חיבורי DATA בלוח אם

• הוסף לסימניות
יש לי מחשב, שבלוח אם יש רק שני חיבורי SATA. אחד משמש לדיסק הקשיח ואחד משמש לכונן הDVD.
שידרגתי את מערכת ההפעלה לWIN10 בSSD ורציתי להשאיר את הדיסק הקשיח הקודם כמערכת קבצים.
כיון שקיימות רק 2 יציאות SATA, הייתי צריך לבחור:
1. לנתק את כונן הDVD ולחבר את הדיסק הקשיח הישן.
2. לחבר את כונן הקבצים דרך USB.

שאלתי היא, למה אין מפצל חיבורי SATA כמו מפצל החיבורים הישן יותר (IDE, למי שזוכר), הרי בכל מקרה היציאות הללו פועלות כמו יציאות USB באיזושהי בחינה?

• הוסף לסימניות
משהו פה לא מובן לי. החיבור שמעביר את הdata מהדיסק ללוח הוא הכבל sata. ממנו יש לך רק 2? אתה מתכוון לשאול למה אין מפצלי sata כמו מפצלי IDE הישנים?

• הוסף לסימניות
אז התשובה היא שיש מפצלים כאלה אבל הם מאד יקרים היות והטכנולוגיה של חיבורי הsata עובד טיפה אחרת.
אם אתה שואל אותי, תחבר את שני הקשיחים, ואת הצורב תקנה חיצוני, עולה 120 ש"ח ואם תצטרך פעם דיסק תחבר עם חיבור USB.

• הוסף לסימניות
פרסומון , תודה לך :)

אתה יכול בבקשה לקשר אותי לעמוד מכירה של כזה מפצל?
-למקרה הספציפי שלי אני משתמש בעצתך, אבל יש ואני יצטרך למפצל כזה ואני מעוניין לדעת היכן לקנות-

• הוסף לסימניות
אוקיי, אז כפי שהבנת, לא מדובר בכבל מפצל כמו פעם, אלא בלוח קטן עם מערכת דיגיטלית שיודעת לפצל את הנתונים בצורה מסודרת:
זה המוצר:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_odk...plier&_sacat=0
יש אותו בכרטיס על בסיס PCI ויש אותו על בסיס כבל אחד שמפצל.
בהצלחה.

עריכה:
ממליץ לך לקרוא את זה:
http://www.prog.co.il/forum/תוכנה-חומרה-רשתות/276545-כבל-מפצל-sata-data

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה