חזרת עובדת לעבודה אחרי הארכת חל"ד.

• הוסף לסימניות
עובדת שמאריכה את חופשת הלידה שלה, צריכה להודיע למעסיק תאריך משוער /מדוייק לחזרה לעבודה
או שהיא יכולה להגיד "מאריכה עד להודעה חדשה"?

כמה זמן לפני החזרה לעבודה היא מחוייבת להודיע לו על כוונתה לחזור?

אם חזרה ליום-יומיים והחליטה להתפטר, היא מחוייבת בהודעה מוקדמת כמו כל עובד?

תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
צריך להודיע שבועיים לפני שרוצים לחזור.

• הוסף לסימניות
לא זוכרת מה חייבים אבל תמיד עדיף הודעה בכתב כך יש תיעוד לעומת הודעה בע"פ שאין שום תיעוד על זה...
את יודעת לומר לי אולי גם אם כשמאריכים חל"ד צריך לתת צפי לתאריך חזרה.

• הוסף לסימניות
את יודעת לומר לי אולי גם אם כשמאריכים חל"ד צריך לתת צפי לתאריך חזרה.
לפי חוק עבודת נשים חופשת הלידה היא 26 שבועות ועובדת שורצה לחזור קודם (מה שקורה בדר"כ כי דמי הלידה משולמים על 15 שבועות) צריכה להודיע שבועיים מראש.

• הוסף לסימניות
לפי חוק עבודת נשים חופשת הלידה היא 26 שבועות ועובדת שורצה לחזור קודם (מה שקורה בדר"כ כי דמי הלידה משולמים על 15 שבועות) צריכה להודיע שבועיים מראש.
כאילו אוטומטית זה 26 שבועות ומי שרוצה לחזור אחרי 15 שבועות היא צריכה לעדכן??
מעניין...בחיים לא שמעתי את זה...
תמיד ידעתי שאם אני לא חוזרת בתאריך שנגמרים ה 15 שבועות אני צריכה לבקש להאריך.
את בטוחה בזה?

(אני שואלת בגלל מישהי שאמורה לחזור לעבודה אצלנו ומשחקת עם המנהלת חתול ועכבר ולא עונה מתי היא חוזרת,
היא בטוחה שהיא יכולה להגיד "מחר אני באה" או חודש לסחוב עם "עוד לא החלטתי" וזו זכותה המלאה....)

• הוסף לסימניות
העובדת צריכה להודיע על חזרה לעבודה, והמעסיק יכול לדחות אותה עד 3 שבועות, ולכן מי שרוצה לחזור לאחר 15 שבועות, מומלץ להודיע כבר 12 שבועות אחרי הלידה שמעוניינת לחזור אחרי 15 שבועות.
כאילו אוטומטית זה 26 שבועות ומי שרוצה לחזור אחרי 15 שבועות היא צריכה לעדכן??
מעניין...בחיים לא שמעתי את זה...
עובדת שעבדה לפחות 12 חודשים ברציפות אצל אותו מעסיק (או באותו מקום עבודה) זכאית לחל"ד בת 26 שבועות, מתוכם 15 שבועות בתשלום.
עובדת שעבדה פחות מ-12 חודשים ברציפות אצל אותו מעסיק, זכאית לחל"ד בת 15 שבועות.
כמובן, ה-15 שבועות בתשלום הם בכפוף לזכאות לפי תקופת אכשרה לדמי לידה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה