חידות תורניות חידות תורניות

נו באמת זה לא חכמה
ומה כן חכמה?
אולי תשנה את האשכול לשם אשכול להפגנת ידיעות?
האשכול סוטה למקומות שלא מדובר בחידות המצריכות מחשבה אלא רק כאלו המצריכות ידע, וזו כבר לא הייתה תכלית האשכול.

אולי תשנה את האשכול לשם אשכול להפגנת ידיעות?
האשכול סוטה למקומות שלא מדובר בחידות המצריכות מחשבה אלא רק כאלו המצריכות ידע, וזו כבר לא הייתה תכלית האשכול.
בכל מקרה האשכול סטה מייעודו (הכותרת היא איזה ברכות מברכים רק פעם בשנה) ואגב הבאת רק 3 חנוך חסר 1

זה מה שהתכוונתם?
א. חנוך הבן של ירד (ה' , י"ט)
ב. חנוך הבן של מדין (כ"ה , ד')
ג. חנוך הבן של ראובן (מ"ו , ט')
ד. חנוך הבן של קין (ד' , י"ז)

ודרך אגב: אני לא מבין!!! עד שיש אשכול אחד שלא מדבר על יציאת חרדים לעבודה , או עוד איזה תלונה על החכי"ם החרדיים , אלא בנושאים תורניים אסור לכתוב בו כי זה סוטה מנושא האשכול??

רש"י אומר שהדלת אחריו
אבל אני לא זוכר איפה ראיתי אחד המפרשים הראשונים, שאומר והוא הכוונה על ישמאעל שהוא היה אחרי הדלת
תרגום יונתן על המקום וז"ל "ושרה הות שמעא בתרע משכנא וישמעאל קאי בתריה וציית מה דאמר מלאכא" (והו"ד בחזקוני)
לצורך ההבהרה - בפסוק כתוב "והוא אחריו" כך שניתן לפרש את הדבר על פתח או על גבר, ולא כפי שצוטט - "והיא אחריו".
שלושתכם לא קלטתם את הציניות שלי, זו בדיוק היתה הבדיחה...שהמבטא החסידי משבש את כל הפירושים כביכול

איזה פסוק כתוב בתורה נביאים וכתובים. (בנביאים עם שינוי קל)
וכל יום אומרים את הפסוק מהתורה.
פעם בשבוע אומרים את הפסוק מהנביאים.
פעם בחודש אומרים את הפסוק מהכתובים.

איזה פסוק כתוב בתורה נביאים וכתובים. (בנביאים עם שינוי קל)
וכל יום אומרים את הפסוק מהתורה.
פעם בשבוע אומרים את הפסוק מהנביאים.
פעם בחודש אומרים את הפסוק מהכתובים.
בשחרית עזי וזמרת י-ה ותהי לי לישועה
בהבדלה כי עזי וזמרת י-ה ה' ויהיה לי לישועה
בהלל עזי וזמרת י-ה ויהי לי לישועה

מתי מזכירים 5 פעמים ישראל רצוף בתפילה ?

אגב מי שרוצה המון המון חידות, יש כאן אשכול עם מעל ל5000 הודעות בנושא חידות תורניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה