א.ש. אמיתי
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
השני יצעק וידע ראשון מה הצבע של הכובע שלו מאחר והוא מבין שאם הראשון לא צועק סימן שלו ולמספר 3 יש 2 כובעים בצבע שונה ולכן אם הכובע של 3 הינו לבן אז הוא יגיד ששלו שחור וכן להפך.
השאלה אם מותר לי לערבב כמה יינות בתוך אותה צלוחית?
אני חושב שכן (אולי אפשר בלי, אני בכל אופן לא הצלחתי לפתור באופן אחר).השאלה אם מותר לי לערבב כמה יינות בתוך אותה צלוחית?
טוב,אני חושב שכן (אולי אפשר בלי, אני בכל אופן לא הצלחתי לפתור באופן אחר).
התשובה היא לעכבר הראשון נותנים את 1.2.3 אם הוא מת אז זה בסדר כי לעכבר השני יש עוד שני אפשריות ואם הוא לא מת נותנים לעכבר ב את 4.5 אם הוא מת אז זה בסדר ואם הוא לא מת נןתנים לעכבר א את 6.7 אם הוא מת בסדר כי לעכבר ב יש עוד אפשרות אחת ואם הוא לא מת אז עכבר ב שותה או מ8 או מ9 אם הוא מת אז זה ואם לא זה השניטוב,
ת'אמת שדי אבדתי פה,
כי בניגוד לשאלה הקלאסית של שקילת מטבעות, פה, ברגע שהעכבר מת, לא מצאתי דרך להסתפק ב 3 בדיקות בלבד.
לצורך העניין לקחתי את האפשרות של החלוקה ל3:
כל צלוחית מקבלת 3 יינות.
אם אף אחד לא מת, מחלקים משלושת היינות הנותרים אחד בכל צלחת.
אם אחד מהם מת - יודעים מיהו היין. -> END
אם אף אחד לא מת - היין שנותר הוא היין המורעל.-> END
אם אחד מהם מת, יודעים שאחד מהיינות שלו הוא מורעל,
אז יש 2 אפשרויות:
לשים 2 יינות בצלוחית של העכבר החי,
אם הוא לא מת - היין הנותר מורעל.-> END
אם מת - ובכן מה?
לשים יין אחד אצל העכבר החי,
אם מת - זהו היין. -> END
אם לא, שוב אני מתלבטת בין 2 יינות...
אאכ" אני יכולה לקחת את הזכאות של העכבר המת לטעום מהצלוחית ולהעביר אותה לחי
בכל אופן, את האפשרויות של חלוקה ל2 ו4, וכן חלוקה לא שווה, פסלתי.
אז אשמח לשמוע את תשובתך.
תודה
צפה בקובץ המצורף 741227
לא ממש עקבתי, אבל זה עוזר לי כי כי הייתי די מרובעת לתת לשניהם לטעום ביחדהתשובה היא לעכבר הראשון נותנים את 1.2.3 אם הוא מת אז זה בסדר כי לעכבר השני יש עוד שני אפשריות ואם הוא לא מת נותנים לעכבר ב את 4.5 אם הוא מת אז זה בסדר ואם הוא לא מת נןתנים לעכבר א את 6.7 אם הוא מת בסדר כי לעכבר ב יש עוד אפשרות אחת ואם הוא לא מת אז עכבר ב שותה או מ8 או מ9 אם הוא מת אז זה ואם לא זה השני
מקווה שאני מובן
יש מי שחולק על זה?
טוב,
ת'אמת שדי אבדתי פה,
כי בניגוד לשאלה הקלאסית של שקילת מטבעות, פה, ברגע שהעכבר מת, לא מצאתי דרך להסתפק ב 3 בדיקות בלבד.
לצורך העניין לקחתי את האפשרות של החלוקה ל3:
כל צלוחית מקבלת 3 יינות.
אם אף אחד לא מת, מחלקים משלושת היינות הנותרים אחד בכל צלחת.
אם אחד מהם מת - יודעים מיהו היין. -> END
אם אף אחד לא מת - היין שנותר הוא היין המורעל.-> END
אם אחד מהם מת, יודעים שאחד מהיינות שלו הוא מורעל,
אז יש 2 אפשרויות:
לשים 2 יינות בצלוחית של העכבר החי,
אם הוא לא מת - היין הנותר מורעל.-> END
אם מת - ובכן מה?
לשים יין אחד אצל העכבר החי,
אם מת - זהו היין. -> END
אם לא, שוב אני מתלבטת בין 2 יינות...
אאכ" אני יכולה לקחת את הזכאות של העכבר המת לטעום מהצלוחית ולהעביר אותה לחי
בכל אופן, את האפשרויות של חלוקה ל2 ו4, וכן חלוקה לא שווה, פסלתי.
אז אשמח לשמוע את תשובתך.
תודה
צפה בקובץ המצורף 741227
צל"ש לכםהתשובה היא לעכבר הראשון נותנים את 1.2.3 אם הוא מת אז זה בסדר כי לעכבר השני יש עוד שני אפשריות ואם הוא לא מת נותנים לעכבר ב את 4.5 אם הוא מת אז זה בסדר ואם הוא לא מת נןתנים לעכבר א את 6.7 אם הוא מת בסדר כי לעכבר ב יש עוד אפשרות אחת ואם הוא לא מת אז עכבר ב שותה או מ8 או מ9 אם הוא מת אז זה ואם לא זה השני
מקווה שאני מובן
יש מי שחולק על זה?
אז לא ממש פתרת... בזמן אמת היית עלול להיתקע...אני פתרתי כמו פררו רושה.
למה?אז לא ממש פתרת... בזמן אמת היית עלול להיתקע...
תודות על החידות, נשמח לעוד.
למה?
התכוונתי לחלוקה לשלשות ולא לזוגות - 3>3>1>1 (לפי אייזי 3>2>2>1).
המטבעות 4מול4צל"ש לכם
אני פתרתי כמו פררו רושה (3>3>1>1).
אם פתרתם את זה, בטח תוכלו גם לפתור את החידה של המטבעות.
גופיהמה זה דבר שנכנסים בו מחור אחד ויוצאים מ3 חורים?
שים לב, יכול להיות שהמזויף כבד יותר.לא שווה לוקחים את הקלים
או קיי אז ככהשים לב, יכול להיות שהמזויף כבד יותר.
800מה התשובה של החידה???צפה בקובץ המצורף 741583
כזה פשווט?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים