ובמהדורות ישנות דף טז: מדפי הרי"ףבעל המאור שבת דף נ מדפי הרי"ף
רבי בנימין מטודלה?איזה נוסע מפורסם (שחיבר ספר על נסיעותיו בעולם) הוא אחיו של אחד מגדולי הראשונים?
חנוך בן קין (בראשית ד יז)11. כמה נקראו בשם חנוך ?
תשובה?ומי מהראשונים הדליק מדורה בשבת בעקבות חלום
האבן עזראתשובה?
תוכל לציין מקור?האבן עזרא
היה לו ספר בבית והוא חלם שיש בספר דברי מינות
וקם ושרף אותו בשבת
| אני שבת עטרת דת יקרים. | רביעית בעשרת הדברים: |
| ובין השם ובין בניו אני אות. | ברית עולם לכל דורים ודורים: |
| ובי כל מעשיו כלה אלהים. | וכן כתוב בראשית הספרים: |
| ולא ירד ביום שבת אזי מן. | למען אהיה מופת להורים: |
| אני עונג לחיים על האדמה. | ומרגוע לעם שוכני קברים: |
| אני חדות זכרים גם נקבות. | וששים בי זקנים עם נערים: |
| ולא יתאבלו בי האבלים. | ובי לא יספדו על מות ישרים: |
| והשקט ימצאו עבד ואמה. | והגרים אשר הם בשערים: |
| ינוחון כל בהמותיהם ביד איש. | כסוסים כחמורים כשוורים: |
| וכל משכיל ביינו הוא מקדש. | וגם יבדיל חשובים כנזירים: |
| בכל יום ימצאו שערי תבונה. | ביומו נפתחו מאה שערים: |
| מכובד מעשות דרך. | וכן מן מצוא חפץ ודבר כל דברים: |
| שמרתיך בכל ימים. | למען שמרתני מאד מימי נעורים: |
| בזקנתך שגגה נמצאה בך. | אשר הובאו אילי ביתך הספרים: |
| ושם כתוב לחלל יום שביעי. | ואיך תחשה ולא תדור נדרים: |
| לחבר אגרת דרך אמונה. | ותשלחה אלי כל העברים: |
3. מה הקשר המשפחתי בין יצחק לבתואל? (לחשוב קצת)
4. מתי יש את התפילת שחרית הקצרה ביותר?
מדורה לא מוזכר, וגם הקריעה היתה רק כמעט קט, ואתאפק עבור כבוד השבת.וכמעט קט קרעתי בגדי, גם קרעתי זה הפירוש, כי אמרתי טוב לחלל שבת אחת, ולא יחללו ישראל שבתות הרבה אם יראו הפירוש הרע הזה. גם נהיה כלנו ללעג וקלס בעיני העכו"ם. ואתאפק בעבור כבוד השבת, ואדור נדר אם אתן שנת לעיני אחר צאת יום הקדוש עד שאכתוב אגרת ארוכה ....
למי בתנ"ך היה שֵם בעל 8 תיבות ?
לגבי המדורה אתה צודק, משום מה היה זכור לי. מתנצלמדורה לא מוזכר
לגבי המדורה אתה צודק, משום מה היה זכור לי. מתנצל
ולגבי החילול שבת:
"גם קרעתי זה הפירוש, כי אמרתי טוב לחלל שבת אחת, ולא יחללו ישראל שבתות הרבה אם יראו הפירוש הרע הזה"
מדורה לא מוזכר, וגם הקריעה היתה רק כמעט קט, ואתאפק עבור כבוד השבת.
נראה לך שהוא חלל שבת בשביל זה ?
בשירת הים -ה ימלוך לעולם ועד6. איזה פסוק אומרים כל יום שש מקרא ושתים תרגום?
הקפצה. פירוש, נו?מי מהאמוראים קולל בהתאם לשמו, על ידי אמורא אחר ?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //