חידות תורניות חידה לגברים

איזה דבר אסור לאכול במשך שמונה ימים?
(שמונה ימים לא מלאים, מתחילים בעלות השחר של היום הראשון ונגמרים בשקיעת החמה של היום השמיני)

וכיון דבשמואל עסקינן נוסיף ונשאל
מהו שמו השני?
ומה שם בנו?
אני משתמש בניק של אשתי
שם בניו יואל ואביה,
ובמק''א כתוב ושני ויואל,
וע''ז נחלקו המפרשים עם לאביה היה גם השם ושני (ואם כן מצינו עוד שם המתחיל באות ו' חוץ מושתי וכן ואיה למקצת מפרשים),
או שהכוונה הוא ''והשני'' יואל.

וכעת אעבור לשאלות שעוד לא נענו:
1. בן נוסף מפורש לרב בגמ',
ואוסיף רמז ע''י השאלה הבאה:
האם אותו בן עסק בתורה או במסחר ?
5. רמז: 4 אנשים נקראו בשם חנוך,
אך הם לא הקרואים הבלעדיים בשם זה...
6. בתורה מפורש ש-18 פעמים הוא היה נכד, אך יחד עם מפרשי התורה יוצא שהיה נכד לתרח לפחות 48 פעמים (יתכן אף יותר),
עדיין מחכה לתשובות....

עוד שאלות:
האם התנאים והאמוראים הבאים היו עשירים או עניים ?
ר' אלעזר בן עזריה
רבי יהושע
רבה בר אבוה
רב פפא
היות שאני עורך את זה בע''פ ומזכרון בלבד - בע''ה אוסיף בהמשך עוד שמות,
כן מי שרוצה להוסיף - מוזמן בכבוד...

עוד שאלה:
על מי מעיד רש''י שהוא בקי בכל הש''ס ?

אני מחכה לתשובה ע''ז כי יש לי ע''ז המשך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה