ואיזה אחרון (מוכר מאד) ציטט בספרו על הש"ס את פירושו של מנדלסון?אני רואה שזה לא מעניין, אבל בכל אופן תשובות.
א. ר' יהונתן אייבשיץ.
ב. ר' אפרים זלמן מרגליות, היד אפרים בית אפרים ועוד.
לאג. ריב"ש, ר"ן?
אולי תסביר, למה יש קריאה 7 פעמים, ב - 5 ימים קוראים הרי רק 6 פעמים (כולל שבת במנחה)?בחול המועד פסח -חומש בראשית
ראש השנה כשמחובר לשבת?מה הרצף הכי גדול של ימים עם קריאת התורה, ללא אמירת הלל.
הריב"ש לא נקרא אחרון?
תודה רבה על השאלות האלו,אם זה מעניין מישהו, אז עוד כמה שאלות:
א.מי מהראשונים אשתו ובנו (או בתו, לא זוכר) נהרגו למול עיניו (במסעי הצלב כמדומה) וכתב על זה קינה / שיר ?
ב. ידוע: מי טירפד את פגישתו של בעל התניא עם רבינו הגר"א, ומהו הקשר שלו לגר"א ?
ג. מי מהאחרונים (אחרון מוכר) הוא תלמידו (מחיים, לא מפי כתבו) של אחד מאחרוני הראשונים (ראשון מוכר)?
ואיזה אחרון (מוכר מאד) ציטט בספרו על הש"ס את פירושו של מנדלסון?
כמדומה שהריב"ש אינו מתקופת האחרונים.הריב"ש לא נקרא אחרון?
אם זה מעניין מישהו, אז עוד כמה שאלות:
א.מי מהראשונים אשתו ובנו (או בתו, לא זוכר) נהרגו למול עיניו (במסעי הצלב כמדומה) וכתב על זה קינה / שיר ?
ב. ידוע: מי טירפד את פגישתו של בעל התניא עם רבינו הגר"א, ומהו הקשר שלו לגר"א ?
ג. מי מהאחרונים (אחרון מוכר) הוא תלמידו (מחיים, לא מפי כתבו) של אחד מאחרוני הראשונים (ראשון מוכר)?
לפי מה שאני חשבנתי כעת - אכן זו התשובה: 5 ימים,ראש השנה כשמחובר לשבת?
מחיפוש קטן באצה"ח ראיתי שיש שקוראים לו מאחרוני הראשונים ויש שקוראים לו מראשוני האחרונים, לדוגמא בעל השרדי אש ועוד.כמדומה שהריב"ש אינו מתקופת האחרונים.
נראה לי גם פורים משולש בערים מסופקותלפי מה שאני חשבנתי כעת - אכן זו התשובה: 5 ימים,
ימים ה' וו' ר''ה
אח''כ שבת
אח''כ יום א צום גדליה נדחה
אח''כ יום ב'.
קריה''ת בכל מצב אין ביום ראשון,נראה לי גם פורים משולש בערים מסופקות
הלכות ממריםובאיזה הלכות יש הלכות כיבוד אב ואם?
בעל המאור שבת דף נ מדפי הרי"ףאיזה מהראשונים אמר שאשרי האוכל חמין ומשמין
בעל המאור בפרק כירהאיזה מהראשונים אמר שאשרי האוכל חמין ומשמין
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //