חיבור רמקול מוגבר למיקסר

• הוסף לסימניות
שלום וברכה לכולם אני משתמש חדש ובטוח שאפיק תועלת רבה מפורום זה
רציתי לשאול אם מישהו יודע להסביר לי איך אני מחובר בוקסות של rcf למיקסר של חברת jst שאין לו כניסות של xlr
רק pl אבל רשום ליד חור אחד רייפט וליד חור אחד לפט האם אפשר לחבר רק לחור אחד או שחייבים לשתיהם ואם לא אז איפה מחברים את הבוקסות כלומר איך קוראים לחור הזה בשפה המקצועית ומה כתוב עליו באנגלית תודה מראש

• הוסף לסימניות
צריך כבל שמצד אחד PL ומצד שני XLR - הצד שמתאים לכניסה של הרמקול (בכבל זה הצד עם ה3 פינים, וברמקול זה הצד עם 3 החורים)
אם יש רק רמקול אחד מוציאים מהמיקסר רק מיציאה אחת.
וגם מהאורגן או המחשב מוציאים רק אחד, ולא לערוץ הסטריאו אלא לרגיל, ושהPAN יהיה באמצע, לא לימין ולא לשמאל.
באורגן להוציא מהשמאלית (LEFT או L), בד"כ כשמוציאים רק ממנה היא הופכת ליציאת מונו.
אם יש 2 רמקולים באותו מקום - אז 2 כבלים כנ"ל - אחד מכל יציאה לכל רמקול. ואת המחשב הנגן או האורגן לחבר לערוץ הסטריאו. באורגן זה 2 כבלי PL, במחשב או נגן צריך כבל Y - שצד אחד כמן אוזניות וצד שני מתפצל ל2 PL.
אם 2 הרמקולים ממוקמים במקומות שונים - למשל אחד פונה לגברים ואחד לנשים (ולכן א"א לעשות סטריאו כי בכל רמקול שומעים רק חלק מהצלילים) - אז לעשות כמו באפשרות הראשונה - לחבר הכל בכבל אחד כנ"ל - ואחד לחבר את הרמקול המחובר אל הרמקול הנוסף בכבל XLR רגיל - מהיציאה שברמקול הנותן (עם ה3 פינים) לכניסה שברמקול המקבל (עם 3 החורים).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה רבה על ההסבר רק השאלה שלי שהבנתי ממישהו אחר שאני צריך לחבר את זה בחורים שכתוב עליהם main ahut ועל כל חור כתוב משהו אחר על אחד כתוב r ועל השני l האם אני יכול לחבר את ה pl רק לחור אחד אפילו שהוא רק ימין או שמאל.

• הוסף לסימניות
תקרא שוב

• הוסף לסימניות
אם אתה יכול להסביר לי בבקשה יותר בבירור מה זה מונו ומה זה סטריאו, וכשאתה אומר לי לחבר רק בסטריאו מה באיזהחור זה

• הוסף לסימניות
בסטריאו - הצלילים מתחלקים בצורה שונה בין ימין לשמאל כדי שהצלילים יגיעו מכיוונים שונים במרחב כמו בשמיעה טבעית. להסבר תקרא כאן
https://he.wikipedia.org/wiki/סטריאו
אף פעם לא ידעת למה לטייפ תמיד יש 2 רמקולים? ולמה בתזמורת תמיד ש 2 רמקולים מ2 הצדדים?
בכל אופן לערוצי הסטריאו במיקסר יש 2 כניסות PL, ימין R ושמאל L, ואלו לערוצי המונו יש כניסות יחידות, XLR או PL לבחירה.
מקור מוזיקה כמו אורגן או נגן או מחשב מגיע תמיד בסטריאו. אבל אין מה לחבר בסטריאו אם יש רק רק רמקול אחד, זה יגרום שחלק מהצלילים לא ישמעו טוב או בכלל. גם אם יש 2 רמקולים - אם הם לא אחד ליד השני אז אין את התחושה המרחבית - רק צלילים חסרים..

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה