חידוש שהתחדש לי היום: זכאות למענק עבודה מחושב לפי הכנסה מעסק ברוטו!! הידעתם?

• הוסף לסימניות
בשיחה עם נציגת מס הכנסה לפני כמה דקות
אני ממש לא מבינה את ההגיון
לא אמורים לחשב הכנסה לפי שומת המס?
לחשב הכנסות בקיזוז הוצאות
נשמע לכם הגיוני?!?!

• הוסף לסימניות
לא
לא ידעתי אני יבדוק
תלוי למה

• הוסף לסימניות
בשיחה עם נציגת מס הכנסה לפני כמה דקות
אני ממש לא מבינה את ההגיון
לא אמורים לחשב הכנסה לפי שומת המס?
לחשב הכנסות בקיזוז הוצאות
נשמע לכם הגיוני?!?!
כמובן.
זה גם כתוב בכל זכות
  • לעובדים שמקבלים תלוש שכר הזכאות למענק תיבחן לפי השכר ברוטו שכתוב בתלוש, לפני הניכויים.

• הוסף לסימניות
ואם אני עצמאית וגם שכירה
איך יחושב?

• הוסף לסימניות
השאלה למה את קוראת ברוטו?
לצורך מענק עבודה מחשבים את ההכנסה לאחר ניכוי הוצאות

• הוסף לסימניות
ואם אני עצמאית וגם שכירה
איך יחושב?
שימי לב שכתוב:
  • לעובדים שמקבלים תלוש שכר הזכאות למענק תיבחן לפי השכר ברוטו שכתוב בתלוש, לפני הניכויים.

יכול להיות שבמקרה שלך - מעבודתך כשכירה יחושב ע"פ השכר הברוטו+ ההשלמה לעצמאית יחושב ע"פ החישוב לעצמאים.

כל זה בהנחה שאת אכן עומדת בקריטריונים

• הוסף לסימניות
זה לא התחדש רק לי..
המייצגת שלי ש-10 שנים בתחום
והעבירה מאות בקשות למענק עבודה,
אומרת שמעולם לא שמעה על כזה דבר
היא קיימה היום שיחה עם נציגה ממס הכנסה והעלתה אותי לועידה
ניסינו להסביר שגובה ההכנסה שהיה ב-2021 כן מזכה, זה גם הסכום שמופיע בשומה ואילו הסכום שהם הגיעו אליו אין לו אחיזה במציאות (מדובר על תוספת של קרוב ל-50,000 ש"ח הכנסה יותר לטענתם...)
כל ההסברים נפלו על אוזניים ערלות, והנציגה בשלה: תפנו לפקיד שומה..
זה מה שנעשה בע"ה.

• הוסף לסימניות
לוקחים את ההכנסה לאחר ניכוי הוצאות (אבל בלי ניכוי בגין הפקדות לקרן השתלמות וקופ"ג). כמו"כ לא מתחשבים בפטורים ובקיזוז הפסדים.
אם אצלך ההפרש בין ההכנסה בשומה לבין ההכנסה ברוטו נובע רק מניכוי הוצאות, אז הפקידה שגתה והמייצגת שלך צודקת.

זה כתוב מפורש בחוק:

חוק להגדלת שיעור ההשתתפות בכוח העבודה ולצמצום פערים חברתיים (מענק עבודה), תשס"ח-2007

"הכנסה מעסק או משלח יד" – הכנסה לפי סעיף 2(1) או (8) לפקודה לאחר הניכויים שהותרו ממנה לפי כל דין ולפני הקיזוזים והפטורים שהותרו ממנה לפי כל דין, לרבות דמי לידה המשתלמים לפי סימן ג' בפרק ג' לחוק הביטוח הלאומי וגמלה לשמירת היריון המשתלמת לפי סימן ה' בפרק ג' לחוק האמור, ולרבות תגמול בעד ימי שירות במילואים המשתלם לפי פרק י"ב לחוק הביטוח הלאומי, ואולם במקרה שבו סכום ההכנסה כאמור נמוך מאפס יראו את סכום ההכנסה כאפס; לעניין זה, "ניכויים" – למעט ניכויים כמפורט להלן:
(1) ניכוי לפי סעיפים 17(5א), 20א(א)(1)(ב), 47 ו-47א לפקודה;
(2) ניכוי שהותר לפי סעיף 32(14)(ב) לפקודה;
(3) ניכוי שהותר לפי תקנות מס הכנסה (ניכויים מהכנסות משקיעים בסרט בישראל), התש"ן-1990;
(4) ניכוי שהותר לפי תקנות מס הכנסה (כללים לחישוב המס בשל החזקה ומכירה של יחידות השתתפות בשותפות לחיפושי נפט), התשמ"ט-1988;

• הוסף לסימניות
אולי זה בגלל מענקי קורונה ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה