התייעצות חידה למשקיעים פאסיביים

זה ללא האירוע מס.
האירוע מס מסבך את העניינים.
זה כמו לשלם דמי ניהול של 50% מהפקדה, כדי לבחור בסנופי ולא באפל.
צודק. טעות.
אבל עדיין הסיכון כאן הוא עצום (שוב, בעיקר המשקיע עצמו שיברח ברגע שיהיה משבר, ובמיוחד אם הוא רק בחברה שלו). באמת התלבטות קשה.

בחברות האלה מוכרים לך מניה במחיר מיוחד
קונים בשבילך
(בין 10 ל30 אחוז הנחה ממחיר המניה)
לא שמעתי על מעל 15% הנחה קבועה
(ולגבי Lookback אין גבול)

עושה קוויקסייל בהנחה זהה
שאלתי על ההגדרה הזו

ואגב קוויקסייל זה אסטרטגיה,
אין חברה שא״א לעשות את זה
כן יש חברות שאפשר להגדיר את זה מראש

קונים בשבילך

לא שמעתי על מעל 15% הנחה קבועה
(ולגבי Lookback אין גבול)

שאלתי על ההגדרה הזו

ואגב קוויקסייל זה אסטרטגיה,
אין חברה שא״א לעשות את זה
כן יש חברות שאפשר להגדיר את זה מראש
כן קונים לא מוכרים חח
יש חברות שנותנות יותר מ15 אחוז הנחה מיעוט קטן מאוד אבל הרוב הם נותנות בין 5 ל15 אחוז
ויש חברות שאין אפשרות לעשות קוויקסייל (ברודקום לדוגמא מאמין שיש עוד)

כן,אפשר למכור רק פעמיים בשנה
זה ממש בקצת חברות בדר״כ espp עם נאמן
אני יודע על ברודקום אבל מאמין שיש עוד חברות כאלה (לא הרבה)
אתה מדבר על תקופות חסימה בגלל חשש למידע פנים?
כי אם כן זה גם מניות ישנות

ואגב, המאמר על ESPP אושר
נקווה שיביא תועלת
אשמח להערות…

נערך לאחרונה ב:
אתה מדבר על תקופות חסימה בגלל חשש למידע פנים?
כי אם כן זה גם מניות ישנות

ואגב, המאמר על ESPP אושר
נקווה שיביא תועלת
אשמח להערות…
אני מדבר על כל espp בלי קשר למידע פנים (כמו איסור למכור לפני דוחות או אנשים במעמד בכיר בחברה שיש להם הגבלות) בחלק מהחברות אין אפשרות קוויקסייל בוודאות

אני מדבר על כל espp בלי קשר למידע פנים (כמו איסור למכור לפני דוחות או אנשים במעמד בכיר בחברה שיש להם הגבלות) בחלק מהחברות אין אפשרות קוויקסייל בוודאות
לכמה זמן אחרי?

זה לא רק לפני הדוחות של החברה?

עד חצי שנה מזמן הקנייה הראשון (פברואר ואוגוסט)
שוב אני מדגיש זה ממש בקצת חברות
ברוב החברות יש קוויקסייל למעט מקרים ממש מיוחדים
מה הכוונה הראשון?
יש רק קנייה אחת בסוף התקופה

עד חצי שנה מזמן הקנייה הראשון (פברואר ואוגוסט)
שוב אני מדגיש זה ממש בקצת חברות
ברוב החברות יש קוויקסייל למעט מקרים ממש מיוחדים
והמס הוא מההנחה בקניה, ואפשר למכור רק אחרי חצי שנה?
או שהמס הוא ממחיר ההנחה בזמן שאפשר למכור?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה