חידת הגיון חרדית

• הוסף לסימניות
חידת היגיון חרדית: מה זה 'מול אשתי בלח'?

המודעה הזו שצולמה לפני שבועיים בלוח מודעות חרדי בלב שכונת מאה שערים שבירושלים מביאה את הבּוּרוּת לשיאים חדשים. לפני שתגיעו לפתרון החידה נסו לנחש לְמה התכוון משכיר הדירה במודעה שפרסם (ותודה לאג"ג שצילם ולרש"ת שהעביר).

המחיר סביר (כי בניגוד למה שחושבים, מחירי הנדל"ן בשכונת מאה שערים גבוהים מאוד).

'סוכה גדולה + מזגן' ברור לגמרי.

אבל מה זה, לעזאזל, 'קומה שלישית, מול אשתי בלח'?

הפתרון פשוט. שיבושים כאלה נפוצים כאשר אנשים מנסים לכתוב מילים הזרות לשפתם, מילים שמוכרות להם רק מתוך שמיעה. ככל הנראה, כותב המודעה מעולם לא ראה את המילה המקורית כתובה, אלא רק שמע אותה דְּבוּרה. ועוד אפשר להניח שמדובר במישהו שהיידיש איננה שפתו.

מכל מקום כוונתו של המשכיר הייתה לכתוב 'מול השטיבלאך' מוסד חרדי ידוע בלב שכונת מאה שערים, שמאגד בתוכו מספר בתי כנסת קטנים בהם מתקיימות תפילות כמעט לאורך כל היום והלילה.

הבית שממול הדירה להשכרה

תודה למורתי היקרה פ.פ. ששלחה לי את זה!!!

• הוסף לסימניות
מזכיר את האשכול של טעויות של ילדים

• הוסף לסימניות
---

קבצים מצורפים

• דירה מול השטיבלאך.jpg
    KB 29.1 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
מכירים את "עדן שודרס"?

• הוסף לסימניות
הכונה ל"הד הנד שולדרס"?

• הוסף לסימניות
ואני הכנתי פעם מודעת מבצעים לצרכניה, ולקח לי זמן לפענח מה המוצר שאני צריכה לשים במשבצת שהלקוח כתב "גפיל דפיש"
צנצנת גפילטע פיש :)

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה מה כ"כ מזעזע ולמה זו כזו בורות גדולה.
אם אני אכתוב באידיש יהיו לי טעויות יותר נוראיות, מה קרה? הוא חייב לדעת עברית על בוריה?
עברית אינה שפתו ולכן יש לו שגיאות כתיב. אני מבינה שזה אכן מעט משעשע אבל למה זה מזעזע?

• הוסף לסימניות
איזה צחוקים..........
מול ה"שטיבלאך"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1001089:
אני לא מבינה מה כ"כ מזעזע ולמה זו כזו בורות גדולה.
אם אני אכתוב באידיש יהיו לי טעויות יותר נוראיות, מה קרה? הוא חייב לדעת עברית על בוריה?
עברית אינה שפתו ולכן יש לו שגיאות כתיב. אני מבינה שזה אכן מעט משעשע אבל למה זה מזעזע?

מי אמר מזעזע?

• הוסף לסימניות
אפרופו דירה להשכרה, נזכרתי במודעה שראיתי
"דירה להשכרה לתווך ארוך"....

• הוסף לסימניות
גבירותי ורבותי, לא נסחפתם?
הנעלמו מעיניכם/ן הלכות לשון הרע ורכילות?
הייתכן לפרסם מודעה זו בלי לטשטש פרטי מספר הטלפון? המותר לעשות כדבר הזה?
כך לשפוך את דם השני, מדוע? הוא הרע לכם ולו במשהו?
ובכלל, אנו כעת בימי ספירת העומר. נשכח ממוחכם/ן ה"שלא נהגו כבוד זה בזה"?
ובכן, האם זה לא כלול בארור מכה רעהו בסתר?
חשבון נפש ולו במעט לא יזיק לאף אחד/ת מאיתנו!!!
הצלחה רבה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1001111:
מי אמר מזעזע?

בורות... שיאים חדשים...
עצם השימוש במילים כ"כ חזקות מבהיר את הזעזוע.
מה שיא חדש בזה שאדם מדבר בשפה שאינה שפתי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1001192:
בורות... שיאים חדשים...
עצם השימוש במילים כ"כ חזקות מבהיר את הזעזוע.
מה שיא חדש בזה שאדם מדבר בשפה שאינה שפתי?
בורות נחמדה וחביבה...
הזעזוע המופרז הופך את האייטם הנחמד הזה ללשון הרע, מכיוון שהוא מעלה רעיון כאילו נאמר פה איזה עלבון..

• הוסף לסימניות
לא בורות ולא מזעזע
בס"ה זה משעשע
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה