה - יאכלו ענווים וישבעו.

• הוסף לסימניות
מים עם קרח לכמה שעות יעיפו את כל הריח והצבע הלואי שנוסף בבשר.
נ.ב. יש כאלו ששים קצת חומץ.

• הוסף לסימניות
אם לפני המקרר הוא לא "בילה" מידי הרבה בחוץ, הוא אמור להיות בסדר גמור, גם בלי ריח.
ממליץ ג"כ על שתי הבדיקות דלעיל.

הריח בד"כ מגיע מהנוזלים שמצטברים ולא בעוף עצמו. אם יש ריח כדאי לשטוף היטב.

• הוסף לסימניות
וגם כמה זמן הוא עמד בחנות לפני הקניה?
בעיקרון יש תאריך על כל אריזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

זה התחיל לפני שנתיים, עם סלט חצילים בתחמיץ שנשאר במקרר משבת.
השארתי אותו שם, חמוץ וכועס כמו שהוא.

אמרתי שאוכל אותו במהלך השבוע, ביום שני או שלישי, או מתי שלא ייפול היום הזה בשבוע שהיא מבשלת, כפי שהיא לא יודעת. היום העצוב הזה בו אנחנו נהנים ממעשי ידיה להיחנק.

הבעיה היא שבדיוק בשבוע הספציפי הזה, היום הזה לא הגיע. מה שהותיר את החצילים בתחמיצם עד היום.

קופסת הפלסטיק האומללה החלה אט-אט לרעוד כמו חבית יין תוססת. עכשיו לך תשטוף דבר כזה. אם הייתי מסוגל לזה, כבר הייתי עובד במחלקת התברואה של העירייה. שמעתי שעושים שם כסף טוב.

"אתה לא מצפה שאני אשטוף את המפגע הזה", היא הבהירה לי.

"דווקא כן", חשבתי לעצמי, "בדיוק כמו שאת מצפה שאני אוכל את המפגעים הקולינריים שלך ביום הזה בשבוע". חשבתי. לא אמרתי. אם היה לי את האומץ לומר לה, כבר הייתי עובד בתור מנקה חלונות בצד החיצוני של גורדי שחקים בדובאי. שמעתי שעושים שם כסף טוב.

החלטתי להתעלם, לתת לזמן לעשות את שלו. בדרך כלל היא נשברת בסוף מתישהו בין פורים לפסח ושוטפת את המפגע התורן במקרר.
הפעם זה היה שונה. היא החליטה ללכת איתי עד הסוף. גם שני הפסחים שעברו עלינו לטובה לא הועילו. החצילים עדיין שוחים בתחמיצם, כמקק השוחה בביוב, ואין מושיע לו.

אך באופן מפתיע, בחודשים האחרונים חל מפנה מסעיר: החצילים התחילו להנביט חיים חדשים.
מה שהתחיל במרבד ירקרק בשכבת התחמיץ העליונה, התפתח עד מהרה לעלעלים קטנטנים שהפכו לחצלצלים קטנים בטעם גן עדן.

באתי להמליץ לכם לנסות את זה בבית, אלא שאז הגיע היום הזה בשבוע, והיא הכינה מהחצילים האלה סלט בתחמיץ. אם נשפוט לפי איך שהוא נראה וטועם, הוא יישאר במקרר לעשור הקרוב, ולא, הוא כבר לא יוליד חיים חדשים אף פעם!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה